Christianssæde

Foto: Christianssæde

Christianssæde

Foto: Christianssæde

Christianssæde

Foto: Christianssæde

Christianssæde

Christianssæde undergår i øjeblikket en gennemgribende renovering, og er derfor ikke muligt at aflægge besøg. Til gengæld er muligt at overnatte i to nyindrettede huse i forbindelse med godset. Besøg slottets hjemmeside for mere information.

Med respekt for omgivelserne er du velkommen til at gå en tur i den omkransende park ved Christianssæde og på de anlagte veje i Christianssædeskoven. Skoven rummer et imponerende liv af rådyr og dådyr, og dyrene nyder friheden i den 1000 ha u-indhegnede dyrehave.

Christianssædes historie begynder i 1690, hvor det opføres som slottet Taastrup i nederlandsk barok midt på Lolland. Det lille slot ender hos den indflydelsesrige og velhavende grevefamilie Reventlow, der omdøber det i 1729 til Christiansborg.

Snart må navnet dog overgives til Danmarks konge, der lader et nyt storslået slot opføre på Slotsholmen i København. Siden 1740 har det lollandske barokslot heddet Christianssæde, og familien Reventlow ejede barokbygningen i over 200 år, indtil enkegrevinden Reventlow sælger slottet i 1934.

I 1952 slår slottet dørene op som børnehjem, og særligt store søskendeflokke uden et stabilt bagland får hjem på Christianssæde. I 1979 hærger en voldsom brand dog børnehjemmet, og selvom ingen kommer til skade, så efterlades Christianssæde stærkt mærket af branden. I midten af 1980’erne overtager Danmarks Bygningsfredningsfond Christianssæde, og slottets ydre genskabes, men Christianssæde stod fortsat uberørt og tom. Indtil nu ...

Hoteller i nærheden af Christianssæde

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  12,2 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  33,96 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  78,05 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  87,38 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  88,68 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  92,45 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  92,83 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel 6400

  100,05 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Frederik VI's Hotel

  101,63 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  115,83 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference