Miniferie på Jørgensens Hotel

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • 2 retters menu - kokkens valg
 • Overnatning
 • Morgenmad

Mere om Jørgensens Hotel

Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

Søndergade 17, 8700 Horsens
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Air condition på værelset
 • Gratis internet
 • Parkering offentligt
 • Restaurant
 • Røgfrit
 • Lufthavn: 54 km
 • Tog: 700 meter
 • Busstop: 400 meter
 • Badestrand: 800 meter
 • Fiskeri: 600 meter
 • Golf: 3,8 km
 • 59 Værelser

Andre ophold påJørgensens Hotel

Attraktioner i nærheden af Miniferie

 • Foto: Hanne Nielsen

  KUBEN

  0,02 km

  Byens gennemsigtige kulturhus

  På byens mest centrale placering, midt på livlige Søndergade, ligger dette kulturhus, hvor du kan kigge ind helt uden at gå indenfor. KUBEN er en 6x6x6 meter stor, gennemsigtig kube, som fungerer som for en lang række kulturoplevelser i midtbyen. Året rundt bruges den til koncerter, teater, øvesal og udstillinger for byens kultur-, idræts- og foreningsliv. KUBEN er med til at skabe liv i midtbyen. Her kan du tit opleve noget nyt, når du kommer forbi på shopping-turen. Fordyb dig i plancher og udstillinger, beundr live-teaterforestillinger, snak med turistguiderne eller kom i julestemning i december.

   

  Kan bruges af alle

  KUBEN er offentlig tilgængelig og kan bruges af alle så længe at du behandler den og omgivelserne med respekt og omtanke ved f.eks. at holde lydniveau på et ansvarligt niveau og sørge for at den og området omkring holdes pænt og ryddet.

  Har du mon et arrangement eller en udstilling som du gerne vil præsentere i KUBEN? Så kontakt MÆRK Byen på maerkbyen@horsens.dk eller på 23 37 22 03.

   

  Om MÆRK Byen

  MÆRK Byen er Horsens Kommunes bylivsindsats. De er sat i verden for at få flere til at skabe kulturelle aktiviteter i byrummet, så Horsens bymidte forbliver et levende og spændende sted at være. MÆRK Byen afholder jævnligt selv events i KUBEN samt på flere andre lokationer i byen, herunder Langelinie. Det er også MÆRK Byen, som står bag de mange gavlmalerier i centrum samt forfester til de store stadionkoncerter, som har sat Horsens på landkortet.

   

  Hold øje med Facebook

  MÆRK Byen’s Facebook-side kan du holde dig opdateret om kommende events i KUBEN og i resten af midtbyen.

  Læs mere : KUBEN
 • Foto: VisitHorsens

  Vor Frelsers Kirke

  0,26 km

  Vor Frelsers Kirkes historie

  Vor Frelsers Kirke ligger smukt placeret på Torvet i Horsens, midt i byens travle handelsliv, hvor der gennem mange århundreder har været torvehandel. Den er blandt landets smukkeste barokkirker, men bærer præg af mange forskellige perioder. Oprindelig blev kirken opført af Kong Valdemar Sejr. Byggeriet begyndte omkring 1225 og varede cirka 30 år. Kirken blev bygget af teglsten, som dengang var et usædvanligt og kostbart materiale, der siger noget om bygningens betydning. Før dette var teglsten kun benyttet ved få andre kongelige bygninger. Det menes, at der før denne tid lå en trækirke på pladsen, ligesom også Torvet eksisterede før opførslen af kirken.

  Kongen ejede kirken frem til 1351, hvor kirken blev overdraget til Johanitterne, som i forvejen havde Vor Frue Kloster og Klosterkirken, der lå et par hundrede meter fra Vor Frelsers Kirke. I den sene del af middelalderen fik protestantismen langsom magten i samfundet, da reformationen ramte Danmark, hvilket medførte, at byen smed munkene på porten i 1532.

  Kirken har været restaureret ad flere omgange, både i 15., 17., 18., 19., og 20., hundrede. I 1935-36 forsøgte man at genskabe kirken i dens oprindelige form fra middelalderen. Grundet de mange forandringer gennem tiden, kan det være svært at se, hvad der er gammelt og hvad der er nyt. Flere steder kan man dog se oprindelige dele af kirken.

  Bl.a. ved vestportalen, en indgang, der formentlig har været kongens egen indgang. Porten er synligt brandskadet af den voldsomme brand i 1544, som var skyld i, at næsten hele Horsens brændte ned. Kun kirkerne består fra tiden før branden.

  I 2018 blev kirken udsat for en påsat brand, der kostede uerstattelig kirkekunst. Ikke mindst den historiske prædikestol fra 1600-tallet, som var blandt de væsentligste renæssancekunstværker i Danmark og et højdepåunkt for dansk træskærerkunst. Kirken undergik derfor en indvendig totalrenovering og genåbnede i 2020.

   

  Kig indenfor i kirken

  Kirken er åben i dagtimerne, og du er velkommen til at kigge ind for at beskue det smukke kirkerum, når der ikke er gudstjenester, bryllupper, begravelser eller lignende. Hav respekt for kirkens funktion, og undlad at larme. I kirken kan du se en række fornemme gravminder og gravsten fra de af byens borgere, som var rige nok til at blive begravet inde i selve kirken. Når du går rundt i kirken, kan du lægge mærke til, hvor tydeligt det er, at kirken repræsenterer mange århundreders udvikling og forandring.

   

  Er Vor Frelsers Kirke Horsens’ ældste bygning?

  Vor Frelsers Kirke menes at være fra 1225, hvilket gør det til byens ældste bygning. I hvert fald, hvis vi snakker bygninger, som oprindelig blev bygget i Horsens. For Horsens er vokset ud af sine oprindelige rammer og har opslugt flere landsbyer, som i sin tid lå udenfor bygrænsen. Blandt disse landsbyer var Tyrsted og Torsted. Tyrsted Kirke og Torsted Kirke blev begge bygget i 1100-tallet og er derfor ældre.

   

  Flere historiske bygningsværker

  I denne guide kan du finde historiske bygningsværker og andre historiske attraktioner omkring Horsens.

  Læs mere : Vor Frelsers Kirke
 • Art By Me Horsens

  0,33 km

  Udfold din kreative side

  Art By Me er ikke som andre caféer. Her er fokus på at levere rammerne til fordybelse i et kreativt miljø. Konceptet er helt enkelt, at du booker en stol i caféen, vælger et stykke keramik og maler det.

  Art By Me har mere end 250 forskellige stykker keramik at vælge mellem. Personalet guider med teknikker og inspiration til at komme godt i gang. Der er næsten 100 tilgængelige farver, så det er kun fantasien, der sætter grænser i forhold til design.

  Art By Me er et uformelt sted, hvor der er plads til at gratte i malingen og spilde. Og heldigvis behøver du ikke rydde op efter dig – det gør personalet gerne.

  Der er skruet helt op for den hyggelige stemning i caféen, som byder på et stort udvalg af drikkevarer og snacks.

   

  Priser og booking

  Det anbefales at booke bord på forhånd, så alt er klar til dig, når du ankommer. Du kan booke bord via dette link. Når du booker, har du adgang til en stol i 2½ time. Ved ankomst skal du vælge et stykke keramik blandt de 250 forskellige designs. Du kan vælge alt fra kopper til små figurer, tallerkener, vaser og krukker. Du har fri adgang til maling og redskaber.

  Prisen afhænger af, hvilket stykke keramik du vælger. Det ligger i lejet 125-800 kroner. Prisen er inklusive maling, vejledning, glasering og brænding. 

  Når du er færdig, afleverer du dit kunstværk til personalet, som sørger for at det bliver brændt og glaseret. Du får besked pr. sms, når det kan afhentes.

  Hvis du ikke har lyst til at male, men bare vil nyde solen på en sommerdag, er du velkommen til at tage plads på de udendørs siddepladser på Torvet og nyde en kop kaffe eller slukke tørsten i en kold læskedrik. 

   

  Events og fester

  Den første onsdag i hver måned åbner Art By Me op for krystalskabet og inviterer til krystalværksted. Her benyttes de særlige krystalglasurer, som giver et flot farvespil og et smukt metallisk skær.

  Art By Me er også en sjov og unik ramme om din fødselsdagsfest, polterabend eller lignende, hvor I kan få et fælles minde om en sjov aktivitet. Læs mere om mulighederne på Art By Me’s hjemmeside eller kontakt caféen telefonisk for yderligere info.  

   

  En del af Kystlandets Art Map

  Art By Me Horsens er en af mange interessante lokale kunstoplevelser. På denne side kan du hente kortet og få inspiration til gallerier, kunsthåndværkere og workshops i området

  Læs mere : Art By Me Horsens
 • Foto: Horsens Byarkiv

  Byarkivet i Horsens

  0,34 km

  Besøg byens hukommelse

  Er du nysgerrig på Horsens og omegns historie? Leder du efter information om en bestemt person, bygning eller virksomhed? Eller vil du gerne dykke ned i familiens historie?

  Hos Byarkivet i Horsens, som er placeret i forbindelse med Horsens Museum, har du adgang til en enorm mængde arkivmateriale fra 1800-tallet og frem til i dag – heriblandt 200.000 fotos, bøger om lokalhistorien, gamle adressebøger, kirkebøger m.m. Her har du mulighed for gratis at dykke ned i materialet på egen hånd eller at få personalet til at lave en arkivundersøgelse for dig mod betaling.

   

  Besøg lokalarkivet digitalt

  En stor del af det historiske materiale fra byarkivet i Horsens samt andre lokalarkiver ligger tilgængeligt digitalt på siden arkiv.dk. Her kan du søge på materiale gennem en filtreret søgefunktion, så du let kan fremsøge materiale fra et bestemt årstal eller en bestemt type arkivmateriale. Det er ikke alt materiale, som er tilgængeligt digitalt, da processen med at digitalisere det gamle materiale er lang. Derudover er noget materiale undtaget fra offentliggørelse.

   

  Gratis adgang til arkivet

  Byarkivet i Horsens kan besøges gratis. Der er åbent tirsdag-torsdag i hver uge, dog kan der være undtagelser i forbindelse med ferier. Arkivet tager dog betaling for en række ydelser, herunder arkivundersøgelser i samlingen foretaget af personalet, scanninger af fotos og lignende.

  Du kan se de nøjagtige åbningstider samt priser for ydelser på denne side.

   

  Når du alligevel er her

  Byarkivet ligger på samme adresse som Horsens Museum. Og hvorfor ikke kigge rundt i museets spændende udstillinger om alt fra arkæologi til Vitus Bering, skeletter og nyere byhistorie?

  Læs mere om Horsens Museum på denne side.

   

  Udforsk lokale historiske attraktioner

  Kystlandet byder på mange spændende historiske attraktioner. Fra oldtid til industrihistorie. Fra museer til bygningsværker og attraktioner i naturen. På denne side kan du finde inspiration til historisk interessante oplevelser nær Horsens, Odder og Juelsminde.  

  Læs mere : Byarkivet i Horsens
 • Foto: Destination Kystlandet

  Horsens Klosterkirke

  0,53 km

  Hvorfor hedder den mon Klosterkirken?

  Jorden, hvor Klosterkirken i dag ligger, blev i 1200-tallet skænket som gave til et samfund af franciskanermunke af godsejeren af Barritskov, en ridder, som bare gik under navnet Hr. Niels. Her byggedes et kloster for gråbrødremunke. Gråbrødre var tiggermunke, der skulle skaffe føde gennem tiggeri og almisser. Ganske usædvanligt valgte Hr. Niels selv at flytte ind i klosteret for at leve en tilværelse som tiggermunk, hvilket naturligvis ikke var hverdagskost for adelen.

  Klosteret blev bygget i perioden 1261-1275, og Klosterkirken kan derfor dateres til denne tid. Klosteret blev i de næste århundreder ombygget ad flere omgange og stod i 1500-tallet som et storslået firefløjet anlæg af røde munkesten, hvoraf kirken kun udgjorde den nordlige fløj. Klosteret spillede en stor rolle i det dengang katolske Danmark, og man ved, at flere konger jævnligt har benyttet kirken som mødested.  

  I 1500-tallet kom reformationen, hvor Danmark gik fra katolicisme til protestantisme. Ændringen, der i Danmark officielt var i 1536, skete dog ikke lige på én gang, og Martin Luthers tanker florerede i samfundet i årtier, hvilket gav anledning til religiøse uoverensstemmelser. I købstaden Horsens havde reformationen sejret allerede sidst i 1520’erne, og klosteret gik derfor en hård tid i møde med stor folkelig modstand. Munkene i klosteret blev fysisk angrebet, men holdt stand i nogle år, hvor nabokirken Vor Frelsers Kirke fungerede som protestantisk sognekirke. I 1532 blev munkene endegyldigt smidt på porten efter kongelig indblanding. 

   

  Fra reformationen til i dag

  Størstedelen af klosteret blev revet ned efter reformationen, da man ikke ønskede en tydelig katolsk tilstedeværelse i byen. Andre dele brændte simpelthen væk under en større brand, som jævnede det meste af byen med jorden. Kirken blev dog renoveret på kronens regning og har siden fungeret som sognekirke sammen med (og på skift med) Frelserkirken. Navnet Klosterkirken fik dog lov til at bestå, på nær et enkelt århundrede, hvor kirken kaldtes Slotskirken, da den servicerede det dengang nærliggende Stjernholm Slot.  

  I 1800-tallet kom kirken i overskud, og blev degraderet til reservekirke og blev sågar brugt som krudtlager, midlertidigt hospital og ligkapel. Men sidst i 1800-tallet ønskede man atter at genskabe kirken som den så ud i sin storhedstid i 1500-tallet, hvilket resulterede i en større ombygning, hvor kirken fik sit nuværende udseende.

   

  Om Klosterkirken

  Den kirke, som man i dag møder, er en smuk og gotisk bygning. Kirkerummet er rigt udsmykket og meget stemningsfyldt. Altertavlen stammer helt tilbage fra 1500-tallet og havde tidligere til huse i Vor Frelser Kirke. Prædikestolen er fra omkring år 1600, og i kirkens kor står stadig to munkestole, som et par drenge fra byens latinskole i gamle dage, på ret afslørende vis, har skåret årstal og navne ind i.

  Der er flere korstole med indgraverede våbenskjold fra velstående slægter. Op ad korgitteret står to herskabsstole. De er fra 1738 og bygget til Gerhard de Lichtenberg og hans hustru. Her kunne de sidde skjult for mængdens blikke. De Lichtenberg var en velstående købmand, som boede i palæet, som i dag hedder Jørgensens Hotel. Herskabsstole fandtes i mange kirker. Det var en god indtægtskilde, da kirken fik afgift af dem.

  I kirken er der desuden flere mindetavler og gravkapeller. Velhavende folk kunne købe en del af kirken til gravkapel. Der kunne også købes kælder med, så der var plads til hele familien. Det er nogle ganske overdådige kapeller, som stadig kan ses i kirken, når du besøger den – herunder kapellet for de Lichtenberg.

  Diverse lokale rigmænd har købt sig til uforglemmelighed i kirken gennem kapeller, mindetavler, dåbsindelukke og lignende. De har været med til at give kirken sit store, righoldige inventar, men har samtidig også været med til at finansiere kirkens drift.  

  Når du besøger kirken, vil du se stilarter fra alle perioder fra 1100-tallet og frem til i dag. På den måde er kirken et særdeles interessant stykke kunsthistorie. 

  Kirkegården udenfor er ikke blevet brugt i mere end 200 år, da den ganske enkelt blev for lille til byens voksende befolkning. På kirkegården kan du derfor se nogle særdeles gamle gravsten.

  Rundt om kirken ligger nogle smalle, idylliske brostensbelagte gader, som er et besøg værd. Ikke mindst den lille gade Kirkegyden, som forbinder kirkegården med Åboulevarden i et smukt møde mellem fortid og nutid.

   

  Vil du besøge Klosterkirken?

  Klosterkirken er åben tirsdag-fredag klokken 9-14 fra september til maj. I sommerperioden er den åben mandag-fredag klokken 9-17. Du er velkommen til at kigge ind og beskue kirken og dens spændende inventar, men hav respekt for kirkens religiøse funktion. Kirken kan være i brug til gudstjenester og ceremonier.

   

  Flere historiske attraktioner

  Kystlandet byder på mange spændende historiske attraktioner. Fra oldtid til industrihistorie. Fra museer til bygningsværker og attraktioner i naturen. På denne side kan du finde inspiration til historisk interessante oplevelser nær Horsens, Odder og Juelsminde.  

  Læs mere : Horsens Klosterkirke
 • Foto: David Jervidal

  Caroline Amalie Lund ('Lunden')

  0,74 km

  Besøg byens grønne samlingspunkt

  Få hunderede meter fra byens shoppingcentrum ligger folkeparken Caroline Amalie Lund som en tiltalende grøn oase i bymidten. Den græsklædte park ligger på en bakke med mange flotte gamle træer. Her kan du møde hundeluftere, bedsteforældre, der har deres børnebørn med i parken, vennegrupper, der spiller bold eller løbere, som skal have dagens træning.

  Parken rummer et væld af aktivitetsmuligheder, og du kan sagtens få en totaloplevelse ud af dit besøg med museumsbesøg, frokost og leg.

   

  Udforsk parkens museer

  I bunden af parken ligger Horsens Museum, der byder på spændende lokalhistoriske udstillinger om alt fra byens stolte søn Vitus Bering til arkæologiske fund fra Horsens-området. Det er gratis for alle at besøge Horsens Museum. Bygningen er bygget af byens store arkitekt Viggo Norn, som også er manden bag det smukke vandtårn i parken.

  Længere oppe i Lunden finder du Horsens Kunstmuseum, som stolt tårner sig op på bakken. Museet har en imponerende samling af nyere dansk kunst af de største kunstnere.

   

  Kunst i det grønne

  Uden for kunstmuseet og spredt rundt i parken finder du mange skulpturer og kunstværker. Her kan du se moderne kunst fra anerkendte kunstnere som Bjørn Nørgaard og Christian Lemmerz. Hver især har de flere værker – heriblandt Bjørn Nørgaards hovedværk, Menneskemuren, der står foran indgangen til museet.

  Den særlige belægning ved museet er lavet af kunstneren Martin Erik Andersen. Du finder også træbænke lavet af Save Niels og den gamle skulptur, Artemis ridder foraaret ind.

   

  Plads til leg og spil

  I den forreste del af Lunden, ud mod Sundvej, ligger en hyggelig, indhegnet legeplads, som flittigt besøges af børnefamilier såvel som dagplejere, børnehaver m.m.

  På legepladsen er der gynger, en vippe, balanceklodser, et klatretårn, en sandkasse og en rutsjebane, man kan slå sig løs på. Der er desuden et madpakkehus med toilet, som er åbent fra påske til og med efterårsferien.

  Også uden for legepladsen er der godt at lege: F.eks. er det store busk-område bag legepladsen godt til gemmeleg. Ved siden af det er der en sansegynge, og bagerst i parken er der en stor, flad græsplæne (ud mod Østergade og Teglgårdsvej), som er ideel til boldspil.

    

  Rock i Lunden

  På den store amfi-scene i Lunden afholdes sommerkoncerter med kendte navne fra den danske og internationale musikscene. De hyggelige aftener med god musik er et fast element i sommerhyggen for mange lokale borgere. Læs mere om Rock i Lunden.

  Læs mere : Caroline Amalie Lund ('Lunden')
 • Foto: Industrimuseet

  Industrimuseet

  0,86 km

  Kender du duften af ”de gamle dage”?

  På Industrimuseet har du muligheden for at snuse den ind, og opleve den på nært hold. For Industrimuseet er en stor og fantastisk fortælling om industri- og velfærdssamfundets udvikling og levevis. Og så er museet for alle. Det rummer nemlig det hele liv.

  Så snart du træder ind ad døren, fornemmer du det. Du er netop havnet i en anden tid, og her får du et tydeligt billede af, hvordan livet så ud for dine forældre, bedste- eller oldeforældre. Eller måske er det dit eget liv, der pludselig er kommet på museum?

   

  Har du oplevet de nye, spændende udstillinger?

  De faste udstillinger på Industrimuseet revitaliseres i disse år væsentligt, og museet bindes sammen på nye, overraskende måder. I den nye intro-udstilling ”Det moderne Danmark” får du på kort tid en introduktion til Danmarks industrialisering gennem lyd, lys, genstande, fotos og hologrammer.

  I juni 2023 bliver arbejdet med at opdatere arbejderboligerne fra 1955 og 1975 færdigt. Der kommer fokus på nye, personlige fortællinger, og der trækkes tråde ud til museets øvrige udstillinger. Hvis du selv kan huske 1970’erne, så vil du nok opleve, at du pludselig er museumsekspert, og det giver mange gode snakke med dem, du besøger museet med. 

   

  Masser af plads til at lege og lære

  På Industrimuseet er der plads til at gå på opdagelse, og hvis du følger fodsporene rundt mellem bygningerne, så er du sikker på, at du får det hele med.

  Du kommer forbi samlebåndet, hvor I kan dyste i, hvem der er hurtigst til at samle kuglelejer. Gå en tur i de gamle arbejderboliger med indretning fra forskellige årtier. Kig ind i de gamle butikker i butiksgaden. Observer de imponerende maskiner i maskinhallen – måske vil en motormand tænde en for dig, så du kan høre den larme og pruste.

  Og hvad med en tur i den gamle skole, tekstilfabrikken eller trykkeriet? På Industrimuseet har du rig mulighed for at lære mere om de gamle håndværk, serveret med en spændende formidling.

   

  Lad børnene opleve historiens vingesus på legepladsen

  Industrimuseet har en skøn, ny legeplads, som er bygget op med unikke legeredskaber, inspireret af Horsens’ historie som industriby. Det store legetårn forestiller en gastank, som stod på museets grunden, hvor der tidligere var gasfabrik. Tårnet er stort nok til at det kan udforskes, og fra toppen, i 7 meters højde, er der en lang, sjov rutsjebane. Et andet legetårn er formet som en dampmaskine, mens en vippe er formet som en Nimbus-motorcykel. Der er også gynger, forhindringsbane og meget mere.  

   

  Museumskortet - Besøg 4 museer i løbet af 7 dage

  Oplev hele 4 museer i Horsens med én billet: Museumskortet giver dig adgang til Fængslet, Industrimuseet, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 7 dage. Med museumskortet kan du glæde dig til en masse spændende oplevelser og fortællinger – og så sparer du penge på billetten og får to kopper kaffe/te med i købet.

  Nu kun 200 kr. (normalpris 315 kr.)

  Husk at tjekke åbningstider på det enkelte museums hjemmeside inden dit besøg. Udenfor højsæsonen holder nogle af museerne lukket om mandagen.

  Du kan købe dit museumskort ved indgangen til et af de fire museer eller online ved at følge dette link

   
  Læs mere : Industrimuseet
 • Foto: Hanne Nielsen

  Bygholm Park

  1,45 km

  Byens grønne åndehul

  Lige bag ved Horsens Station, ganske tæt på byens travle liv, finder du denne store fredelige park. Her er der plads til afslapning og hygge i den betagende natur. Imponerende gamle træer, adskillige små søer og åbne, veltilrettelagte græsarealer præger landskabet og skaber de perfekte rammer for en hyggelig stund i det fri. Og så er der masser af grønne zoner, hvor du kan sidde og nyde din medbragte frokost eller den gode udsigt.

   

  Et paradis for børn

  Er du vokset op i Horsens, så har du helt sikkert minder fra Bygholm Park fra din barndom. En stor legeplads fungerer som glimrende lokkemad for de mindste. Her kan poderne boltre sig i timevis, mens forældrene sidder ved de opstillede borde, hvor der også er mulighed for at grille. Parken har desuden fået en ny naturlegeplads med en 200 meter lang tarzanbane med blandt andet balancebomme, junglestubbe, sansegynge, klatrenet, broer og vipper.

  Parkens mange ænder og gæs vækker desuden glæde blandt de mindste, og om vinteren er den naturlige skøjtesø et trækplaster.

   

  Den gamle herregård

  Parken er anlagt ved den smukke herregård Bygholm, hvis historie går tilbage til 1300-tallet. I dag fungerer bygningen som overnatningsstedet Hotel Comwell Bygholm Park.

  På hotellet er du velkommen til at kigge ind og nyde en kop kaffe og slappe af i den store lobby med udsigt til parken. Du kan også tage plads i baren og nyde kolde drikke.

  Nær ved herregården finder du også resterne af Erik Menveds Borg. Den gamle middelalderborg er for længst væk, men der kan stadig ses rester af voldstedet. Du kan bestige den lille bakke og læse om stedets historie.

   

   

  Tag et spil disc-golf med vennerne

  Spredt rundt i parken er der opstillet discgolf-kurve til fri afbenyttelse. Hos Comwell Bygholm Park kan du låne udstyr og prøve en sjov og anderledes aktivitet.

   

  Slip hunden fri i det grønne

  Bygholm Park er et dejligt sted at lufte hunden. Og i den indhegnede hundeskov er der mulighed for at løsne snoren og lade hunden lege med andre hunde. 

   

  Besøg også Bygholm Sø

  I forlængelse af parken finder du Åbjergskoven og Bygholm Sø, der byder på en af områdets mest populære vandreruter. Gå en tur i skoven eller begiv dig ud på den 7 kilometer lange betagende rute rundt om søen, når du alligevel besøger Bygholm Park. Kombinationen af den velplejede park og den vilde natur ved søen giver tilsammen en formidabel naturoplevelse.

  Læs mere : Bygholm Park
 • Foto: Museum Horsens

  Fængselsmuseet

  1,51 km

  Oplev det dramatiske prisvindende museum

  Murene på det gamle Horsens Statsfængsel gemmer på mange voldsomme, fantastiske og fascinerende historier. Som gæst på museet vil du med garanti få en unik, tankevækkende og mindeværdig oplevelse du sent vil glemme.

  Med det samme du bliver låst ind i Europas største fængselsmuseum, bliver alle dine sanser bragt i spil. Udstillingerne byder nemlig både på oplevelser, der kan ses, høres og lugtes. Netop derfor er en tur rundt i den fantastiske bygning en stor oplevelse for både børn og voksne. Og det er grunden til, at museet flere gange har vundet priser for dets spændende udstillinger. Her har du helt exceptionelt muligheden for at komme med bag tremmerne og møde tidligere indsatte som skygger på væggene. Livet i FÆNGSLET og historien om det danske fængselsvæsen fortælles desuden gennem skærme, telefoner og samtaleanlæg.

  På vægge, døre og skabe kan du se de til tider voldsomme eller humoristiske budskaber fra de indsatte malet eller tegnet ind som et evigt minde om deres tid i statsfængslet. Sammen med de digitale værktøjer er det med til at fortælle den autentiske historie om livet bag tremmer.

   

  Lorentzens utrolige flugttunnel

  Oplev flugtkongen Carl August Lorentzens imponerende 18 meter lange tunnel, der ledte fra hans celle og ud til friheden. At skabe sådan en tunnel har krævet en enorm mængde hårdt arbejde, dedikation og vedholdenhed. Den inspirerende fortælling om Lorentzen var dengang på alles læber og lærte den danske befolkning, at ”Hvor der er en vilje, er der også en vej”.

   

  Den mørke fangekælder

  Underverdenen - sådan kalder fængselsmuseet sin nyeste udstilling, der kan ses i den gamle fangekælder. Den mørke kælder blev i sin tid brugt til straf, afretning og disciplin af fangerne og dette er din chance for at se fængslet fra dets mere dystre side med pinefulde strafredskaber.

   

  De mange spændende historier

  Lær om Horsens Statsfængsels rolle under 2. verdenskrig. Og bliv klogere på Werner Best – den tyske værnemagts leder, der blev dømt til døden efter krigen og afsonede i Horsens.

  Se, hvor og hvordan dødsdømte fanger blev henrettet i fængslets tidlige periode i 1800-tallet. Og hvordan foregik det egentlig når fangerne fik ægteskabeligt besøg og skulle være romantiske?

  Fængselsmuseet er fyldt med fængslende fortællinger. Men bare rolig, Fængslet holder ikke længere på folk. Så i modsætning til den store flugtkonge Carl Lorentzen, der konstant drømte om friheden og derfor gravede sig en vej ud af Horsens Fængsel, så kan du frit køre herfra igen.

   

  Det Skjulte Stempel

  I denne nye familieaktivitet får forældre og børn, igennem en lang række sjove og udfordrende opgaver og gåder, formidlet museets udstillinger gennem leg. Man kan næsten sige, at oplevelsen læner sig op af escape room konceptet - blot for børn. Ved ankomst kan I få udleveret et skrivehæfte fra en tidligere fange med opgaver, som skal løses for at I igen får adgang til friheden. Kan I mon finde det skjulte stempel? 

   

   

  Besøg også byens andre seværdige museer

  Oplev hele 4 museer i Horsens med én billet: Museumskortet giver dig adgang til Fængslet, Industrimuseet, Horsens Kunstmuseum og Horsens Museum i 7 dage. Læs mere her.

  Læs mere : Fængselsmuseet
 • Foto: Sarah Green

  Den Genfundne Bro

  15,78 km

  Oplev over 100 år gammel ingeniørkunst

  Den Genfundne Bro er en kulturhistorisk perle og et stykke genoplivet Danmarkshistorie - dækket af en dæmning i 85 år, men gravet fri og restaureret i 2014. I dag er broen et storslået syn og en endnu større oplevelse.

  Med gode parkeringsmuligheder i nærheden af broen er Den Genfundne Bro oplagt til en picnic ved de opstillede borde og bænke.

  Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret til fordums storhed i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget i 1899, og i dag har den fået både rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten over Danmarks eneste flod, Gudenåen.

   

  Fakta om Den Genfundne Bro

  • 13,4 meter høj
  • 50 meter lang
  • Bygget i 1899
  • Tildækket i 1929
  • Genfundet i 2014

   

  Sådan finder du Den Genfundne Bro

  Den Genfundne Bro ligger 20 kilometer nord for Horsens mellem landsbyerne Vestbirk, Træden og Gammelstrup. Cirka 300 meter fra broen ligger en større parkeringsplads på Vestbirkvej 2A, Brædstrup. Herfra fører en sti til selve broen. Der er adgang for kørestolsbrugere til broen og områderne omkring via den fine asfaltsti fra parkeringspladsen. 

  Er du på kanotur på Gudenåen, anbefaler vi Den Genfundne Bro som stop på ruten. Der er naturligt optag af kanoen ved Vestbirk Vandkraftværk, og herfra er der ikke langt til Den Genfundne Bro. 

  For ryttere er der etableret et vadested umiddelbart øst for broen.

   

  Tag cyklen til Den Genfundne Bro

  Den Genfundne Bro er en del af den smukke gamle bryrupbane, der nu er omdannet til Naturstien Horsens-Silkeborg. Den 61 kilometer lange rute er hovedsageligt asfalteret og uden biltrafik og egner sig dermed perfekt til endagsture på cyklen. Den maleriske tur gennem det kuperede Bakkelandet og Søhøjlandet kan du med fordel dele i to, da der er flere overnatningssteder undervejs. Ruten er også populær som ridesti og vandrerute.

   

  Den Genfundne Bro er populær som aldrig før

  Der er mange gæster ved Den Genfundne Bro året rundt - og vi er glade for at du kommer. Men sørg for at holde afstand og forsøg gerne at undgå at komme på spidsbelastede tidspunkter. Og overvej også gerne de mange andre skønne naturoplevelser i området. Området er fyldt med interessante alternativer til Den Genfundne Bro. 

   

  Når du nu alligevel er her...

  På denne side kan du lade dig inspirere til oplevelser i nærheden af broen

  Læs mere : Den Genfundne Bro
 • Foto: Foto/Medieafdelingen - Moesgaard Museum

  Moesgaard Museum

  34,26 km

  Moesgaard Museum - en international attraktion 

  Moesgaard Museum er en attraktion i international topklasse både i kraft af arkitekturen, udstillingerne, iscenesættelsen og den naturskønne beliggenhed med udsigt til både skov og hav. Moesgaard Museum har tre stjerner i Michelins attraktionsguide.

  Arkitektur og formidling

  Gennem betagende arkitektur og nytænkende formidling får du på Moesgaard Museum en oplevelse i verdensklasse. Fortiden bliver levende, og menneskene bag genstandene træder frem i udstillingerne, så man får en meget bedre forståelse for den fortid, der har skabt vores nutid.

  På besøg i fortiden

  Den imponerende udstilling om Oldtiden giver dig et sus i maven, når de forskellige tidsaldre pludselig står lyslevende foran dig. Du kan gå på opdagelse inde i de gigantiske gravhøje fra bronzealderen eller følge med, når jernalderbønderne laver store våbenofringer til guderne.

  På tur med en viking

  Når du bevæger dig ind i vikingetiden, bliver historien for alvor levende. Her kan du vælge at følge en viking gennem datidens Aarhus, der i vikingetiden hed Aros. Livet som viking bød på mange udfordringer. Både i det daglige liv i Aros, og når de store vikingeskibe skulle på togt til fx Norge eller det eksotiske Konstantinopel, der i dag går under navnet Istanbul.

  Mærk middelalderens mennesker

  I udstillingen "Fri os fra det onde" kan du gå op opdagelse i middelalderens handel og håndværk, kirker og klostre og store kriser som den sorte død, hvor ca. hver tredje indbygger døde. Samfundet var i forandring, men middelalderen var også en tid, hvor krig og ufred hærgede, og hvor kirkens magt var almægtig. I udstillingen følger du middelalderens mennesker gennem dåben, jordens skabelse og det kristne dogme, dødssynderne, fristelserne og ind i skærsilden.

  Evolutionstrappen

  Evolutionstrappen på Moesgaard Museum er en central del af arkitekturen, som sender dig på en rejse tilbage i tiden. Her møder du din familie - hele 7 menneskearter med Lucy på ca. 3,2 millioner år som den ældste. De er alle syv meget livagtige figurer, der er anatomisk korrekte rekonstruktioner af vores forfædre. Så kig forbi, kig dine forfædre i øjnene og lad dig imponere af et fantastisk møde.

  Skiftende udstillinger

  Moesgaard Museum har løbende nye udstillinger. Netop nu kan du gå på opdagelse i udstillingen "De Dødes Liv", hvor du kommer med på en rejse rundt i verden og ser, hvordan de efterladte mindes og ærer deres afdøde slægtninge. Du kan også opleve udstillingen "De første indvandrere", der har fokus på oldtiden.

  Særlige åbningstider

  Se åbningstider her. Museet holder åbent på udvalgte mandage, fri- og helligdage.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #moesgaardmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

  GRATIS ADGANG FOR BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR

  Læs mere : Moesgaard Museum
 • Foto: © Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Fotograf: Lise Balsby

  ARoS Aarhus Kunstmuseum

  39,17 km

  ARoS er hovedmuseet inden for kunst i Aarhus og et unikt internationalt billede- og oplevelseshus for mennesker i alle aldre. Museets store engagement har resulteret i tildelingen af to Michelin-stjerner i Michelins turismeguide.

  Et af de bedst besøgte kunstmuseer i Skandinavien

  ARoS er blandt Nordeuropas største kunstmuseer og samtidig et af de mest besøgte i Skandinavien. I hvert galleri præsenterer ARoS kunst fra museets samling eller af nationale og internationale kunstnere som for eksempel Grayson Perry, Robert Mapplethorpe, Joana Vasconcelos, Bill Viola, Olafur Eliasson, Paul McCarthy, Shirin Neshat, Lucian Freud og Francis Bacon. 

  Your rainbow panorama

  På toppen af ARoS finder du Your rainbow panorama - en regnbue og et spektakulært kunstværk af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson. Your rainbow panorama står som et flot vartegn for Aarhus, og når du går rundt i den cirkelformede 150 meter lange og tre meter brede regnbue udført i glas, får du et helt enestående blik ud over byen. Snyd ikke dig selv for denne tur - og slet ikke efter mørkets frembrud, hvor du kan se byens mange lys gennem det farvestrålende glas fra oven.

  Aktuelle udstillinger

  ARoS har mange udstillinger og aktiviteter året rundt, og du kan følge med i de aktuelle udstillinger her eller tage et kig nedenfor under "Måske også interessant for dig". Her har vi samlet information om parkering samt udvalgte udstillinger og arrangementer på ARoS. 

  ARoS Café og Orangeri

  Nyd en dejlig middag i ARoS Café og Orangeri. I museets orangeri kan du nyde kaffe, te, lækre snacks og lette retter i de behagelige omgivelser. Efter kl. 17.00 kan du spise et lækkert aftenmåltid fra ugens menu.

  ARoS udvider med "The Next Level"

  ARoS udvider de næste år med et nyt underjordisk galleri The Next Level samt det nye kæmpeværk The Dome af den amerikanske James Turell. 

  The Next Level består af flere elementer, hvor James Turrels The Dome, en gigantisk diamant på 40 meter, giver dig et kig ud i det uendelige himmelhvælv. 

  OBS: Dette betyder, at der i de kommende år kun vil være adgang til museet fra indgangen ved Aros Allé.

  Museet er åbent mandage i juni, juli og august.

  GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #arosartmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

  Læs mere : ARoS Aarhus Kunstmuseum