MIniferie 4 dage på Sallingsund Færgekro

4,44979918315269 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. ophold:

 • 3 x Overnatning i værelse med udsigt over Limfjorden
 • 3 x Morgenmad
 • 3 x 2-retters menu
 • 1 x Madpakke og vand en af dagene, når du skal på tur
 • Billetter til Fossil- og Molermuseet, Dueholm Kloster og Støberimuseet – udvalgte dage fossiljagt i Molergravene
 • Mulighed for vandreture på Nordmors og i Legindbjerge – rutevejledning medfølger
 • Hotellet har egen badestrand og badebro

Mere om Sallingsund Færgekro

Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

Sallingsundvej 104, 7900 Nykøbing Mors
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Handicapvenligt
 • Gratis internet
 • Kæledyr
 • Ladestik til el-bil
 • Gratis parkering
 • Restaurant
 • Lufthavn: 45 km
 • Tog: 28 km
 • Busstop: 1 km
 • Badestrand: 100 m
 • Fiskeri: 100 m
 • Golf: 5 km
 • 40 Værelser

Andre ophold påSallingsund Færgekro

Find vej

Sallingsundvej 104
7900 Nykøbing Mors

Vis kort

Attraktioner i nærheden af MIniferie 4 dage

 • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

  Sallingsundbroen

  0,36 km

  Sallingsundbroen blev opført i 1978. Broen har incl. tilslutninger på land kostet 221 mill. kr. For alle disse penge har landsdelen fået en meget lang bro - i alt 1.730 m fordelt på 17 fag a 93 m og to fag i hver sin ende på hver 51 m. Vejbanens max. højde over sundet er på 30,5 m, og broen slutter i landsiderne i 25 m's højde over vandspejlet. Hele vejen over er brobanen 16 m bred med to fortove, to cykelstier og to kørebaner. Udvendigt er et kraftigt gelænder, der delvis er lukket under hensyntagen til nordvestenstormen i de anselige højder.

  Den frie gennemsejlingshøjde nedenunder brobanen er på 26 m mellem søjlerne 8-9 og 9-10, hvor dybden er 15 m. Materialeforbruget har været stor. Alene til underbygningen er der brugt 12.000 m3 beton, 1.700 tons armering og 900 tons såkaldt forspændingsarmering. Sallingsundbroen er forsynet med vindskærme af hensyn til trafiksikkerheden. Dette hindrer udsynet for turisten i personbil; men så kan det anbefales at parkere bilen på P-pladsen i Legind Bjerge og spadsere ud på broen.
  Hendes Majestæt Dronning Margrethe II indviede Sallingsundbroen tirsdag d. 30. maj 1978.

  Læs mere : Sallingsundbroen
 • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

  Legind Bjerge

  0,78 km

  Legind-Højriis er et eventyrligt område, hvor naturen næsten veksler for hvert skridt. Næsten 900 ha er fredet, både af hensyn til naturen selv, men også af hensyn til dine muligheder som besøgende i området.

  Du kan opleve en enestående sammenhæng mellem den skønne Limfjord, de skovbevoksede gravhøjskronede bakkedrag og de åbne hedeklædte slugter med ældgamle huleveje.

  De første træer blev plantet i 1893 af byens spidser og stedet blev hurtigt et af morsingboernes mest yndede udflugtsmål med festplads og friluftsteater.

  Området har mange gode vandrestier og der er anlagt gode mountainbike spor og ruter. Disse findes der en specialbrochure over, som du kan få hos Morsø Turistbureau.

  Læs mere : Legind Bjerge
 • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

  Jesperhus Feriepark - blomsterpark

  1,48 km

  I Skandinaviens største Blomsterpark er der fyldt med stauder, roser, alverdens sommerblomster, sukkulenter og kæmpe blomsterfigurer. Oplev også H.C. Andersens eventyrhave med figurer fra de kendte eventyr.

  Midt i Parken ligger det tematiserede Piratland med masser af forlystelser og karruseller. Her kan i opleve Træls Trafik, Træls Minedrift, Rødspætte og Romkugles Skattejagt, Blækspruttens Øje, Krokodille Raceren, trampoliner og komme til at klappe de søde geder.

  Hele 6000 m2 er overdækket med JungleZoo, Dino’s Junglesti, 4D-biograf, Piratkroen og Hugoland.

  Mere information

  Du kan se åbningstider og priser på www.jesperhus.dk

  Entrebilletten kan laves om til sæsonkort mod en mérbetaling. Et Jesperhus sæsonkort giver bl.a. også gratis entre og rabatter til andre attraktioner m.m. Se hjemmesiden for yderligere information.

  Børn under 3 år: gratis.

  Læs mere : Jesperhus Feriepark - blomsterpark
 • Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

  Bjørnshøje

  2,24 km

  Højgruppen er en meget velbevaret gruppe af store, smukke, overvejende lyngklædte høje. Kun ganske få af højene i denne gruppe er overpløjede. I nogle af højene er der fundet grave fra ældre bronzealder. Der er for nylig lavet pleje på området, så højene nu ligger i et samlet hede- eller overdrevslandskab. Der er således skabt et fortidsmindeområde af stor kulturhistorisk og rekreativ værdi.

  Nationalmuseet arbejder for tiden på udarbejdelse af en info-tavle for området, idet området betegnes som national klenodie af særlig karakter.
  Tæt øst for Bjørns Høje ligger den store Kongehøj (40 m over havets overflade) - en usædvanlig smuk og velbevaret gravhøj med god landskabsvirkning og vid udsigt.

  Kilde: "Kulturhistoriske interesser - Forhistorisk tid"  Læs mere : Bjørnshøje
 • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

  Nykøbing Mors Kirke

  4,91 km

  Nykøbing Kirke er bygget år 1891 i nygotisk stil. Den ligger på samme sted, som den tidligere Sct. Clemens kirke, dog nu med længderetning nord-syd. Med det 43 meter høje kobbertækkede spir er kirken et markant vartegn for byen. Altertavlen og udsmykningen af koret er et arbejde af August Jerndorf. Alterbilledet er malet i 1891 og kaldes 'Jesus trøster'. Mennesker fra byen og omegnen har stået model for tavlens skikkelser. Krucifikset øst for koret er udformet af billedhuggeren Niels Helledie.

  Kirken er åben alle hverdage fra kl. 08.00 - 16.00.


  Læs mere : Nykøbing Mors Kirke
 • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

  Hama Safari Park

  5,66 km

  Besøg den lille hyggelige "park" hvor alle figurerne er lavet i perler.

  Fra ca. d. 01.05 til d. 15.10 er parken fyldt med eksotiske perledyr. I vinterhalvåret er der figurer som passer til sæsonen.

  Læs mere : Hama Safari Park
 • Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

  Vor Frue Kirke i Kapeldal - kirkeruin

  6,14 km

  Resterne af Vor Frue Kirke i Kapeldal finder man ved at køre fra A26 ved Harre, ad Harrebjergvej og videre med den første grusvej på venstre hånd, så kommer man ned i det meget smukke område, hvor kirken i sin tid betjente de vejfarende.

  Sallings første lokalhistoriker, lærer H.C. Strandgaard fra Selde, beskrev i 1868 forholdene således: "Længe før man kommer til stedet, støder man nordenfor, oppe i heden, på en gammel mærkelig hulvej, der skærer sig ned i bakkerne og går i sydlig retning nedad mod Limfjorden .....

  Denne hulvej kaldes Kapeldal; men man ser snart, at det er ingen ligefrem naturlig dal, men en hulning, som dels er slidt af vognhjulene i tidens løb og dels er udhulet af vandet i regnskyl og tøbrud. Ved Kapeldalens munding findes også ligefrem et delta af udskyllet jord. Tæt herved, hvor hulvejen går ud af bakkerne, findes ruinen på den vestlige side af vejen og nogle fod højere end den ...

  Der er spor af en firkantet bygning, der har haft en indvendig vidde fra nord til syd af 18 fod (5,5 m) og ligeså fra øst til vest, dog måske nogle tommer kortere. Muren har rundt omkring været 2 alen (1,25 m)
  tyk; den har været opfyldt af utilhugne kampesten satte i kalk, men der findes også spor i gruset deromkring af røde mursten af betydelig størrelse...

  Indgangen har været på den vestre side og herudfor ses at have været en forgård eller kirkegård af samme bredde som kapellets udvendige mur, nemlig 26 fod (8 m), og en længde af 36 fod (11 m)..."
  På Strandgaards tid fandtes der stadig murrester af en halv meters højde.

  Kirkeruinen blev undersøgt af arkæologer i 1929. Den består af skib og kor, er opført i romansk tid og har været 21 meter lang. Den var overvejende opført af granitsten, men mursten har også været brugt. I koret fandtes rester af et gulv af munkesten.
  Nord for Kapeldal fandtes tidligere et stort net af småveje, der i vifteform spredte sig mod nordvest. Noget tyder på, at landevejen fra det syd-vestlige Salling til overfartsstedet ved Sallingsund i middelalderen har gået her.

  Vor Frue Kirke har formentlig fungeret som vejkapel for de vejfarende, der passerede forbi. Efter landevejens flytning op i bakkerne øst for Harre Vig har kirken mistet sin betydning og er blevet nedlagt på et ikke kendt tidspunkt.

  I dag er stedet ryddet for bevoksning, men alt stenmateriale er væk. I starten af 1900-tallet blev de tilhuggede granitsten slået til skærver, og de få munkesten, der var tilbage, blev efter sigende brugt til opbygningen af een af de 3 gårde, der i 1916 nedbrændte i Harre.

  Kilde: De lokalhistoriske Arkiver i Salling, Fjends og på Fur

  Læs mere : Vor Frue Kirke i Kapeldal - kirkeruin
 • Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

  Morsø Traktormuseum

  10,96 km

  Der udstilles ikke mindre end 150 forskellige traktorer fordelt på ca. 100 mærker. Den ældste er en amerikansk Heider fra 1917, den nyeste er en Fiat fra 1960. Museet har igennem de sidste 20 år også importeret traktorer fra f.eks. det tidligere DDR og Polen. Derudover er der importeret traktorer fra USA, Holland, Tyskland, Canada, Norge, Sverige, Tjekkiet, Italien og Frankrig, hvorved samlingen er blevet ganske unik. Udstillingen er fordelt på 1400 m2 i 7 haller. Mange af traktorerne er forspændt originale redskaber.

  Samlingen blev grundlagt for næsten 50 år siden og samtlige af museets traktorer er mindst 60 år gamle.

  Af nyheder til sæson 2024 kan nævnes 2 danskproducerede traktorer; nemlig Danhorse Diesel og King, som begge er eneste kendte eksemplarer.

  Der er lavet nye tiltag på museet med historiske billeder fra Danmark, hvorpå nogle af traktorerne og/eller deres historie fremgår. Så selvom mange af traktorerne er sjældne og for nogle ukendte, har en række af dem alligevel en historie i Danmark.

  Der er mulighed for opdækning og servering til 54 personer.

  Der kan også arrangeres en guidet rundtur på 1½ time. Prisen er 300,- og det skal bookes på forhånd.

   

  For mere information

  Du kan læse mere om Morsø Traktor Museum på deres hjemmeside: Morsø Traktormuseum

  Læs mere : Morsø Traktormuseum
 • Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

  Fur Museum

  13,35 km

  Fur Museum er et spændende museum, hvor områdets naturhistorie blandes med øens kulturhistorie. Museet er bl.a. kendt for sin enestående samling af fossiler, men man kan også opleve fiskerbondens gård, stenparken Geopark Danmark og den tilsandende havn.

  Spændende Udstillinger

  ”Fossilerne fortæller” er en særudstilling i 2024, som består af en række ekstremt velbevarede insektfossiler. De er et vindue ind i fortiden, hvor både klima, kontinenter og fordelingen af arter i denne del af verden var helt anderledes, end det er i dag.

  ”Molerets fantastiske fossiler” er en udstilling med det bedste fra vores enestående samling af forsteninger fra moleret. Her kan du bl.a. opleve fantastisk bevarede 55 millioner år gamle fisk, fugle, skildpadder, insekter, og planter af international klasse, hvoraf mange ikke kendes fra andre steder i verdenen.

  "Fiskerbondens gård" er Fur Museums lokalhistoriske udstilling, som har til huse i en restaureret gård fra 1856. Oplev landbrugets udvikling eller dagligdagen fra fiskerbondens tid og frem til i dag. I haven er der borde og bænke, hvor man kan nyde medbragt mad.

  "Den tilsandede havn" er en udstilling ved øens tilsandede fiskerihavn, som var i brug indtil 1956. I Bundgarnshuset fortælles om havnen, naturen og limfjordsfiskeriet. Naturstien giver mulighed for en frisk strandtur.

  I løbet af året tilbyder Fur Museum både aktiviteter, arrangementer, rundvisninger og naturvandringer. Oplev museet og gå på opdagelse i Furs spændende natur og historie.

  Se åbningstider og aktiviteter på Fur Museums hjemmeside

  Læs mere : Fur Museum
 • Foto: Thyholm Egnsmuseum

  Thyholm Egnsmuseum - Thyholm

  22,34 km

  Inde i hovedbygningen kan man se, hvordan en familie af god stand levede i forrige århundrede. Derudover et apotek, det gamle direktionslokale fra Hvidbjerg bank, telefoncentralen fra Uglev. På loftet kan Hvidbjerg sygehus’ fødestue opleves, som fungerede indtil omkring 1972.

  I avlsbygningen ses udstillinger om håndværk, eksempelvis blytækkerfaget, skomagerværksted, snedker/tømrer værktøj, damefrisørsalon m.m. Der findes en alsidig radio/tv udstilling, som viser udviklingen inden for området. Flere modeller er for længst historiske.

  Ved siden af findes en spændende udstilling fra Grønland med effekter og malerier.

  I 1997 indviedes en tro kopi af Søndbjerg gl. skole, som rummer en skolestue.

  Wilsehaven - indviedes i 2013 og er en mini udgave af J.N. Wilses barokhave ved præstegården i Spydeberg i Norge. J.N. Wilse (1736 – 1801) var præstesøn fra Søndbjerg og som drog til Norge, hvor han virkede som præst, var professor og oplysningsmand.

  Det kan dokumenteres at ”Apotekergården” i sig selv har historisk værdi, idet hovedbygningen kan føres tilbage til i hvert tilfælde 1664.

  ”Apotekergården” blev til museum på initiativ af kunstmaler Kresten Rusbjerg, der ejede stedet til 1990. Han boede fra indvielsen i 1992 og til sin død i 2010 i en anneksbolig opført i tilknytning til museet.

  Faciliteter på museet

  • Museet er et handicapvenligt museum, både ude og inde (stolelift til højenloft)
  • Museet er børnevenligt (der må røres ved ting)
  • Museet har en lille museumsbutik
  • Kaffe og medbragt mad kan nydes på højenloft eller ude, hvis vejret tillader.
  • Museet har parkerinsgplads for busser


  For mere information

  For yderligere oplysninger om Apotekergården på deres hjemmeside: 
  www.thyholm-egnsmuseum.dk

  Læs mere : Thyholm Egnsmuseum - Thyholm
 • Foto: Thy Turistforening

  Heltborg Museum / Sydthy Kunst- og Kulturcenter

  23,35 km

  Redskaber, rekonstruktion og levendegørelse

  Den kulturhistoriske afdeling rummer en større samling af landbrugsredskaber fra første halvdel af 1900-tallet.

  Uden for museet er der opført en rekonstruktion af et jernalderhus, hvis dimensioner er hentet fra en arkæologisk udgravning i nærheden.

  Om sommeren er der levendegørelse og børneaktiviteter på jernalderpladsen til glæde for de besøgende hvert år i juli måned. Læs nærmere i museets kalender.

   

  Sydthy Kunst- og Kulturcenter

  Heltborg Museums kunstafdeling rummer flere kunstnere med tilknytning til Thy. Deres værker udstilles lejlighedsvis. Malerier, tegninger og litografier af Jens Søndergaard (1895-1957) og værker af Leo Estvad og Ellen Raadal, og skulpturudstilling af Erland Knudssøn Madsen er en fast del af udstillingen.

  På Heltborg Museum har den lokale digter Hans Bakgaard sin egen mindestue. Han var en god sanger og drømte om en sangerkarriere. Derfor tog han til Amerika, men han vendte skuffet hjem og slog sig ned på sin barndomsegn ved Ydby. Han blev digter og udgav selv egne digtsamlinger og dilettantstykker. I nogle år arrangerede han også hjemstavnskoncerter i Ydby.

   

  Aktivitet året rundt

  I løbet af året er der forskellige aktiviteter for alle aldersgrupper. 

  Heltborg Museum er en del af Museum Thy.  Læs mere : Heltborg Museum / Sydthy Kunst- og Kulturcenter