Fredensborg Museum – lokalhistorie fra by og land, sø og hav

Foto: Fredensborg Museum

Fredensborg Museum set uden fra

Foto: Fredensborg Museum

Udstilling på Fredensborg Museum

Foto: Fredensborg Museum

Skolestue på Fredensborg Museum

Ny udstilling efter renovering af Fredensborg Museum

Museet genåbner i løbet af 2024 med en ny udstilling efter en renovering af museet. Fra midten af 2024 vil museet igen have faste åbningstider, men hvis du ønsker at besøge museet inden da, skal du skrive til info@fredborgmus.dk.

Tidligere udstilling: Hovedudstilling ”Spor – mennesker og steder i Fredensborg Kommune”

Gennem nedslag i lokalhistorien fra stenalderen frem til i dag åbner udstillingen dine øjne for de spor, fortidens mennesker har sat og de spor, som nutidens mennesker er i gang med at sætte.

Hør arkæologen fortælle om et stenalderfund fra Fredtofte. Se fx kopien af Langstruppladen, den hidtil største bælteplade fra bronzealderen, der er fundet i Danmark.

Se vaskekonerne fra Sørups banketræ og bliv klogere på, hvorfra udtrykket ”at gå for lud og koldt vand” stammer fra. Fornem duften af saltvand, der stadig hænger i rusen, som den sidste – måske – ålefisker i Øresund, har udlånt til museet.

Efter besøget på museet er det oplagt at tage ud i landskabet og selv kigge efter spor af fortiden. Spørg museumsværten hvad han eller hun vil anbefale.

Oplev skolen for 100 år siden

Museet er oplagt at besøge for forældre eller bedsteforældre med børn. I skolestuen kan I se og prøve hvordan det var at gå i skole for 50-100 år siden. I kan kigge i gamle skolebøger og skrive på tavle eller med pen og blæk.

En del af udstillingen handler om førstelærer Kristian Jakobsen, der underviste på Avderød Skole fra 1923 til 1942. Han boede med sin familie i Rytterskolen ved siden af Avderød Skole, som nu huser museet. Han var en iværksætter og ildsjæl, der satte sit præg på lokalområdet. Du kan høre et de foredrag, han holdt i Statsradiofoniens skoleradio i slutningen af 1920’erne.

”Et ualmindeligt, almindeligt liv”

På museets 1. sal kan du få historien om det ualmindelige, almindelige liv, fire ugifte søskende levede på en gård i Karlebo Enge i begyndelsen af 1900-tallet. Gennem fotos, taget af søsteren Christine og digte om gården, dyrene og naturen, hun også skrev, får man et levende indtryk af mennesker, hvis liv var på vej til at blive glemt.

Praktisk information

 • Museet har gratis adgang.
 • Parkeringspladser lige ved siden af museet.
 • Bus 375R går næsten til døren.
 • Der er handicaplift til museets stueetage, men man kan desværre ikke komme op på 1. sal.
 • Adressen: Avderødvej 19, Avderød, 2980 Kokkedal
 • Museet har vinterlukket 1. november - 1. marts.
 • Åbningstider tirsdag – søndag kl. 13-16

Hoteller i nærheden af Fredensborg Museum – lokalhistorie fra by og land, sø og hav

 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  8,81 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  17,51 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  19,57 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Skovshoved Hotel

  20,32 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  24,52 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  28,36 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  28,39 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  28,43 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  28,57 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  30,66 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel