Amagermuseet

Gå i historiens spor

Tag en tur på Amagermuseet og oplev livet som bonde i idylliske og grønne omgivelser. 

Amagermuseet består af to gårde beliggende i St. Magleby eller 'Hollænderbyen' som den lille landsby med det smukke gadekær tidligere blev kaldt på grund af de nederlandske indvandrere, der kom til Amager i 1500-tallet.

I sommersæsonen er der høns, kaniner og geder, som børnene kan hilse på. Du kan også opleve den frodige bondehave, hvor der vokser georginer, dahlia og andre smukke kulturplanter. Der dyrkes også rodfrugter og kål, som man har været gjort i århundreder på Amager.

Museet har også en unik udstilling af Amagerdragter, med masser af eksotiske elementer, samt smukt interiør i den hollænderdanske bondekultur i den gamle museumsgård.

Lev som i gamle dage

I hele juli måned får historien ekstra liv på museets gårde, når frivillige karle og piger inviterer børn og barnlige sjæle til at tage del i de mange opgaver, der var på en gård omkring år 1900: tøjvask på vaskebræt og hjælp med mælkekærningen, pandekagebagning i sommerkøkkenet, stopning og strikning, fodring af dyrene, opgravning og rensning af grøntsager og meget andet.

Til gengæld får børnene en fin skudsmålsbog med hjem fyldt med stjerner for hver opgave.

Billetten giver også adgang til Dragør Museum og Danmarks Lodsmuseum.

Opdateret af:
VisitDragør info@dragoerturisme.dk
VisitDragør