Galakse, Jan Axel Starup

Galakse, Jan Axel Starup

Slotsgade 91c

5953 Tranekær

Foto: Broch Foto

2022-kunstruten-galakse-jan-axel-starup-visitlangeland-2-2

Foto: Broch Foto

2022-kunstruten-galakse-jan-axel-starup-visitlangeland-1

Foto: Broch Foto

2022-kunstruten-galakse-jan-axel-starup-

Galakse

 • Kunstner: Jan Axel Starup
 • Opført: 1985

Centrum af Tranekær

27 kampesten, 7000 brosten og 1000 strandsten, så mange sten består Jan Axel Starup store installation af. Det tog Starup et halvt år at placere alle stenene og intentionen var at skabe en galakse med centrum i Tranekær.Værket snor sig som en spiral og indeholder mange symboler med referencer til både fortid og nutid heriblandt en trane (for Tranekær Kommune – Langeland var tidligere delt i tre kommuner: Rudkøbing Kommune, Sydlangeland Kommune og Tranekær Kommune), en runeindskrift, et askeblad og i spiralens centrum står en skålformet sten, der kan fortolkes som et øje vendt mod universet.

Hele installationen er 12 gange 15 meter stor.

Værket blev afsløret af Majestæt Dronning Margrethe i 1985.

Jan Axel Starup

Jan Axel Starup er født i Kastrup i 1932, og har siden 1969 boet i Tranekær på Langeland. Han er uddannet på Akademiet for Fri og Merkantil Kunst i København.

Hans arbejdsområder er mangeartede og spænder fra tegning, grafik, maleri over keramik, stentøjsrelieffer, illustrationer, digte, videokunst og til skulpturelle anlæg.

 

Se også

Tickon – Tranekær Internationale Center for Kunst og Natur”, som du finder på den anden side af vejen i Tranekær Slotspark.

Podcastserien ”Litteratur i landskabet” indleder sin fortælling om Frank Jæger lige her ved Jan Axel Starups værk.
Hvis du vil høre om Frank Jægers liv og forfatterskab, kan du lytte med her.

Hoteller i nærheden af Galakse, Jan Axel Starup

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,03 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  44,45 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  45,55 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  51,42 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  51,42 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  54,15 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  60,21 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  67,28 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  68,85 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  70,38 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster