Experimentarium

Foto: David Trood

Experimentarium

Foto: David Trood

Experimentarium

Foto: David Trood

Experimentarium

Bygget på sodavandsdåser

Det finurlige starter allerede inden man går af døren. Experimentariums nye bygning ligger nemlig der, hvor Tuborg tidligere fyldte sodavand på flasker og dåser. Og det kan man se på bygningens facade, der delvist består af genanvendte dåser og kapsler. Experimentarium slog første gang dørene op i 1991 og siden har flere millioner udforsket de mange etager af leg og læring.

 

Naturvidenskab for alle sanser

Experimentarium har altid haft en klar mission om at uddanne indenfor det naturvidenskabelige område. Og den bedste måde at gøre det på er via leg, hvor man får lyst til at være nysgerrig. Alt er designet til at blive rørt ved og interageret med. Du kan for eksempel stå midt i en kæmpe sæbeboble, eller sende varer rundt i hele verden i containerterminalen. Selv maden i restauranten er et lille eksperiment, hvor de gode, børnevenlige klassikere har fået et lille twist, der sætter tankerne i gang.

På hver etage er der nye oplevelser, som matcher forskellige aldersgrupper. Nederst byder ”Miniverset” på oplevelser for de mindste og når man bevæger sig op ad den imponerende kobbertrappe (der symboliserer det menneskelige DNA) finder man afdelinger om menneskekroppen, om lys, om vand og øverst en tagterrasse med endnu flere udfordringer og udsigt over havnen og byen.

 

Transport

Experimentarium ligger kun 6 km. fra centrum af København og mulighederne for transport er mange. Tag S-toget til Svanemøllen station og gå de sidste 15 minutter – eller hop på 1A mod nord og stå af ved Tuborg Boulevard.

Du kan også tage cyklen ad Østerbrogade og nyde stemningen af byen og udsigten over Øresund hele vejen.

 

Hoteller i nærheden af Experimentarium

 • Skovshoved Hotel

  3,77 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  5,49 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  6 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  6,11 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  6,22 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  11,58 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  19,3 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  27,96 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  28,41 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  35,49 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel