Inkluderer pr. person pr. ophold: Overnatning Lækker morgenbuffet 5-retters gourmetmiddag
Sådan foregår bookingen
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: Gourmetophold4,0625 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. ophold: Overnatning Lækker morgenbuffet 5-retters gourmetmiddag
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: GourmetopholdSt. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.
Møllegårdsvej 7, 9600 Aars
Vis kort
2 dage/1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
3 dage/2 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
7 dage/6 overnatninger
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage/2 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Ankomst alle dage undtagen juli og august
Opholdet inkluderer pr. person pr. ophold:
Ankomst alle dage i 2022
Inkluderer pr. person pr. ophold:
No breakfast included
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage/2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Ingen morgenmad inkluderet
Inkluderer pr. person pr. nat:
3,02 km
Landsbykirke
Kirken er opført i romansk periode 1050-1250.
Omkring år 1500 er kirkens smalle tårn påført. Kirken er ombygget og istandsat i flere omgange senest ved en gennemgribende renovering i perioden 1998-2002.
Blandt andet er den tidligere altertavle nu opsat i en niche i skibets vestende og erstattet af ny korindretning udført af billedhugger Erik Heide, der også har udført en ny kristus-glasmosaik i et genåbnet østvindue.
Prædikestolen er fra ca. år 1600, ligesom døbefonden er romansk med sydtysk dåbsfad fra 1575.
Kirken er lukket, men man kan aftale et besøg med graveren.
4,95 km
Borremosefæstningen er Danmarks ældste tilflugtsborg, cirka 3,5 kilometer sydøst for Aars. Fæstningsværket har med sikkerhed været beboet uafbrudt i hvert fald 250 år før Kristi fødsel.
I nyere tid blev den først opdaget i 1929, da en landmand under gravning i moseområdet havde afdækket et tykt stenlag. Det viste sig, at han var stødt på netop den stenlagte vej, der havde ført gennem mosen ud til den forhøjning, hvor selve fæstningsværket lå.
Borremosefæstningen omfatter et areal på knapt 1 hektar og er i dag rekonstrueret, så man kan få et indtryk af landsbyens udseende. Kun den indre af de oprindeligt to volde er bevaret.
De arkæologiske undersøgelser viser, at Borremosefæstningen har fungeret som tilflugtsborg fra cirka 300 til 150 f.Kr. Herefter har området stået øde hen i omkring 50 år - i samme periode som cimbrerne udvandrede - og cirka år 100 f.Kr. er man så begyndt at anlægge en landsby, befæstet med tilspidsede egestammer.
Læs mere her.
5,7 km
Efter en brand i slutningen af 1980'erne brændte kirken og var lukket næsten et år, hvor den blev restaureret og malet. I foråret, året efter, blev den genindviet. Altertavlen er lavet af børn fra 5. klasse.
7,04 km
Historien om Dansk Nutidsmuseum begynder i slutningen af 1980'erne, da nu afdøde advokat Gorm Pedersen, Aars, vender hjem fra en tur til Canada. Her har han set et fantastisk museum, som er fyldt med ting og minder fra de seneste 100 år. Begejstret fortæller han om sin oplevelse og får stiftet en fond og engageret en flok frivillige.
I maj 1994 slår Dansk Nutidsmuseum dørene op til en nyoprettet samling i et nedlagt husmandssted, som daværende Aars Kommune stillede til rådighed. Siden er samlingerne vokset og vokset, og det samme er antallet af bygninger. Med den seneste tilbygning i 2012 råder museet i dag over ca. 1200 m2 udstilling.
De fleste af tingene på museet stammer fra danskernes hverdag, som den så ud for 10, 30, 50 eller 100 år siden. Her er en frisørsalon, der viser gamle curlere med strøm og ledninger. Der er en bolig fra 30'erne med tidssvarende køkkengrej. I et hjørne er indrettet en isenkræmmerbutik, som mange af de lokale besøgende nikker genkendende til. Der er også en skolestue, indrettet som en landsbyskole fra første halvdel af 1900-tallet.
I landbrugsafdelingen ses en udstilling, som rummer mejeriernes historie fra mælk i glasflasker over posemælk til nutidens kartonmælk og med et minimejeri i nøjagtig målestok med både lys og kørende mekanik.
I den blandede landhandel findes Richs kaffeerstatning, blånelse og andre sjove "gamle" varer. I radio/TV afdelingen findes gamle radioer, rejsegrammofoner med tidssvarende grammofonplader, gamle og nyere TV-apparater og moderne udstyr som ghettoblastere og videorecordere.
Der er noget at se på for alle gæster i alle aldre. Der er legetøj, dukker, regne- og skrivemaskiner, computere, tørvegravningsredskaber og gamle håndværkerværktøjer. Der findes også skomager, sadelmager, bogtrykker og meget, meget andet.
Grundelementet i Dansk Nutidsmuseum er frivillighed. Alle effekter er kommet til som gaver, f.eks. fra dødsboer, arvinger og fra folk, der har ønsket danskernes og deres egen historie bevaret for eftertiden.
De frivillige museumsfolk møder flittigt hver onsdag for at reparere, arrangere, bygge udstillinger om og gøre rent. Blandt de pensionerede entusiaster med forskellig faglig baggrund er der ingen, der har nogen særlige forudsætninger for museumsdrift. For de frivillige er det lysten, der driver værket.
I forbindelse med Vesthimmerlands Museums Kulturarvs måned i juni, har Dansk Nutidsmuseum en udstilling af tøj og undervisningsmaterialer gennem det 20. århundrede.
For yderligere information, priser og åbningstider se www.dansk-nutidsmuseum.dk
Handicapfacliteter
- Parkering tæt på hovedindgang
- Handicaptoilet
- Stabilt underlag
- Handicapvenlige døre
- Placering af inventar så det er let tilgængeligt for en kørestolsbruger
13,44 km
Velkommen til 1.000 meter stien i Farsø Fælled!
Du har måske allerede gættet det, men stien er præcis 1 kilometer lang, og ligger som en del af Farsø Fælled, hvor den snor sig rundt med bløde sving i hyggelige omgivelser.
Farsø Fælled og 1.000 meter stien er en yderst populær attraktion til både motionsløb, cykeltur, gåtur samt rulleskøjteløb, hvor især den helt nyanlagte asfalt gør det til en rigtig god oplevelse. Derudover er hele stien lyst op, når mørket falder på.
På turen rundt i Farsø Fælled er der da også andre aktiviteter at finde i forbindelse med 1.000 meter stien, herunder en stor asfalteret bakke, som er yderst populær til både kondiløb, fitness og kapløb.
Hvis man er typen, som hellere vil forsøge slå sin egen tidsrekord på en 1 kilometer distance, er der da også et stort tidtagningsur til fri afbenyttelse, som tydeligt kan ses næsten hele vejen rundt.
Så med en tur til Farsø Fælled er det garanteret, at hele familien kan få en aktiv og hyggelig tid sammen!
Åbningstider: Altid
Entré: Gratis
15,67 km
Jættestue fra yngre stenalder (2.300-2.000) f. Kr. Jættestuen er 8 m. lang og med 5 dæksten. Ved siden af lille bikammer, som også kendes fra franske og engelske gravkamre fra denne tid.
HUSK EN LOMMELYGTE!!
16,46 km
Møllegården ligger centralt i området og har siden middelalderen fungeret som vandmølle. Den har været et central mødepunkt for bønderne i området og fungerede som mølle frem til begyndelsen af 1900-tallet. Møllegården blev løbende mere afhængig af skovdrift og der blev plantet flere egekrat. Dette giver i dag et skønt naturområde, hvor man kan få sig en naturoplevelse.
Der er meget varieret natur at se, både med egekrat og å-forløbet langs Sønderup Å, som gennemskærer området. Egeskoven er speciel, da man forsøger at genskabe den gamle danske skov, hvor husdyrene gik rundt i skoven og spiste af planter og træer. Dette gav en speciel udseende skov, man ikke finder mange steder i dag.
Der er også imellem egetræerne andre planter, som bævreasp, røn og blåbær. På de mere åbne engarealer langs åen finder man enebær og lyng. Der kan på websiden og i folderen findes en rute, som fører dig forbi områdets største naturoplevelser.
Der er adgang til fods til området hele døgnet. Cykling må kun foregå på grusvejene i området. Det er tilladt at overnatte i telt på den primitive teltplads, hvor der også er adgang til et muldtoilet, og der kan tændes bål på bålpladsen. Hunde skal holdes i snor og det er ikke tilladt at fiske i åen.
Læs mere om Højris Mølle nær Nibe...
17,55 km
Find din indre klovn frem, balancér tallerkner på en pind, eller dyk ned i 200 års dansk cirkushistorie. I Cirkus Miehes gamle vinterkvarter i Rold bydes publikum indenfor i en magisk verden, hvor man både kan opleve det glamourøse liv i og det noget hårdere liv uden for manegen.
Cirkusvogne, glitrende dragter, gamle plakater og cirkusgenstande er udstillet, og i et særligt område er redskaber og kostumer til rådighed, så publikum selv kan lege artister. Umiddelbart ved siden af museet ligger det mere end 100 år gamle 12-kantede ridehus – bygget i træ og med rigtig manege.
På nordmus.dk kan man læse mere om arrangementer og muligheden for at holde børnefødselsdag på museet, som også har en fin lille butik med alt, hvad et vaskeægte cirkushjerte kan begære.
Se åbningstider mm. her.
17,81 km
Verdenskortet holder vinterlukket fra d. 20 oktober. De åbner op igen til påske.
Oplev hele verden i miniudgave med søer, floder, bjerge og flag. Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af Klejtrup Sø. Her er du omgivet af fugle, klappedyr, skøn natur og dejlige legearealer for børn.
Spis i caféen eller nyd den medbragte mad i parken. Sejl en tur på Stillehavet - en oplevelse børn elsker. Leg på den nye naturlegeplads. Tag på skattejagt rundt i parken eller bliv klogere på FN's 17 verdensmål og leg rundt i det nye område 'Det grønne hjørne'.
Se priser og åbningstider her.
18,3 km
Rold Skov er en af Danmarks største skove og dækker et areal på omkring 80 km2 eller 8.000 hektar. Skoven består af mange skovpartier med hvert deres navn som for eksempel Hesselholt, Nørreskov, Nørlund Skov og Rold Vesterskov.
75 % af skoven er i privateje og ejes primært af 3 godser: Lindenborg, Nørlund og Willestrup. Staten ejer de sidste 25 %, og dette areal administreres af Naturstyrelsen Himmerland.
Træerne i Rold Skov
Rold Skov er i dag primært en nåleskov. Den sandede og grusede morænejord kombineret med meget nedbør gør området til et af nåletræets allerbedste voksesteder. Skoven er kendt for sine store, tætte bevoksninger af gammel gran, men en storm i 1981 tyndede hårdt ud i dem.
Siden 1850 har der været plantet mange forskellige arter af nåletræer. Ud over rødgran og skovfyr blev der plantet flere nordamerikanske træarter som douglasgran, sitkagran, nobilis og kæmpegran (Grandis). Historien fortæller at skovrideren Hintz ønskede at plante disse anderledes træer, men hans chef forbød ham at plante dét, han kaldte "den slags parktræer". Men mod chefens vidende plantede skovrider Hintz træerne og det vi i dag nyde godt af.
De nævnte nordamerikanske træarter er siden blevet særdeles vigtige arter i skoven. Vil du se de imponerende eksemplarer af de gamle douglas graner og sitkagraner, så gå en tur i "Jætternes Baghave" og ved "Forstrådens Gran".
Selvom produktionsskoven hovedsageligt kom til at bestå af nåletræer, tog man mange initiativer for at sikre noget af den gamle, maleriske bøgeskov. De største bevoksninger af gammel naturskov med bøg findes i Rebild Bakker, Bjergeskov, Troldeskoven og Urskoven. Særligt i Rebild Bakker og Troldeskoven er træerne flerstammede, krogede og knortede – det der her på egnen kaldes "purker". Staten indførte i 1992 en naturskovsstrategi efter principperne om naturnær skovdrift. Det betyder, at skovning og udtynding sker ved plukhøst, at selvsåede træer får lov at vokse op, og at dødt træ ikke fjernes.
Jens Hvass, der var skovrider 1940-1970, var tidligt ude med at åbne skoven for besøgende. Vi kan blandt andet takke ham for, at man siden 1970 har kunnet besøge arboretet Den Jyske Skovhave.
Skovens særlige natur
Den kalkrige undergrund i Rold Skov er forklaringen på de såkaldte jordfaldshuller. Når regnvandet trænger gennem skovens jordbund med rådnende plantedele, forsures vandet af humussyrer. Det sure vand trænger gennem sprækker i jorden og opløser kalken og danner et hulrum under jorden, som pludselig en dag kan styrte sammen. Huller på fire til fem meter i diameter er hyppigt forekommende i Nørreskoven.
Et af de store og mest kendte jordfaldshuller kaldes "Hestegraven". Navnet stammer fra et sagn om et hestevogn, som kørte gennem skoven. Pludselig forsvandt jorden under hestene og hestevognen forsvandt i dybet, og ”Hestegraven” var dannet. Et andet kendt jordfaldshul er ”Røverstuen”. Det siges, at nogle af Røverne fra Rold havde deres tilholdssted i dette jordfaldshul. Her kunne de ligge på lur efter de vejfarende, og de havde spændt snore forbundet med klokker ud over vejen.
Ud over geologien er Rold Skov-området også kendt for sin enestående flora og fauna. Her må nævnes den sjælne orkidé fruesko, blå anemone, rød skovlilje samt det rige dyreliv, hvor man kan se ræv, grævling, krondyr, flagermus og fugle som ravn og sortspætte. Skovens dyreliv og planteliv kan opleves hele året rundt.
Vandreruter og mountainbikeruter i Rold Skov
I Rold Skov-området findes en lang række afmærkede vandreruter. De mest kendte vandreruter er den certificerede Rebild Bakker rute og Den gastronomiske kvalitetssti.
Her finder du megen mere information om vandring i Rold Skov og på siden her finder du kort over Rold Skov.
Rold Skov er også meget besøgt af mountainbikere. Her har vi samlet information til dig, der vil kører mountainbike i Rold Skov.
Historien i Rold Skov
Den nordlige og sydlige del af skoven er rig på fortidsminder - særligt i Bjergeskoven er der mange gravhøje fra bondestenalder og bronzealder. Her kan blandt andet nævnes dyssen Stenstuen og de to bronzealderhøje Svinehøjene.
I skoven findes der er adskillige gamle hulveje - ofte flere ved siden af hinanden. Hulveje er veje, som blev brugt til kørsel med vogn og blevet slidt hule. Hvis én vejstrækning blev for dårlig og ufremkommelig, lavede man blot et nyt forløb. Den mest kendte hulvej er den nu asfalterede Rebildvej gennem Rebild Bakker.
Overalt i skoven er der spor af tidligere tiders trækulsproduktion. Den omfattende kulsvidning i Rold Skov krævede meget store mængder træ og var medvirkende til skovens forarmning. I dag findes et kulsvierlaug, som brænder kul én gang om året. Publikum inviteres til at være med.
19,73 km
Halkær Mølle Naturcenter er et tilbud til gæster og foreninger i Aalborg Fjordland, og er hjemsted for aktiviteter året rundt.
Her kan du opleve naturformidling, aktivitetsdage, foreningsaktiviteter, skoletjeneste og meget mere.
Du er også meget velkommen til at besøge udstillingerne og benytte madpakkerummet på egen hånd!
Udstillinger
Halkær Mølle Naturcenters udstillinger er åbne hele året. Udstillingerne fokuserer på møllens historie, naturen i ådalen og livet på landet for 100 år siden.
Du finder udstillingerne gennem porten i laden ud mod vejen og i møllehuset, hvor vandhjulet er i funktion.
Madpakkerum
I den forreste del af naturcenteret (bag glasdøren bagerst i udstillingen) finder du et offentligt tilgængeligt madpakkerum og toilet.
Her er du velkommen til at slå dig ned og tage et hvil på dine ture i Aalborg Fjordland.
Husk at tage hensyn til andre gæster og aktiviteter, og naturligvis at rydde op efter dig.
Grønt Forsamlingshus
Den øvrige del af naturcenteret er indrettet til Grønt forsamlingshus og Skoletjeneste.
Her finder du aktivitets/mødelokale, køkken og lade til grovere aktiviteter.
Alle grønne foreninger og lignende som ønsker at lave aktiviteter i og omkring Halkær Mølle, har mulighed for at leje det grønne forsamlingshus.
Lokalerne kan lejes til både enkeltarrangementer og foreningsaktiviteter.
Du kan finde flere informationer om booking og vilkår her
Aalborg Kommunes Skoletjeneste
Skoleforvaltningens skoletjeneste har undervisning på Halkær Mølle hele året på bestemte ugedage. Her får eleverne indblik i naturen, i samspillet mellem miljø og samfund og i kulturen i området. Der arbejdes med mange forskellige emner, fra dyr og planter til næringsstoffer og områdets naturforvaltning, livsbetingelser og biodiversitet, bæredygtighed og naturforvaltning og digital dataopsamling af ilt, næringsstoffer mm.
Praktisk information
Halkær Mølle drives af Naturstyrelsen og Aalborg Kommune.
Etableringen af Grønt Forsamlingshus i 2017 er støttet af Lokale og Anlægsfonden.
Stuehuset er udlejet til privat beboelse. Respekter venligst dette.
Det er ikke tilladt at overnatte og have åben ild i og ved Halkær Mølle.
Du er i stedet meget velkommen til at overnatte på shelterpladsen Halkær Voldsted.
19,8 km
I alt er der ca. 30 træbåde udstillet på museet – fra den mindste optimistjolle til krydsjagten Silvana, som gæsterne kan gå om bord i. Pakhusene i sig selv er et besøg værd. De blev bygget i 1930’erne og er tidligere anvendt af Hobro Korn.
Alle aspekter af livet på og omkring lystbådene er repræsenterede på museet, der har til huse i to gamle pakhuse på Hobro Havn.
Se de gamle både. Mærk duften af tjære og træ. Nyd bygningsværkernes imponerende trækonstruktioner. Der er skibe, tegninger, kort og modeller at se og der vil være specialudstillinger.
En kavalkade af bådtyper, fra krydsjagten "Sylvana" fra 1895 til det moderne sejlbræt er udstillet sammen med bl.a. kommunikations-, navigations- og redningsudstyr.
Et fantastisk maritimt museum.
Se åbningstider mm. her