Find hotel nær stranden i Danmark

Med en god strand i nærheden, bliver ethvert sommerophold og -ferie til en sand fornøjelse. Vi har samlet 6 af Danmarks bedste strande til dig i denne guide.

Kroer og hoteller tæt på standen

Der er desværre ingen ophold ledige

Der er nok ikke mange, der er klar over at vi i vores lille land har over tusind strande – 1029 for at være helt præcis (registrerede strande, maj 2018). Det svarer til lige under fem procent af samtlige strande i Europa, så Danmarks kystlinje er ganske markant i forhold til landets størrelse.
At finde de bedste strande blandt alle dem, kan bedst beskrives som en sysifus-opgave, og vi har derfor været en tur ude på det helt dybe vand for at finde frem til den halve procent af alle strande, der udgør landets aller skønneste og bedste strande.

Hovedstadens bedste strand

I Københavns havn er der etableret en masse havnebade, men en strand i storbyen forventer vel de færreste. Undtagelsen til manges forventninger er Amagar Strand Park, der uden tvivl et af Københavns bedste steder at være på varme sommerdage og langt ud på de lyse sommeraftener.

Strandparken blev i 2005 udstyret med en 2 km lang kunstig ø, der former en lavvandet lagune - perfekt til børn. Dertil er der masser af madboder, caféer og forskellige sportsaktiviteter.

En perle af en strand i Nordsjælland

På Sjællands nordkyst er der en masse gode strande, men Hornbæk Strand tager præmien som en af egnens bedste strande. Den populære strand er kilometer-bred med finkornet sand, god vandkvalitet, beskyttende klitter og sikre badeforhold for både børn og voksne. For sikkerhedens skyld er stranden bemandet med to livredderposter gennem hele sommeren.

Lige ved siden af stranden ligger den hyggelige Hornbæk Havn, der rummer restauranter, caféer, isboder, kiosk og en stor strandlegeplads, som børnene elsker.

Læs også: Nordsjælland: Kongernes legeplads

På Fyn er den fineste strand

Mindre end 2 kilometer fra Kerteminde by’s centrum ligger den smukke og populære Kerteminde Nordstrand, som hele sommeren tiltrækker badegæster fra nær og fjern. Der er mange revler på den flotte sandstrand, og da man kan gå langt ud før det bliver rigtig dybt, er den meget børnevenlig.

På denne strand, der af mange anses for at være Fyns bedste strand, er der gode parkeringsmuligheder, kiosker, toiletter, sportsbaner, og i den sydlige ende er der en minigolfbane.

Læs også: Fyn: Solskinsøen midt i Danmark

Østjyllands bedste strand ligger i Vejle Fjord

Vi sætter retning videre vestpå, og skal ikke køre langt fra Lillebæltsbroen, før vi kommer til næste strandperle. Her handler det om Hvidbjerg Strand, der ligger mellem Vejle og Fredericia, og som hører til blandt både de bedste strande, men også de smukkeste strande.

Bag stranden ligger den fantastiske Hvidbjerg Klit, der med sit hvide firnkornede sand hæver sig 27 meter over vandoverfladen og forkæler sine gæster med en enestående udsigt over det skovdækkede Trelde Næs og helt ud til det yderste af Vejle Fjord. Strandområdet er meget børnevenligt med legeplads, badebro og toiletter, og nær ved er der kiosk og parkeringsplads. 

Læs også: Badehoteller er populære som aldrig før

Vesterhavets bedste strande

Til slut slår vi to sommerfluer med éet håndkædesmæk, idet vi bevæger os mod det fantastiske Vesterhav, nærmere bestemt Ringkøbing Fjord.
I den nordlige ende, hvor byen Ringkøbing ligger, finder du Søndervig. Området har siden 1800-tallet været én af Danmarks mest besøgte badebyer - ikke mindst på grund af sin flotte og meget brede sandstrand.

I den sydlige ende, tæt på Nørre Nebel og Nymindegab, ligger Henne Strand, der i folkemunde kaldes vores vestkystens ferieperle. Ligesom Søndervig, er Henne Strand stor, bred og fin, og i nærområdet ligger der masser af butikker, spisesteder og kiosker, så her kan man få hele dagen til at gå.

Læs også: Vesterhavet: Den mest storslående natur i Danmark