Danmarks Museum for Lystsejlads

Gå i historiens spor

Danmarks Museum for Lystsejlads ligger på havnen i Svendborg.


Efter 20 år på Valdemars Slot har museet fået mulighed for at flytte ind i en stor udstillingshal på Frederiksø, og dermed kan museet fejre sit jubilæum med en hel ny og flot udstilling.


Den store hal på havnen i Svendborg giver nogle fantastiske muligheder for at udstille dele af samlingen, som aldrig før har været vist. Museet råder over 130 fartøjer - alt lige fra små joller og klassiske kajakker til historiske både som som f.eks. Starbåden Leise, der sejlede med den olympiske ild eller Danmarks mindste spidsgatter "Bette Ole" på blot 4 meter.
Derudover er der masser af spændende effekter. Deriblandt Paul Elvstrøms stopur, fra dengang han vandt sit første OL og verdens første sammensatte toplanterne, der faktisk er en dansk opfindelse.

Museet er åbent hele året. Se åbningstiderne på www.lystsejlads.dk  

Gratis entre til museet. For guidede rundvisninger kontakt Martin Stockholm på tel. 30 624 625

Ø-FOLK - De sydfynske øer - Fotoudstilling af Luca Berti

fra 30. april - 27. maj 2021

Svendborg Museum viser en stor fotoudstilling med stemningsmættede, sort/hvide fotografier af den italienske fotograf Luca Berti hos Danmarks Museum for Lystsejlads. Han skildrer øboer og landskaber fra de sydfynske øer, bl.a. Ærø, Hjortø, Drejø, Skarø, Avernakø og Bjørnø, i fortættede og næsten tidløse stemninger. Luca Berti har besøgt øerne (2011-2020) og på optagelsesrejser til fods og på cykel har han fotograferet med et gammeldags kamera. Det vejer 5 kg., og hvert fotografi fremkaldes fysisk i mørkekammeret.

Med et antropologisk blik dokumenterer Luca Berti landskaber og landsbyer, kirker og gårde samt de mennesker, der på én gang har formet og selv er formet af disse omgivelser. Billederne er æstetiske kunstværker og kulturhistoriske dokumentationer af menneske og landskab i det 21. århundrede.

Luca Berti er født i Firenze i 1978. Han har været bosat i København siden 2008. Han har med sine kulturhistoriske projekter samarbejdet med en række nationale og regionale museer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Italien. Indtil nu har han udgivet 10 fotobøger om livet og kulturen i de nordiske lande.

Opdateret af:
VisitSvendborg morten.lund.jensen@svendborg.dk
VisitSvendborg