Weekendophold på Kaløvig Badehotel

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • 3-retters menu Kokkens valg)
 • Overnatning
 • Morgenmad

Mere om Kaløvig Badehotel

Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

Åstrup Strandvej 68A, 8541 Skødstrup
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Gratis parkering
 • Røgfrit
 • Gratis internet
 • Restaurant
 • Lufthavn: 30 km
 • Tog: 15 km
 • Badestrand: 15 m
 • 22 Værelser

Andre ophold påKaløvig Badehotel

Find vej

Åstrup Strandvej 68A
8541 Skødstrup

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Weekendophold

 • Foto: Sebastian Nils

  Kalø Slotsruin

  8,39 km

  Historien bag Kalø Slotsruin

  Det var Kong Erik Menved, der efter at have nedkæmpet et jysk bondeoprør i år 1313, der lod borgen på Kalø Slot opføre. Den var moderne med f.eks. et flankeringstårn, der er en slags sidefløj til det store tårn, og det første af sin slags i Danmark.

  Borgen på Kalø var et perfekt forsvarsværk, men i virkeligheden var det de indre fjender, bønderne med stormænd i spidsen, borgen skulle holde i skak. Det var også dem, der under tvang opførte borgen.

  Kaløs mest kendte fange er Gustav Vasa, der var fange i årene 1518-19, indtil han flygtede. Han blev senere svensk konge.

  Parkering og adgang

  Der ligger en parkeringsplads umidelbar ved Kalø Slotsruin. Vær dog opmærksom på, at der ca. 1,5 km. gang til ruinen, men at det sidste stykke ikke er egnet til kørestolsbrugere.

  Læs mere om Kalø Slotsruin her

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #kaløslotsruin #nationalparkmolsbjerge #visitaarhusregion

  Læs mere : Kalø Slotsruin
 • Foto: Thomas Dambo. Fotograf Maria Halse Gravesen

  Trolden Ben Chiller

  10,22 km

  Trækunst og trold af kunstner Thomas Dambo

  Historien bag Ben Chiller er, at han blev bygget på den aarhusianske festival, Northside tilbage i 2015. Dengang sad Ben på festivalpladsen og ’chillede’ til musikken, mens de mange festivaldeltagere kunne gøre det samme på Bens 11 meter lange ben.

  I dag chiller Ben et sted tæt på Mørke på Djursland ikke langt fra Sigurd. 

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #thomasdambotrolls #visitdjursland #visitaarhusregion

  Læs mere : Trolden Ben Chiller
 • Foto: Destination Djursland

  Keramiker Malene Møller Hansen

  10,78 km

  Hendes ting udtrykker masser af glæde, humor og håndværksmæssig seriøsitet. Hun går meget op i detaljer og det er ofte en langtidskrævende process. I hendes produkter indgår ofte livlige mønstre og motiver af frugter eller dyr.

  Keramikeren driver værksted og butik/galleri i Egens Havhuse, der ligger med udsigt over Kalø Vig og tæt ved Kalø Slotsruin.
   
  Her udstilles et rigt udvalg af unika og funktionelle keramiske arbejder.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #visitdjursland #visitaarhusregion 

  Læs mere : Keramiker Malene Møller Hansen
 • Foto: Susanne Meilgaard

  Nationalpark Mols Bjerge

  11,29 km

  Naturen i Nationalpark Mols Bjerge

  Landskabet i Nationalpark Mols Bjerge er skabt af gigantiske tunger af is og tonsvis af vand over millioner af år. Du møder en helt unik og mangfoldig natur med høje toppe, dybe dødishuller og sjældne markfirben, og omkring 40 ud af 200 bevaringsværdige danske naturtyper, kaldet habitatområder. Mange af de bronzealderhøje, der står rundt omkring i landskabet, er uberørte af arkæologerne, og vi ved derfor ikke, hvad højene gemmer i deres indre. 

  Kulturhistoriske oplevelser

  Hele området i og omkring Nationalpark Mols Bjerge emmer af kultur. Tag turen forbi den historiske Kalø Slotsruin, Poskær Stenhus, Stendysserne ved Tustrup og i ikke mindst Ebeltofts små gader med de toppede brosten og smukke stokroser. 

  Sjældne insekter, dyr og planter

  Fordi nationalparken rummer så mange forskellige naturtyper, finder du også her en række sjældne insekter, dyr og planter. Men du kan også møde ganske almindelige køer, får og heste rundt omkring i området, som er med til at holde naturen ved lige, så den ikke springer i skov. Tag t.eks. også en tur forbi fuglerårnet ved Stubbe Sø og oplev det rige fugleliv her.

  I Nationalpark Mols Bjerge er der rum for opdagelsesrejser, der er af det stof, der gør en ferie mindeværdig.

  Deltag i de mange aktiviteter

  Nationalpark Mols Bjerge tilbyder et hav af spændende aktiviteter. Tag på ravjagt, vandring med fokus på vikinger, kultur og bjerge, deltag i et kajakkursus, vær jæger for en dag - og meget mere.

  Book aktivitet her.

  Eller book din helt egen guide og vælg hvilken type oplevelse, du er interesseret i at høre om i den 180 km2 store Nationalpark.

  Se Nationalpark Mols Bjerge på webmap.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #molsbjerge #nationalparkmolsbjerge #visitaarhusregion

  Læs mere : Nationalpark Mols Bjerge
 • Foto: Naturhistorisk Museum

  Naturhistorisk Museum

  12,14 km

  I skolernes ferier har Naturhistorisk Museum særlige aktiviteter, hvor børn og voksne kan blive klogere på naturens verden.

  Et univers af tilfældigheder

  I den aktuelle særudstilling ”OOPS! Tilfældigt - Heldigt” kommer du med på en dannelsesrejse gennem udvalgte tilfældigheder, der har betyder, at netop du står her i dag. Kom med på rejsen fra Bing Bang, over Månens dannelse samt nedslag af asteroider og meteorer, og til livets oprindelse, kønnet formering og evolution i almindelighed. Det hele med afsæt i fejl og tilfældigheder. 

  Læs mere om udstillingen her.

  Molslaboratoriet

  Midt i den smukke og varierede natur i Nationalpark Mols Bjerge ligger Molslaboratoriet – Naturhistorisk Museums feltstation, der blandt andet er rammen for museets rewilding-projekt.

  Arealerne ved Molslaboratiet er åbne hele året. Gå en tur på egen hånd på de afmærkede vandrestier blandt vilde heste og kvæg – eller få en unik naturoplevelse med museets dygtige guider. Læs mere om ture ved Molslaboratoriet her.

  Om Naturhistorisk Museum

  Naturhistorisk Museum Aarhus er Danmarks næststørste af sin art, både målt på samlinger og udstillingskvadratmeter. Museet har skiftende særudstillinger og permanente udstillinger med over 5.000 forskellige dyr fra hele kloden – mange af dem vises i naturtro omgivelser. Museets formål er at fremme biologisk og naturvidenskabelig forskning og give offentligheden kendskab til videnskabens resultater på det naturhistoriske område.

  Praktisk info

  Der er gratis adgang for børn og unge under 18 år – året rundt.

  Tjek de aktuelle åbningstider på museets hjemmeside.

  Museet er lukket den 24., 25. og 31. december samt 1. januar.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #naturhistoriskmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

  Læs mere : Naturhistorisk Museum
 • Foto: Frame & Work

  Aarhus Domkirke

  12,71 km

  Aarhus Domkirke - viet til Sct. Clemens

  Domkirkens opførelse blev påbegyndt i 1100-tallet i romansk stil. Der ses stadig rester fra denne kirke den dag idag. I årene 1450-1520 blev kirken udbygget til en gotisk katedral og udstyret med altertavle af Bernt Notke, døbefont og kalkmalerier. Udover gudstjenester benyttes kirken også ofte til kirkekoncerter. Aarhus Domkirke blev senest restaureret i 1999.
  Læs historien her.

  Besøg kirketårnet

  Domkirken i Aarhus er Danmarks længste kirke, og med sine 93 meter rummer den cirka 1.000 siddepladser. Du har mulighed for at komme op i kirketårnet, du skal blot henvende dig til kirketjeneren.
   
  Søn- og helligdage er kirken kun åben for kirkegængere.

  Du kan se kirkens åbningstider lige her.

  Læs meget mere om kirkelivet i Aarhus her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #aarhusdomkirke #visitaarhus #visitaarhusregion

  Læs mere : Aarhus Domkirke
 • Foto: Vikingemuseet, Moesgaard

  Vikingemuseet

  12,79 km

  Her kan du se de fund, som er gjort på netop det sted for ca. 1000 år siden, der hvor Nordea ligger i dag på Store Torv.

  Vikingernes Aros

  Udstillingen "Tilbage til vikingetiden" viser vikingernes Aros, som Aarhus hed i vikingetiden. Vikingemuseet hører under Moesgaard Museum og er baseret på udgravninger på netop det sted, hvor museet ligger.

  Handelsbyen Aarhus

  De mange fund vidner om, at Aarhus allerede i vikingetiden var en driftig handelsby beboet af mange forskellige håndværkere. De handlende havde kontakter mod både nord, syd og øst. Aarhus var dengang omkranset af en enorm forsvarsvold, der beskyttede mod angreb udefra og sikrede, at der var kontrol med, hvem der bevægede sig ind og ud gennem byportene.

  Byens ældste mordgåde

  Dybt nede i en af de i alt syv halvt nedgravede grubehuse kan du se skelettet af den ældste aarhusianer, der til dato er fundet. Måden, han ligger på, vidner om, at vi har med en mordgåde fra vikingetiden at gøre.

  Bliv klogere på vikingerne

  Vikingerne var frygtede i deres samtid. De plyndrede med en frygtindgydende krigeriskhed og voldsomhed, der er beskrevet i samtidens kilder, der ofte blev til på de klostre, som var ofre for de hensynsløse angreb. På Vikingemuseet kan du blive meget klogere vikingerne, og hvordan vikingernes aktiviteter var langt mere omfattende end sørøveriet og plyndringerne.

  Vær opmærksom på, at du kun kan betale med kreditkort på Vikingemuseet.

  Museet er lukket på helligdage.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #vikingemuseet #visitaarhus #visitaarhusregion

  Læs mere : Vikingemuseet
 • Foto: VisitAarhus

  Strøget

  13,16 km

  Shopping over det hele!

  Dertil kommer torvene Store Torv og Lille Torv samt de omkringliggende gågader, Frederiksgade og Sct. Clemens Stræde, så husk at afsætte mindst et par timer, hvis du skal nå hele turen rundt.

  På Strøget ligger ca. 150 butikker i spændende kvarterer, som er klinet op ad hinanden. Strøget i Aarhus strækker sig fra Bruun's Galleri bag Banegården og helt op til Store Torv ved Aarhus Domkirke.

  Specialbutikkerne har åbent fra kl. 11:00 - 16 den første og sidste søndag i måneden. 

  Mere shopping i Aarhus.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #strøgetaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

  Læs mere : Strøget
 • Foto: Maria Randima

  Botanisk Have

  13,18 km

  De mange rum

  Haven er anlagt i et meget kuperet terræn med mange forskellige rum i forskellige størrelser. Små intime steder i læ og store dejlige åbne plæner. Et vandløb løber gennem hele haven, videre gennem tre søer og helt til Den Gamle By og dens damme. 

  Til glæde for alle

  Botanisk Have er for alle - om du er barn, voksen - bor i Aarhus eller er gæst i Aarhus. Og er du på besøg i Den Gamle By er en tur gennem Botanisk Have en oplagt genvej og oase til det øvrige liv i byen. 

  Gå på opdagelse i de mange planter

  Hvis du er botanisk interesseret, har du også mulighed for at studere en række plantesamlinger fra ind- og udland. Alle planter er forsynet med et navneskilt, både på latin og dansk (hvis planten har et dansk navn). Du kan også læse om planternes oprindelsesland eller region.

  Udforsk Botanisk Have med appen Natureventyr

  Tag turen Bots botaniske rejse sammen. Hent appen Natureventyr, og drag på opdagelse i flotte planter fra forskellige verdensdele.

  Download appen her.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #botaniskhaveaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

  Læs mere : Botanisk Have
 • Foto: Den Gamle By

  Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum

  13,32 km

  Sommer 2024 - en tur gennem barndommens gader

  Hele sommeren igennem er der masser at opleve i Den Gamle By. Se, prøv og smag historien på en tidsrejse tilbage gennem generationers barndomsgader. I år er 50-året for 1974, og det markeres rundt omkring i byen.

  Rundt omkring i gader og hjem kan I møde byens borgere og tjenestefolk, og på Festpladsen kan I tage en pause med en is fra madboden. I kan også udforske folks huse og lejligheder - fra 2014s regnbuefamilie til 1970'ernes kollektiv, 1920'ernes moderne tider og den gamle købstad med købmandsgård i 1864-kvarteret - og få en god frokost i Gæstgivergården.

  2014 – vores tid på museum

  Vores tid er kommet på museum. Dronning Margrethes Gade, som er et øjebliksbillede fra året 2014, er en sivegade med facadeforretninger. Her finder du blandt andet et solcenter, 7-Eleven, en bank, et pizzeria, og det legendariske værtshus Bent J, hvor der stadig lugter af røg og ølsjatter.

  2014-gaden rummer også to lejligheder. Kom indenfor hos singlekvinden Rikke og besøg regnbuefamilien. I hjemmene kan du møde beboerne gennem interviews, hvor de fortæller om deres liv med børn, arbejde og dagligdag.
  2000-2014: Vores tid

  70'ernes Velfærdsdanmark

  Gå tilbage i tiden til 1970’erne i en bydel med gader, lejligheder, butikker, baggårde og værksteder fra dengang. I 70'er-kvarteret kan du blandt andet kigge ind til radio- og tv-forretningen Pouls Radio, minimarkedet, slagteren, farve- og tapethandleren, børnehaven og frisøren. I lejlighederne kan du blandt andet kigge ind til kernefamilien, et kollektiv, et hippiepar og en enlig mor.

  I baggården står en folkevogn og VVS-mandens Citroën – og kig også ind i knallertværkstedet og spejderlokalet eller baggårdstoiletter, der er dekoreret med tidens toiletpoesi.
  1950-1974: Velfærd og frisind

  Populære biler og nye tider i 1920'erne

  Bevæg jer videre over i 1927, hvor byen er blevet moderne med biler, fortove, gadelamper, telefontråde og gavlreklamer. Kvarteret i Den Gamle By har en isenkramforretning, en boghandel, Schous sæbehus, posthus, telefoncentral og flere boliger fra før 1930'ernes krise satte Danmark i stå. Du kan også opleve den autentiske automobilforretning ’Automobilforretning Carl Christensen’ med eget værksted.

  Her finder du flotte, gamle biler, udstillingslokale, butik med reservedele og værksteder til motorrenovering og cykelreparation. Du kommer helt tæt på bilismens barndom og bliver klogere på datidens forskellige, fascinerende køretøjer.
  1900-1927: Moderne tider

  Der var engang før 1900

  Her møder du Den Gamle By i H.C. Andersens tid og tidligere tilbage med bindingsværk og bygninger fra hele Danmark. Den ældste del i Den Gamle By er som en mindre dansk købstad med huse, haver, boliger, butikker og værksteder. Bygningerne stammer fra byer i hele Danmark og er genopført i Den Gamle By.
  1600-1900: Den gamle købstad

  Et levende museum

  Fra april og resten af året kan du møde mennesker, der er klædt, arbejder og gebærder sig som i gamle dage. De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikken. Stop op og få en snak med bagerjomfruen, gårdskarlen og lirekassemanden, men pas på - måske bliver du sat til at hente vand ved brønden eller bære affald på møddingen.

  Tag en tur med kapervognene eller gør en god handel i de historiske butikker. På Restaurant Gæstgivergården kan du nyde et bredt udvalg af lune og kolde frokostretter samt smørrebrød, som alle tager udgangspunkt i historiske kogebøger.
  Gæstgivergården - find menuen her

  Særudstillinger og mindre museer

  I løbet af året er der temadage, koncerter, aktiviteter for børn og flere særudstillinger. I Den Gamle By finder du også flere mindre museer.
  Se de største highlights her.

  Praktiske oplysniger

  Mange af gaderne er brostensbelagte, hvorfor det kan være  svært at komme rundt med barnevogn eller kørestol.

  Du må gerne tage din hund med i Den Gamle By, det er dog ikke tilladt at tage den med ind i huse og udstillinger.

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #dengamleby #dengamlebyiaarhus #visitaarhusregion

  GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18 ÅR

  Læs mere : Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum
 • Foto: © Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Fotograf: Lise Balsby

  ARoS Aarhus Kunstmuseum

  13,4 km

  ARoS er hovedmuseet inden for kunst i Aarhus og et unikt internationalt billede- og oplevelseshus for mennesker i alle aldre. Museets store engagement har resulteret i tildelingen af to Michelin-stjerner i Michelins turismeguide.

  Et af de bedst besøgte kunstmuseer i Skandinavien

  ARoS er blandt Nordeuropas største kunstmuseer og samtidig et af de mest besøgte i Skandinavien. I hvert galleri præsenterer ARoS kunst fra museets samling eller af nationale og internationale kunstnere som for eksempel Grayson Perry, Robert Mapplethorpe, Joana Vasconcelos, Bill Viola, Olafur Eliasson, Paul McCarthy, Shirin Neshat, Lucian Freud og Francis Bacon. 

  Your rainbow panorama

  På toppen af ARoS finder du Your rainbow panorama - en regnbue og et spektakulært kunstværk af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson. Your rainbow panorama står som et flot vartegn for Aarhus, og når du går rundt i den cirkelformede 150 meter lange og tre meter brede regnbue udført i glas, får du et helt enestående blik ud over byen. Snyd ikke dig selv for denne tur - og slet ikke efter mørkets frembrud, hvor du kan se byens mange lys gennem det farvestrålende glas fra oven.

  Aktuelle udstillinger

  ARoS har mange udstillinger og aktiviteter året rundt, og du kan følge med i de aktuelle udstillinger her eller tage et kig nedenfor under "Måske også interessant for dig". Her har vi samlet information om parkering samt udvalgte udstillinger og arrangementer på ARoS. 

  ARoS Café og Orangeri

  Nyd en dejlig middag i ARoS Café og Orangeri. I museets orangeri kan du nyde kaffe, te, lækre snacks og lette retter i de behagelige omgivelser. Efter kl. 17.00 kan du spise et lækkert aftenmåltid fra ugens menu.

  ARoS udvider med "The Next Level"

  ARoS udvider de næste år med et nyt underjordisk galleri The Next Level samt det nye kæmpeværk The Dome af den amerikanske James Turell. 

  The Next Level består af flere elementer, hvor James Turrels The Dome, en gigantisk diamant på 40 meter, giver dig et kig ud i det uendelige himmelhvælv. 

  OBS: Dette betyder, at der i de kommende år kun vil være adgang til museet fra indgangen ved Aros Allé.

  Museet er åbent mandage i juni, juli og august.

  GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR

  Se, hvad andre deler på Instagram

  #arosartmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

  Læs mere : ARoS Aarhus Kunstmuseum