Buderup Ødekirke

Buderup Ødekirke

Buderupholmvej 34

9530 Støvring

Telefon: +4599889988

Foto: RebildPorten

Buderup kirke

Foto: RebildPorten

Buderup Ødekirke

Landsbykirke

Buderup Kirke er bygget omkring 11-1200.
Kor og skib er dog antagelig ikke opført samtidigt. Tårnet stammer fra middelalderens slutning og er den yngste af kirkens tilbygninger. Der er spor efter tidlige kalkmalerier flere steder i kirken. Årstallet på tårnet (1761) refererer til det år, hvor Niels Bjørn og Ida Cathrine Lassen fra Buderupholm blev gift. Kapellet er opført omkring år 1500 – muligvis som gravplads for Ivar Lykke og hustru fra Buderupholm.
På kirkegården ses endvidere kirkens tætte tilknytning til Buderupholm, da flere tidligere ejere er begravet her.
Kirken blev lukket i 1907, da der kom nye kirker i både Sørup og Støvring. Menigheden havde fået for langt til Buderup. En del af kirkens inventar kom til andre kirker. Blandt andet kom prædikestol og altertavle til Suldrup Kirke, mens kirkesølv m.m. kom til Støvring. Af oprindeligt inventar ses nu døbefond og et muret alter.

Kirkens omgivelser blev fredet i 1951 og kirken ejes i dag af Naturstyrelsen.
Kirken anvendes i dag til arrangementer af kulturel karakter, blandt andet maleriudstillinger.

Åben
: Der er ikke offentlig adgang til kirken. Den kan lejes til arrangementer ved henvendelse til Naturstyrelsen Himmerland, him@nst.dk eller 72543900  

Hoteller i nærheden af Buderup Ødekirke

 • Kompas Hotel Aalborg

  20,8 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  23,79 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  25,75 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  35,88 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  46,54 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Palads Hotel Viborg

  53,71 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Pinenhus

  62,19 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  63,06 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Kongensbro Kro

  64,16 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Phønix Hjørring

  66,58 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring