Outdoor 2024 på Låsby Kro

4,60891088698268 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. nat:

  • 1 x 2-retters menu (kokkens valg)
  • 1 x Overnatning
  • 1 x Morgenbuffet
  • 1 x Madpakke laver du fra morgenbuffeten
  • Du kan vaske/tørre dit tøj gratis.
  • Cyklen kommer under lås og slå
  • Cykle-pusle-plads

Kontakt hotellet for inspiration til vandreruter, cykel eller mountain-bike ruter

Mere om Låsby Kro

I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

Hovedgaden 49, 8670 Låsby
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Lån/leje af cykel
  • Handicapvenligt
  • Gratis internet
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 66 km
  • Tog: 21 km
  • Busstop: 1 km
  • Badestrand: 8 km
  • Fiskeri: 13 km
  • Golf: 9 km
  • 37 Værelser

Andre ophold påLåsby Kro

Attraktioner i nærheden af Outdoor 2024

  • Foto: VisitSkanderborg

    Låsby Kirke

    0,26 km

    Låsby kirke er en meget malerisk, romansk kvaderstens bygning med tagrytter fra omkr. 1700-tallet.

    Syddøren indrammes af en smuk stenportal udsmykket med små menneske- og dyreskikkelser i medaljoner på karmstenene.

    Forfatteren Thor Lange havde en nær tilknytning til Låsby Kirke og gjorde dens navn kendt i sin digtning.

    Bemærkelsesværdig romansk granitfont med dobbeltløver og mandshoved.

    For flere informationer om gudstjenester henvises der til kirkens egen hjemmeside: www.laasbykirke.dk

    Læs mere : Låsby Kirke
  • Foto: Jysk Automobilmuseum

    Jysk Automobilmuseum

    8,94 km

    Et besøg på Jysk Automobilmuseum

    Tag en rejse tilbage i tiden på Jysk Automobilmuseum der udstiller biler, men også motorcykler og et væld af tilbehør som vil interessere bil- og motorcykelentusiasten. Desuden byder udstillingen på benzinpumper, specialværktøj, gamle emaljeskilte og opskåret teknik. Blandt sidstnævnte findes en Wankel-motor fra en NSU Ro80, som er skåret delvist op og dermed viser, hvordan en rotationsmotor virker.

    Historien bag

    Museet blev startet i 1967 af mekanikermester Aage Louring. Han var på forkant med udviklingen og fik sikret sig en række enestående biler fra en tid, hvor bilfremstilling stadig var håndværk. På museet kan opleves meget sjældne biler og dermed kan udviklingen fra håndværk til masseproduktion i bilbranchen følges.

    Sjældne bilmærker på programmet

    Blandt de udstillede biler er en Vivinus fra 1900, der var en af Jyllands første biler, og en Adler stigevogn fra 1911 med vandhydraulisk betjent drejestige. Den var med på Verdensudstillingen i Berlin i 1911. Derudover kan opleves en Hotchkiss, der i en årrække vandt de berømte Monte Carlo løb, og en Maybach, der ofte blev kaldt den tyske Rolls-Royce. Andre udstillede sjældne bilmærker er Jordan, Hupmobile, Graham Paige og Kissel.

    Volkevogn, Saab og Volvo repræsenterer de nyere årtier, hvor bilen blev allemandseje, mens Porsche, Maserati og Citroen SM repræsenterer drømmebilerne fra samme tid.

    Også blandt motorcyklerne er der interessante klassikere, blandt andet den danskbyggede Nimbus fra 1927 kendt for sit ”kakkelovnsrør” samt en Triumph Tiger 110, der for mange var en drømmemotorcykel fra 50´erne.

    Læs mere om Jysk Automobilmuseum her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #jyskautomobilmuseum #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Jysk Automobilmuseum
  • Foto: Per Bille

    Himmelbjerget

    9,83 km

    Himmelbjerget blev frem til midten af 1800-tallet opfattet som Danmarks højeste punkt. Med sine 147 meter over havet er det sagnomspundne Himmelbjerg bestemt også en imponerende kæmpe, og den får tilføjet bjergromantik af den stejle bakke ned mod den smukke Julsø.

    På toppen af Himmelbjerget står Himmelbjergtårnet, der er 25 m højt og rejst som minde over kong Frederik den syvende, der den 5. juni 1849 gav det danske folk dets frie forfatning.

    Det er dog ikke kun fra selve Himmelbjerget, du har mulighed for at nyde en fantastisk udsigt. Skovene syd for selve bjerget gemmer på flere fantastiske udsigtspunkter og gode muligheder for at komme væk fra de livlige besøgsområder.

    Gå- og vandreture

    Området omkring Himmelbjerget har et stort og mangfoldigt stisystem, hvor du kan gå både mindre rundture eller sammensætte længere ture ved at kombinere flere ruter sammen. Du kan få et godt overblik over de markerede vandrestier i Naturstyrelsens folder Himmelbjerget, Sletten og Slåensø

    Besøg også BestigBjerge.dk, kast dig ud i den 52 km lange Himmelbjergrute rundt om søerne, eller lad dig inspirere af de mange andre aktiviteter i Søhøjlandet her. 

    Historien om Himmelbjerget

    Selve navnet Himmelbjerget optræder på skrift allerede i begyndelsen af 1700-tallet, hvor der blev afholdt en dramatisk ulvejagt på bjerget. Det er altså et gammelt lokalt stednavn og ikke en romantisk betegnelse indført af de første turister.

    Himmelbjerget har gennem generationer været et yndet udflugtsmål og allerede i slutningen af 1830’erne gjorde digterpræsten St. St. Blicher bjerget berømt som rammen om sine folkemøder. Nu om dage mødes folk stadig på bjerget for at hylde demokratiet og grundloven. Landskabsmalerne udbredte kendskabet til stedets herligheder gennem deres skildringer af bakker, skove og udsigter. Siden kom ølboder, pavilionner, hotel, iskiosker og souvenirbutikker til.

    Ved at studere mindestenene på Himmelbjerget kan man også få indsigt i, hvordan Det danske Riges Grundlov blev til – og endda få historien lige i øret som en podcast. Læs og hør f.eks. mere om St. St. Blichers mindesmærke på Himmelbjerget, eller læs mere om Kvinde Egen, som blev plantet i 1915.  

    Guden Heimdal, Asgård og Himmelbjerget

    Himmelbjerget er ifølge nordisk mytologi det højeste bjerg i gudernes verden, kendt som Asgård. Ifølge myten bor guden Heimdal på Himmelbjerget og vogter over Asgård for enden af regnbuen Bifrost, for at forhindre jætter i at snige sig ind.

    Sejltur med Hjejlen 

    Kombinér oplevelsen med en tur i en af Hjejlebådene, som det har været skik siden 1861.

    Hjejleselskabet har siden 1861 sejlet turister til Himmelbjerget. Derfor har der også helt tilbage i 1800 tallet eksisteret souvenirboder på stedet. Det var dengang en udløber af lokalområdets træskoproduktion, hvor træskokarlene snittede små figurer og "Himmelbjergstokke", som blev solgt til turisterne.

    Se sejltider og køb billet her

    Hvilket bjerg er så højest i Danmark?

    Med moderne måleredskaber har man fundet frem til, at det er Møllehøj (170,86), Yding Skovhøj (170,77) og Ejer Bavnehøj (170,35), der er de højeste punkter i Danmark - og alle ligger de i Søhøjlandet.

    Læs mere om Søhøjlandes bjerge her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #himmelbjerget #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

    Læs mere : Himmelbjerget
  • Foto: Museet på Gl. Rye Mølle

    Museet på Gl. Rye Mølle

    11,29 km

    Museet har åbent i sommerhalvåret fra d. 2 maj - 31. oktober. 

    Museet på Gl. Rye Mølle er et lokalmuseum, som fortæller Gl. Rye- og Himmelbjerg-egnens kulturhistorie.

    Hollandsk mølle og træskomageri

    Museets vartegn er Gl. Rye Mølle, en hollandsk vindmølle fra 1872, som fremstår med sin oprindelige indretning, hvor også det gamle inventar er bevaret. I museets udstillinger kan du følge møllens historie og funktion,hvor også træskomageriets store betydning for Gl. Rye-egnen bliver fremhævet.

    Oplev også egnens forhistorie, middelalderens Rye, skelettet ”Petrine”, renæssancens glasfremstilling i Glarbo, Himmelbjerg-souvenirs og krigens år med fokus på flyvepladsen og den store flygtningelejr ved Salten Langsø.

    Lokalhistoriske film og levende museumsdage

    Efter restaurering af en dieselmotor, som fra 1931 drev møllens savværk, kan du også opleve et autentisk, historisk savværksmiljø på Gl. Rye Mølle, og i museets ”biograf” kan du se lokalhistoriske film.

    Året igennem arbejder et antal frivillige ved en række ”levende museumsdage”. Der hugges træsko og vises andre håndværk, der saves træ i savværket, og møllen arbejder, når vinden tillader det.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #glryemølle #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste

    Læs mere : Museet på Gl. Rye Mølle
  • Foto: Bo Bozz Nørgaard

    Gudenåen - en dansk naturperle

    14,55 km

    Gudenåsystemet giver mange muligheder for korte og længere ture og byder på fantastiske oplevelser for store og små.

    En dansk naturperle

    Gudenåen er ca. 160 km og det nærmeste, vi i Danmark kommer en "rigtig" flod. Åen udspringer i Tinnet Krat nordvest for Tørring og har sit udløb i Randers Fjord ved Randers Bro.

    Herfra strækker Gudenåen sig ud i Randers Fjord og danner et floddelta med en række småøer. Dette delta er et af de få store indlandsdeltaer i Danmark, da det er dannet ved udmundingen i Randers Fjord og ikke direkte i havet.

    Deltaområdet omfatter de lave strandenge og marker ved Uggelhuse og Grund Fjord, men det er vanskeligt at fastlægge den præcise grænse for, hvor langt deltaet strækker sig ind i ådalen. Hvis man tager tilløbet fra Nørreåen som grænse, hvor Gudenåen allerede har nået havniveau, er deltaet mere end 15 km langt.

    Før i tiden var Gudenåen en af Jyllands hovedveje med bopladser og siden landsbyer langs floden. Det var især tørv og landbrugsvarer og, med etableringen af Papirfabrikken i Silkeborg i 1844, papir, der blev transporteret. I dag tiltrækker Gudenåen mange turister og over 10.000 ror årligt på åen i enten kano, kajak eller robåd.

    I kan ro hele turen fra Tørring til Randers – eller I kan tage en mindre bid af åen.

    Ro fra Klostermølle til Randers Fjord

    Gudenåen kan udforskes i egen kano, kajak eller robåd eller I kan leje kanoer, kajakker og robåde på time- og dagsbasis flere steder langs Gudenåen. Blandt andet i Ry og Silkeborg.

    Fra Klostermølle syd for Ry til udmundingen i Randers kan åen deles i tre strækninger:

    De fleste sejler mellem 15-20 km per dag. Det svarer til 4-5 timers sejlads plus pauser. Hver af de tre stækninger kan derfor sagtens deles op i flere bidder afhængigt af kræfter og humør.

    Ønsker I viden om Gudenåens sydlige strækning fra Tørring til Klostermølle, så læs mere her.

    Flora og fauna i Gudenåen

    Gudenåen er en af Jyllands naturperler. Åen er hjemsted for flere end 80 plantearter, heraf 44 vandplantearter. Blandt hyppigt forekommende arter kan nævnes sumpplanterne brudelys, grenet pindsvineknop og høj sødgræs. 

    Gudenåen og søerne har et meget rigt fugleliv, og I kan sagtens være heldige at møde blandt andet den lille, farvestrålende isfugl, og den smukke gule vipstjert, hvis I færdes roligt og opmærksomt.

    Gudenåens fiskebestand er meget artsrig med bl.a. laks, ørred, ål, stalling, brasen, skalle og aborre m.v. Fra Bjerringbro (Tangeværket) til Randers fanges der traditionelt masser af laks.

    På tur med Villum & Schmidt på Gudenåen

    Tag med når filminstruktør Tomas Villum Jensen og komiker Jonas Schmidt tager turen på Gudenåen på ni dage. I sommeren 2020 kunne du følge makkerparret på deres storslåede tur på Gudenåen - se med her.

    Sejlads og bådregistrering

    Alle motordrevne både, der bruges på Gudenåen og på Silkeborgsøerne, skal være registrerede. Derfor skal din båd have et gæstenummer. 

    Læs meget mere her om bådregistrering og gæstesejlads.

    Gudenåen - fra start til slut

    oplevgudenaa.dk

    På vandet, i vandet og langs vandkanten - alle aktiviteter og informationer du har brug for, finder du på siden www.oplevgudenå.dk. Det hele er samlet inklsiv et super godt kort, hvor du kan klikke dine interesser og ønsker til og fra alt efter, hvad du har behov for.   

    OplevGudenå.dk - Mere end 500 oplevelser langs Gudenåen.

    Sagnet om Gudenåens navn

    Sagnet siger, at Gudenåen har fået sit navn efter en ustyrlig fyr, der hed Gudar. Han bortførte pigen Else fra hendes fars hus i Tinnet Krat, hvor åen har sit udspring.

    Gudar bandt pigen til en kærre, og for at forvirre forfølgerne kørte han i indviklede sving og slyngninger. Men pigens far søgte hjælp hos en klog mand i Tørring, som kaldte bække og kilder sammen og bad dem om at vise vej. Vandet nåede Gudar ved Randers Fjord. Gudar og hesten druknede, mens den skønne Else slap fri. Sådan fik Gudenåen sit krogede forløb.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #gudenåen #oplevgudenåen #visitaarhusregion

    Læs mere : Gudenåen - en dansk naturperle
  • Foto: AQUA Akvarium & dyrepark

    AQUA Akvarium & Dyrepark

    15,72 km

    Forbundet med naturen

    I AQUA Akvarium & Dyrepark hyldes den danske natur. Du behøver slet ikke at rejse til regnskoven eller den afrikanske savanne for at kunne forundres og fascineres. Danmark har nemlig en unik natur fyldt med spændende dyr, som kan give dig fantastiske oplevelser, og som alle har en helt vild historie at fortælle dig… det handler bare om at lytte til den.

    Alle fiskene lever i naturlige søer og ikke i akvarier. Så forholdene, du finder i søerne, er de samme som ude i naturen. Det gælder også ude i den skønne park, som er fyldt med fugle, pattedyr og ikke mindst danske planter. AQUA Akvarium & Dyrepark er direkte forbundet med naturen, helt bogstaveligt, og her følger livet årstidernes gang. Der venter derfor altid en ny og fascinerende oplevelse, når du besøger AQUA Akvarium & Dyrepark.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #aquaakvariumogdyrepark #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : AQUA Akvarium & Dyrepark
  • Foto: Labyrinthia

    Labyrint-Temapark Labyrinthia

    15,75 km

    Labyrinthia har lukket for vinteren, og åbner igen i april 2025.

    Sjov, leg og læring for alle

    Labyrinthia har 8 labyrinter (plus én til hunde), samt et stort indendørs ”Puzzle Center” med mange forskellige spil og opgaver, som du ikke lige finder andre steder. Du behøver ikke at stå i kø, og tempoet - det bestemmer du selv.

    Masser af forskellige labyrinter 

    Prøv den sjove Football Race Maze, en konkurrence-labyrint til alle bold-ekvilibrister. Du kan dyste mod din familie eller dine venner.

    3D-labyrint

    I 3D-labyrinten kan du for alvor få afprøvet og udfordret din stedsans. I 3D-labyrinten kan du bruge Labyrinthias gratis app til at scanne de 8 QR-koder, der er i labyrinten, så du bagefter kan downloade et diplom som bevis på, at du har klaret labyrinten.

    Vandlabyrinten

    Du kan også nyde både synet og duften af de hundredvis af smukke roser i vandlabyrinten (og måske blive en lille smule våd!). Hvis du downloader deres gratis App, kan du selv styre vandportene i vandlabyrinten fra din smartphone! På den måde bestemmer du, hvem der skal blive våd.

    Hundelabyrinten

    I hundelabyrinten kan du teste din hunds stedsans og lugtesans – og der er gratis ”vovsebar” til de firbenede.

    Indendørsaktiviteter og den hyggelige pause

    Inde i ”Puzzle Center” kan du få gang i ”de små grå” med nogle af de ca. 50 forskellige spil og opgaver, der er ved bordrene.

    Trænger du til at få lidt ny energi ovenpå alle udfordringerne, er det muligt at købe lidt forfriskninger i caféen. Du er også velkommen til at medbringe din egen mad og nyde den udenfor i pavillonerne eller på den store sydvendte terrasse. Der er også to store gas-grill til fri afbenyttelse.

    Trojaborgen og Chartres

    Du kan lære om labyrintens historie, samt prøve deres to historiske labyrinter: Trojaborgen, der stammer fra Bronzealderen og Chartres, der stammer fra Middelalderen. Selv om det er 2 såkaldte ”envejs-labyrinter”, har de stadig en vis magi.

    Tjek åbningstider og priser på Labyrinthia her

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #labyrinthiasilkeborg #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Labyrint-Temapark Labyrinthia
  • Foto: Jesper Maagaard

    Museum Jorn

    15,75 km

    Asger Jorn 

    Jorn var en spontant abstrakt maler, billedhugger og forfatter og medstifter af de internationale avantgarde-bevægelser CoBrA og Situationistisk Internationale. CoBrA var et indflydelsesrigt udstillings- og arbejdsfællesskab som varede fra 1948-1951, mens Situationistisk Internationale kombinerede samfundskritik med kunstneriske praksisser som happenings og interventioner.

    Det var Jorn selv, der i sin tid donerede både egne værker og egen samling til museet. Samlingen er siden da firdoblet og Jorns ønske for museet var, at han kunne skabe sin egen fortælling om kunst og dens udvikling.

    Dansk kunst 

    Museet huser Danmarks næststørste kunstsamling, der udover Jorns egne værker også inkluderer fremtrædende værker af andre vigtige danske og internationale kunstnere fra det 20. århundrede - i alt over 30.000 værker af over 600 kunstnere, herunder Per Kirkeby, Francis Picabia, Lucio Fontana, Pablo Picasso, Jean Arp, Max Ernst, Jean Dubuffet, Pierre Alechinsky, Georg Baselitz, Andreas Slominski og Erwin Wurm.

    Åbent værksted for hele familien

    I museets åbne værksted kan du og din familie eksperimentere med kreative aktiviteter, hvor alle materialer er frit tilgængelige. Her kan alle være med – både børn og voksne – og gerne i samarbejde med hinanden. I er velkommen til at tage jeres eksperimenter med hjem.

    Læg også vejen forbi Café Cobra, der er en lille oase med udsigt over Gudenåen. Menuen skifter efter årstiden, men er altid fuld af farver og smagsindtryk.

    Særlige åbningstider

    Mandage i uge 7, 13, 27-32 og 42 holder museet åbent om mandagen.

    Helligdage herunder skærtorsdag, lnagfredag, påskedag, 2. påskedag, Kristi Himmelfart, pinsedag og 2. pinsedag holder museet åbent fra 10.00 - 17.00.

    Museet er lukket den 23.-26. og den 31. december samt 1. januar.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #museumjorn #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Museum Jorn
  • Foto: Museum Silkeborg

    Papirmuseet på Museum Silkeborg

    15,96 km

    Papirproduktion

    Papirmuseet er en del af Museum Silkeborg og er et levende museum, hvor der stadig produceres håndgjort papir, og hvor du kan opleve det magiske øjeblik, når den mælkede vandmasse pludselig bliver til et ark papir. Du kan også gå på opdagelse i en udstilling om dansk papirfremstilling gennem tiderne og om Silkeborg Papirfabrik samt opleve skiftende udstillinger med relation til papirproduktion.

    Kom op i Papirtårnet

    Du kan også komme op i tårnet på Papirmuseet, hvor du i 70 meters højde kan se Silkeborg fra oven. Papirtårnet ligger midt i den nye byden Papirfabrikken, hvor Silkeborg Papirfabrik opererede indtil år 2000.

    Kom op i tårnet ved at booke en guide på forhånd.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #museumsilkeborg #papirmuseet #visitaarhusregion

    Læs mere : Papirmuseet på Museum Silkeborg
  • Foto: Hjejleselskabet

    Hjuldamperen Hjejlen

    16 km

    Verdens ældste kulfyrede hjuldamper

    Hjejlen er verdens ældste kulfyrede hjuldamper i drift. Den har sejlet på Silkeborgsøerne siden 1861, og man kan stadig høre den dybe tuden og de taktfaste plask fra skovlhjulene mod Gudenåens klare vand, når hele Søhøjlandets "gamle dame" lægger fra kaj. Når du stiger ombord på Hjejlen, vil du opleve, hvordan fyrbøderen kaster kul under kedlen, og maskinmesteren smører den gamle maskine - præcis som det er blevet gjort i mere end 150 år.

    Hjejlens otte søstre

    Gennem årene har s/s Hjejlen fået selskab af otte "søstre" med hver deres historie og hver deres charme. De er anderledes end hjuldamperen Hjejlen og viser udviklingen i bådebyggeri gennem tiden. Hver sommer er Hjejleflåden med til at skabe liv på de naturskønne søer, og det er spændende at kombinere den smukke sejlads på de forskellige både med frokost-stop og oplevelser undervejs.

    Stik til søs med dem du holder af

    Der er oplevelser i vente for både store og små, og oplevelserne bliver bedre af at blive delt med dem, man har kær. Så begiv jer ud på en dagsudflugt med madkurv, læn jer tilbage og nyd en dejlig kop kaffe på en rundtur eller lad sanserne få nye input til et spændende event ombord.

    Man kan kalde det kvalitetstid. Man kan kalde det afslapning. Man kan kalde det mindfulness. Men - uanset hvad man kalder det, vil der være skønne minder i sigte.

    Find din næste store oplevelse på deres hjemmeside her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #hjejlen #visitsilkeborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Hjuldamperen Hjejlen
  • Foto: Silkeborg Bunkermuseum

    Silkeborg Bunkermuseum

    17,91 km

    I Silkeborg Bunkermuseum kan du komme helt tæt på - en for mange ukendt side i historien om den tyske besættelse af Danmark fra 1940-1945 og en flygtningeperiode fra 1945-1947.

    Kom ned i bunkeren

    Silkeborg Bunkermuseum er indrettet i en tysk mandskabsbunker. Udstillingen i bunkerens 2 rum fortæller om det tyske militære hovedkvarter under ledelse General von Hanneken.

    Bunkeren er en af de ca. 12 store betonbunkeres, der sammen med 30 mindre betonanlæg udgjorde det tyske militære hovedkvarter i Danmark fra 5. november 1943 til 6. juni 1945. Efter besættelsen blev der indkvarteret mange tyske flygtninge i området, og deres historie omtales også i udstillingen.

    Læs mere her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #silkeborgbunkermuseum #visitsilkeborg #visitaarhusregion 

    Læs mere : Silkeborg Bunkermuseum
  • Foto: Cees van Roeden

    Marselisborg Slot

    24,38 km

    Unik placering med smuk natur og udsigt til Aarhusbugten

    Marselisborg Slot byder på en enestående beliggenhed med fri udsigt over både hav og skov. Slottet ligger afsondret fra omgivelserne, omgivet af en charmerende slotshave i engelsk stil. Haven byder på små søer, en rosenhave, en urtehave og en imponerende samling kunstværker, herunder skulpturer af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik. Slotshaven ved Marselisborg Slot er åben for offentligheden året rundt, undtagen når den kongelige familie opholder sig på slottet.

    Arkitektur med udsøgt særpræg

    Marselisborg Slot er tegnet af den kongelige bygningsinspektør, Hack Kampman. Slottet åbner sig mod vest med et imponerende indgangsparti og to miniaturetårne, der også pryder Toldkammerbygningen i Aarhus centrum. Bygningen er udsmykket med maritime motiver, herunder måger i vinduesudskæringerne og smukt udskårne muslingeskaller i hoveddøren, akkompagneret af en fisk over døren.

    Slotshave og rosenhave

    Den smukt beplantede Slotshave, som også inkluderer en betagende rosenhave, er åben for besøg, når den kongelige familie ikke opholder sig på Marselisborg Slot.

    Besøg haven, når den kongelige familie ikke opholder sig på slottet

    Når den kongelige familie ikke er på slottet, har du mulighed for at nyde en spadseretur gennem de betagende haver og parker. Oplev Marselisborg Slots naturskønne områder og den fredelige atmosfære, når haven er åben for offentligheden.

    Vi er dog ikke altid opdateret om, hvornår den kongelige familie er i Aarhus. Familien benytter Marselisborg Slot både ved officielle besøg og til at nyde ferier i de smukke omgivelser.

    Haven er åben:

    1. april - 30. september: 8:00 - 21:00
    1. oktober - 31. marts: 9:00 - 16:00

    Du kan se kongehusets kalender her, og følge med i, hvornår kongefamilien besøger Aarhus. 

    Vær opmærksom på, at haven er lukket ca. en uge før og en uge efter besøget.

    Vagtskifte

    Når kongefamilien befinder sig på Marselisborg Slot, er der vagtskifte med Den Kongelige Livgarde hver dag klokken 12.00.

    Læs mere her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #marselisborgslot #marselisborgskov #marselisborg
     
    Der er ikke adgang til selve slottet.

    Læs mere : Marselisborg Slot