Ejer Bavnehøj og Møllehøj

Gå i historiens spor

Ejer Bavnehøj er sammen med Møllehøj det højeste naturlige punkt i Danmark. Udsigten fra toppen er storslået - ikke mindst fra det 12,5 meter høje genforeningstårn - rejst i 1924. Et enestående morænelandskab, der blev skabt i sidste del af tredje istid, bugter sig syd for Ejer Bavnehøj. Øvrige kendte højdepunkter i "Ejer Bjerge" er Møgelhøj, Lindbjerg, Kvejnbjerg og selvfølgelig Yding Skovhøj. Her er den østjyske israndslinje meget tydelig. I klart vejr kan man se helt til Samsø og Lillebæltsbroen.

En langtrækkende kikkert er opstillet på tårnets top i turistsæsonen og der er sigtelinjer i alle retninger.

Det koster kr. 5,- at bestige tårnet og nyde udsigten, men det er tilladt at lægge mere i pengekassen ved tårnets fod. Tager man elevatoren, koster det kr. 20,- tur/retur. Indtægterne går ubeskåret til vedligeholdelse af tårnet. Toiletterne er åbne fra kl. 8.00 til 22.00 året rundt. 

Spor i Landskabet
Sporet ved Ejer er en 1,5 km. lang vandretur der fører dig til Danmarks højeste naturlige punkt, Møllehøj. Her får du en dejlig vandretur gennem det varierede terræn vest for Ejer Bavnehøj og kan nyde udsigten over Elling og Gudenådalen i det fjerne. En udsigt, som man netop ikke kan se fra Ejer Bavnehøj-tårnet pga. bevoksningen.

www.bestigbjerge.dk
Vær med i legen om at komme i "Hall of fame". Inden dit besøg på Ejer Bavnehøj, kan du tjekke hjemmesiden www.bestigbjerge.dk - hente kort over vandreruten til Møllehøj og samtidig læse om "spillereglerne" for at være med i legen om at bestige bjerge - i Danmark. Sporet ved Ejer er 1 af 15 bakketoppe der er med i www.bestigbjerge.dk.

Opdateret af:
VisitAarhus, Skanderborg info@visitaarhus.com
VisitAarhus, Skanderborg