Inkluderer pr. person pr. ophold:
- 4 x overnatning
- 4 x Morgenbuffet
- 4 x 2-retters middag
Green Key godkendt
4,427292 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: 5 dages miniferieKøbstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.
Strandgade 2, 5300, 5300 Kerteminde
Vis kort
4 dage / 3 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
2 dage/ 1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Ankomst kun mandag, tirsdag og onsdag - 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. ophold:
2 dage / 1 nat
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Min. 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
0,03 km
Her er rejst en stor natursten med indskriften: "Marineforeningen satte denne sten til minde om 22 kertemindemænd, som fandt heltedøden med Ivar Hvidtfeldt om bord på linieskibet "Dannebroge" i søslaget i Køge bugt den 4. oktober 1710."
Citat: " Og flyver du mod himlen i store luers favn, da nævn for stjernevrimlen din høje Hvidtfeldts navn." (B. S. Ingemann)
0,13 km
Kirken blev ændret voldsomt i 1600-tallet, hvor der tilføjedes hvælv, mens inventaret blev fornyet. I korets sydside findes et begravelseskapel for Slægten Iuel, på væggen derover en mindetavle over to af kirkens præster. Fra svenskekrigens tid finder du et par rytterstøvler og en kårde.
Åbningstider i Kerteminde Kirke
Fra 1./4. – 31./10.
Tirsdag – lørdag – kl. 8.00 – 17.00
Søndag – Lukkes efter gudstjenesten
Fra 1./11. – 31./3.
Tirsdag – lørdag – kl. 8.00 – 16.00
Søndag – Lukkes efter gudstjenesten
0,15 km
Fjord & Bælt tilbyder spændende og interessante præsentationer med dyrene og fortællinger, der gør dig klogere på havets blå univers. I centrets åbne akvarier føler du på søstjerner og krabber mens du lærer om deres liv i havet. I den lange undervandstunnel ser du livet på havbunden ganske som dyrene ser og oplever det. Og på vej ned i dybet møder du skelettet af den store kaskelothval.
Fjord & Bælt byder på oplevelse, hvor du føler, rører og i det hele taget bruger dine sanser. Og, lidt mere på afstand, følger du hvordan de spættede sæler og den fascinerende lille hval marsvinet, fodres og trænes til at medvirke i Fjord&Bælts forskningsarbejde. Biologer og trænere er altid på centret og parat til at svare på spørgsmål om dyrene.
Træning og fodring af dyrene kan opleves året rundt på Fjord&Bælt. I ferietid er der særlige arrangementer for børn. Se dagsprogrammet på fjordbaelt.dk
0,32 km
Lillestranden befinder sig lige på tærsklen mellem det åbne og det beskyttede farvand, på den ene side ligger bæltet og bugten og på den anden fjorden og noret. Her tilbyder landskabet en naturlig havn, som kerteminderne har benyttet sig af gennem 600-700 år.
Omtrent samtidigt med at byen i 1400-tallet fik købstadsrettigheder, er Langebro blevet anlagt, hvilket har afskåret Lillestranden fra at blive anløbet af større sejlskibe. Til gengæld var naturhavnen som skabt til fiskerbefolkningens fartøjer, der kunne ligge i bådkåsene i strandkanten.
Indtil for halvandet hundrede år siden har der kun været en forholdsvis beskeden bebyggelse langs fjordindløbet. Gaden, som på det tidspunkt hed Søndergade, var kun bebygget indtil Præstegårdsstræde, men et opsving for fiskerierhvervet betød, at kvarteret i løbet af et par årtier blev færdigudbygget.
I første omgang kaldte man forlængelsen af gaden for Nygade, men samlede derefter hele gaden under navnet Søndergade, der så i 1919 blev omdøbt til Fiskergade.
De mange ejendomme, der blev bygget i Fiskergade og Tværgade mellem 1840 og 1890, var beskedne huse af få fags bredde, hvilket gav nogle meget smalle grunde. Det kompenserede man for med nogle meget lange grundstrimler, der blev udnyttet til baghuse og de karakteristiske, aflange havestykker. På den anden side af bagvejen fortsatte grundene med redskabsskure og stejlepladser.
En vigtig del af miljøet er det system af småveje, som forbinder Fiskergade og Lillestranden, og som ikke er skabt ved kommunal planlægning, men af beboerne selv. Det er også de lokale, der har navngivet dem: Pe’ Stoffers Gang, Spruttens Gang og Højens Gang.
Hvor længe området har haft hævd på navnet Lillestranden er for øvrigt noget usikkert. I sine erindringer fra Kerteminde i 1870’erne bruger Johannes Larsen navnet om det lavvandede område bag hans fars købmandsgård, dvs. det øst for Strandvejen beliggende areal, der på det tidspunkt var under opfyldning.
Som bekendt har Lillestranden og Fiskergade ændret karakter. Fiskerbefolkningen er gradvist blevet afløst af nye beboere med andre behov og andre økonomiske muligheder end de oprindelige beboere. Det har paradoksalt nok betydet et stærkt pres på de værdier, der har gjort området så attraktivt, nemlig det uspolerede, autentiske fiskermiljø.
For at beskytte de værdier, som området er så rigt på, blev der for et par år siden vedtaget en bevarende lokalplan for Lillestranden. Med den har man søgt at bevare de gamle fiskerskure og sikre bagveje og stier som adgang til Lillestranden.
Det bevaringsværdige ligger ikke i den enkelte bygning, men i miljøet i sin helhed, hvor hvert enkelt hus beskedent indordner sig i et forløb, som udgør et helstøbt kulturmiljø.
Trods de ændringer, kvarteret har været underkastet, kan byen stadig glæde sig over at have et intakt miljø, som bærer fortællingen om en tid, da fiskeriet var byens livsnerve.
0,48 km
Skulpturen står ved Kertemindes Ny Kirkegård, hvor den blev afsløret i forbindelse med nyanlægget af Kirkegårds Allé i april 2014.
”Porten” er jo symbol for overgang og transformation, men der ligger mange tolkningslag i det, fortalte Per Ahlmann til Fyens Stiftstidende. – Det handler nok meget om, hvad man selv er fyldt af i forvejen - for nogle er den meget natur, for andre meget kropsligt, siger Per Ahlmann, der har lavet skulpturen efter at have mødt kirkegårdsleder Ulrik Christiansen og på baggrund af et projekt, keramikeren havde skitserne liggende til.
Per Ahlmann har lavet én anden skulptur til en kirkegård, og så har han lavet enkelte gravsten i keramik. - Det er ret specielt. Jeg har vel lavet cirka 15 keramikgravsten, som står rundt omkring i landet. Men det er noget, jeg arbejder på at udvikle – for keramikken giver mulighed for at bruge mere tid på formgivning og farverne. Og det er meget specielt at være med til, siger kunstneren.
Per Ahlmann, født 1965, kan betegnes som en keramisk skulptør, der opererer i meget nær forbindelse med sit materiale. Han fremstiller værker, der forener det konkrete med det abstrakte – skulpturer der blot og bart er skulptur.
Per Ahlmann er uddannet fra Danmarks Designskole i 1995 og har gennem hele sin karriere arbejdet hen imod sit karakteristiske udtryk, der forener konkret med abstrakt, materiale med koncept og håndværk med kunst.
En skulptur er ifølge Per Ahlmann lykkedes, når den virker som en gengivelse af noget man burde genkende, men alligvel er helt abstrakt. At skulpturen kan fremkalde denne fornemmelse bygger blandt andet på en form for selvfølgelighed, som skal være til stede i sammenstillingen og overgangene mellem skulpturens delelementer. Desuden er det et særkende hos Ahlmann, at det specifikt er keramikkens potentiale som skulpturmateriale, der driver ham.
0,78 km
Svanemøllen i Kerteminde knejser smukt på Møllebakken i byens nordlige udkant og fungerer som sømærke og vartegn for byen.
Navnet har den fået efter vejrhanen, en smuk svane, der pryder møllens top. Møllekroppen er ottekantet. Undermøllen er opført i mursten og har gennemkørsel for vogn. Overmøllen er opført i træ og beklædt med spån. Møllen har hækværk til sejl og manuel krøjning.
Svanemøllens historie
Svanemøllen tilhørte i 1700-tallet Rørbæk gods og senere Brolykkegods –to herregårde i byens nærhed. Fra stubmølle til gallerihollænderi 1851 afhændede Brolykkemøllen til forpagteren gennem 20 år, møller Hans Heilmann. Det, Heilmann købte, var en stubmølle bygget i 1786, og Heilmann gik derfor med tanker om at flytte møllen og lade den genopføre som en moderne hollandsk vindmølle med fast skrog og drejelig hat. Da møllen nedbrændte i november 1852 faldt mistanken derfor på mølleren, men flere år efter tilstod en tjenestekarl, at han var brandstifteren. I 1853 genopstod Svanemøllen i en ny og forbedret udgave som gallerihollænderi. Heilmanns søn gik konkurs i 1888, og møllen blev overtaget af købmand I. A. Larsen – far til den berømte kunstmaler Johannes Larsen, der i 1902 opførte sin smukke villa over for møllen. Johannes Larsen ejede møllen frem til sin død i 1961. Svanemøllen i Kerteminde er i dag en del af Johannes Larsen Museet. Den har sin egen forening af medlemmer, Foreningen til Svanemøllens bevarelse, der arbejder for at bevare møllen for eftertiden. Møllen er funktionsdygtig og sættes i gang et par gange om året. Der er bevaret en del mølleinventar, bl.a. gryn-, mel-og skråkværn. Foreningen til Svanemøllens bevarelse blev dannet efter Johannes Larsens død på foranledning af ejerne af den daværende restaurant Pax i Kerteminde, Tulle og Nan Due Nielsen, med det formål at søge møllen bevaret for eftertiden. I 1984 overtog Kerteminde Museum møllens administration og gennemførte en fuldstændig restaurering. Siden er møllen løbende blevet vedligeholdt. I 2009 har Foreningen til Svanemøllens bevarelse stået for indkøb af nye sejl til møllen.
1,38 km
Gennem de sidste 20 år har det nuværende godsejerpar – Vini og Rudolf Iuel – vækket godset fra dets Tornerosesøvn. Sammen har de gjort Lundsgaard til et fyrtårn både når det gælder kultur- og naturoplevelser. Så Lundsgaard udgør i dag er et moderne bud på, hvordan godserne kan spille en vigtig rolle. Både som en af lokalsamfundets nøgleaktører - og som samlingspunkt for økologer, musikere, kunstnere, forskere og skønånder fra hele landet. Ofte hele verden.
Den helt særlige Lundsgaard-ånd er opstået i spændingsfeltet mellem Vini og Rudolfs interesser og livserfaringer. Vini er jazzsangerinde, komponist og kreativ direktør i kulturhuset Anexet, som parret har indrettet i godsets tidligere avlsbygninger. Hun har tidligere boet i Brasilien og New York. Rudolf er født og opvokset på Lundsgaard, nedstammer fra søhelten Niels Iuel. Han overtog i 1991 ansvaret for landbruget og skovdriften, som de i 2008 omlagde til økologi.
Med sine 2000m2 består kulturhuset Anexet udover koncertsal af en lang række rum med vidt forskellige størrelser og stemninger. Så man altid kan finde de helt rigtige rammer til sine møder, selskaber eller konferencer. Den store koncertsal, det højloftede galleri, den smukke høstgildesal, den hyggelige karlestue, den rustikke stald til mere uformelle arrangementer og langbordsmiddage, de to hyggelige cafeer… eller en blanding af det hele. Blandt de tilbagevendende begivenheder er en af landets fineste kammermusikfestivaler, sommerfestival, september-jazzfestival.
Lundgaards historie strækker helt tilbage til 1200-tallet, hvor der blev anlagt et lille borganlæg i Storskoven og ’gården ved skoven’, Lundsgaard, omtales for første gang i 1484 i det skriftlige kildemateriale. Den nuværende smukke hvide rokoko-hovedbygning blev opført af Jens Iuel, i 1765.
Det store avlsgårdsanlæg er tegnet af arkitekten August Klein, der også er manden bag den smukke lade og Herskabsstalden. Det blev bygget som forvalterbolig til Agnes Henningsens far. Så her tilbragte forfatteren og feministen, der senere blev mor til PH, en stor del af sin barndom. Det er fint beskrevet i 1. bind af hendes erindringer: Let Gang på Jorden og skildres også i Digterruten for Agnes Henningsen, der indvies i maj 2022 og som fører gæsterne gennem Lundsgaards skove.
I parken blev der omkring 1880 anlagt en ’grundlovshøj’, hvor man samledes fra nær og fjern grundlovsdag. I over 100 år var den helt tilgroet, men i 2019 vækkede Vini og Rudolf den fra Tornerosesøvnen, så den igen er blevet samlingspunkt for de årlige grundlovsgilder.
I begyndelsen af 1900-tallet var Lundsgaard Gods samlingssted for kunstnere og forfattere som ’teatergreven’ Frits Ahlefeldt-Laurvigs inviterede til både teater og koncerter på de særlige ’teaterpladser’ han anlagde midt i skovene.
Foran hovedbygningen opstillede han en stor sten, hvor han indgraverede: ”Dette hjørne af verden smiler for mig mere end noget andet”. Sådan får de fleste det stadig, når de besøger Lundsgaard Gods. For her lader man intuitivt livsglæden og ånden gro.
Lundsgaard Gods har åbnet sin egen café, Café Frits. Se åbningstiderne hos Café Frits på Lundsgaard Gods' hjemmeside.
De naturskønne områder omkring Lundsgaard Gods er ideelle til gåture. Se mere på linksene nedenfor.
På Ulykkespatientforeningens hjemmeside kan du bl.a. se kort over gode gåruter og en video, der viser adgangsmulighederne for fx dårligt gående.
Se Ulykkespatientforeningens video og kort på foreningens hjemmeside
2,86 km
På Vikingemuseet Ladby ved Kerteminde Fjord kan du træde indenfor i Danmarks ældste kongegrav. Her blev en navnløs konge lagt til hvile i sit vikingeskib for mere end 1000 år siden. Museet rummer Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden – en attraktion af internationalt format. Ladbyskibet ses stemningsfyldt udstillet som gravkammer i en genopført gravhøj nøjagtigt på det sted, hvor den blev fundet i 1935. Arkæologiske undersøgelser har fastslået, at vikingeskibet omkring år 925 blev trukket op på land, hvor den døde konge blev gravlagt i skibet med sine heste, hunde, våben og andet kostbart gods.
Vikingemuseet Ladbys hovedattraktion er Ladbykongens vikingeskibsgrav; men er også museum for hele det Østfynske vikingeland.
I udstillingen ”Ladbykongens Verden” fortælles bredt og generelt om vikingetiden. Ved hjælp af udstillede fund, film og kunstneriske gengivelser af vikingetidens Østfyn, kan man udforske den verden og det dagligliv, Ladbykongen var en del af. I ”Vikingernes Klædeskab” kan både børn og voksne prøve at klæde sig ud i vikingetøj. Overalt i udstillingerne finder man i øvrigt mange unikke lokale metaldetektorfund der fortæller om mennesker og guder i vikingetiden i guld, sølv og bronze.
Ladbykongens begravelse formidles i udstillingen ”Konge og Kriger”. Her kan man opleve illusionen af at være tilstede den dag, hvor den døde vikingekonge blev lagt til hvile i sit skib, klar til færden til det hinsides. En kopi af Ladbyskibet i fuld størrelse, genskabte vikinger, døde heste og gravgaver ses ved siden af montrer med de originale genstande fra graven.
Endvidere kan man i udstillingen se det enestående Ladbytapet – et syv meter langt broderet billedtæppe inspireret af Bayeuxtapetet fra Normandiet. Her formidles - i farverige billeder - historien om Ladbykongens død samt fundet af hans grav 1000 år senere.
Hele sommerhalvåret kan man opleve det rekonstruerede vikingeskib, Ladbydragen, ligge og vugge i fjorden nedenfor gravhøjen. Netop der, hvor det originale skib for over 1.000 år siden blev trukket i land.
Læs meget mere om skibsgraven, Ladbydragen, Ladbytapetet og meget mere på Vikingemuseet Ladbys hjemmeside.
Året igennem kan museets besøgende opleve et spændende program med aktuelle foredrag om vikingetiden, rundvisninger om Ladbykongen og vikingetiden, samt masser af vikingeaktiviteter for børn og voksne.
I skoleferierne udbydes et spændende program af vikingeaktiviteter. Alt efter årstiden kan besøgende i alle aldre prøve kræfter med arkæologi, bueskydning, spydkast, vikingekamp, keramik, træværksted m.m. ledsaget af museets dygtige og vidende formidlere. Året rundt er der desuden skattejagter for børn på hele museet.
I Vikingemuseet Ladbys museumsbutik kan man købe en lang række lækre varer med vikingetiden som tema. Butikken tilbyder et stort udvalg af smykker, mjød, bøger, legetøj og andre vikingesouvenirs.
Der er også mulighed for at købe kaffe, kakao, sodavand, is og kager, som kan nydes i det lille caféområde eller i museets hyggelige gård.
Både museumsbygningen og højen med vikingeskibsgraven er handicapvenligt indrettet med ramper, ingen høje dørtrin og for museumsbygningens vedkommende elevator. Turen fra parkeringspladsen foran museet til museumsbygningen samt turen fra sidstnævnte til højen (ca. 300 m) kan være udfordrende på grund af henholdsvis grus og jordsti, som i sagens natur ikke er 100% plan. Der er dog opstillet bænke undervejs, så det er muligt at tage en pause fra gåturen.
I kælderetagen i museumsbygningen er der et toilet, som er velegnet til handicappede. Kælderen nås let med elevatoren.
Der er fri entré for handicaphjælpere, der besøger museet i arbejdstiden.
Hunde er velkommen i snor på museets udendørsområde.
Museet råder over en kørestol, som kan lånes.
6,39 km
Kong Christian den 4. opkøbte i 1616 hovedgården Skinnerup ved bunden af Kerteminde Nor. I 1632 besluttede kongen at opføre nye standsmæssige bygninger, der skulle tjene som residens for den uægte kongesøn, Ulrik Christian Gyldenløve, der da var 2 år gammel. Derfor blev slottets navn ændret til Ulriksholm.
Efter at Christian den 4. var død, faldt hans elskerinde og mor til Ulrik Christian Gyldenløve, Vibeke Kruse, i unåde. Vibeke Kruse blev ved sin død begravet på en fattiggård uden for Københavns bymure. Ulrik Christian Gyldenløve sørgede dog for at føre sin mors lig til Kølstrup Kirke. Selv døde han i en alder af blot 28 år efter en tapper indsats i Svenskekrigen.
Slottet er i dag privatejet. Der er ikke offentlig adgang til slot eller have, udover til slottets åben have-arrangementer, og når slottet får besøg af Herregårdsspillene.
Følg med på Ulriksholm Slots Facebook-side for mere information.
12,13 km
Gravhøj fra yngre stenalderen. En 7 m. lang indgang giver adgang til kammeret, der er sat af 18 bæresten, hvorpå der hviler 7 vældige dæk- sten.
Kammeret er 10 m. langt og mandshøjt.
Danmarks største etkammergravhøj. Fredet 1888.
15,57 km
Historien om Haven Haven blev grundlagt i 1948 af læreren Arne Emdal og var oprindeligt ejet af Odense Skolevæsen. Den bar navnet "Skolebotanisk Have" og blev brugt til undervisning i botanik samt til distribution af planter. Senere blev haven overtaget af Odenses parkafdeling.
En Botanisk Skat for Alle Haven er nu en inspirationskilde for haveejere og et populært udflugtsmål, der byder på en unik botanisk oplevelse. Besøgende kan beundre et imponerende udvalg af stauder samt Danmarks største samling af birke- og bregneplanter fra hele verden. Der er også et omfattende sortiment af storkenæb og dagliljer. De gamle, tætblomstrede og duftende roser er en fryd for både øjet og næsen. Alle planter er forsynet med skilte, der angiver deres navn, sort og oprindelsessted.
Vejen til Haven For at nå haven kan man enten følge åstien over den røde bro eller starte turen fra parkeringspladsen i kolonihaverne og følge en malerisk sti langs åen. I anlægget finder du bl.a. en vandpost, et toilet, der er åbent i sommerhalvåret samt en kanofortøjningsplads.
19,83 km
En have for hele familien
Odense ZOO er en zoologisk have for hele familien – der er både noget for de store og for de små. Når I besøger den zoologiske have, får I både en hyggelig og lærerig dag fyldt med nye indtryk og sjove lege. Mens de mindste leger, kan de voksne nyde lækker mad eller en god kop kaffe i haven. Bagefter kan I fortsætte den hyggelige tur rundt i resten af haven, som byder på mange forskellige oplevelser og mange forskellige dyr.
Oplev alle de vilde dyr
I Odense ZOO findes der mange forskellige dyr, både dem I kender, men også de helt eksotiske. I den zoologiske have kan I nemlig opleve alt fra sibiriske tigere til eksotiske fugle og til søkøerne under vandet. Når I møder dyrene rundt omkring i haven, vil I opleve en helt unik atmosfære og kulisse, som passer perfekt til de dyr I ser og lærer om – lige fra det tropiske Sydamerika til den antarktiske kulde. I kan også møde de vilde zebraer og giraffer på savannen og skildpadderne i Darwins Hus. Der er mange slags dyr i Odense ZOO, lige fra de helt farlige og vilde til de mindre og bløde dyr.
Helt tæt på
I har mange muligheder for at komme helt tæt på de mange dyr når I besøger Odense ZOO. Blandt andet kan I håndfodre de store giraffer, og i sommerferien kan I komme med ud på lemurernes ø, hvor I her også kan være med til at fodre halvaberne. Der er også altid mulighed for at se med, når dyrepasserne træner og fodrer alle de andre dyr i Odense ZOO. Der er dermed rig mulighed for både at lytte, se og lære når I besøger den zoologiske have, hvor der samtidig er en helt speciel og hyggelig atmosfære.
Til tops i trækronerne
Når I besøger Odense ZOO, har I en eventyrlig mulighed for at komme op i Bøgetoppen. Turen i Bøgetoppen foregår oppe mellem trækronerne i den smukke bøgeskov som ligger i blandt andet Odense ZOO. Oppe i trækronerne er der ni forskellige platforme, som er knyttet sammen af hængebroer. Her vil I komme op i en højde fra seks til 12 meter over jorden! En sjov oplevelse for hele familien, når I tager den 250 meter lange trævandring, som byder på en smuk udsigt og måske endda udfordringer. På turen kan I teste jeres paratviden om den danske natur gennem en digital quiz. Her kan du måske blive klogere eller slå familien i hvem der ved mest om de dyr og insekter, der bor i bøgeskovens trækroner eller skovbunden under Bøgetoppen.
Det bedste af det hele er, at Odense ZOO har åbent året rundt, så tag familien med, og få en oplevelse I sent vil glemme.