Gl. Skørping Kirke

Foto: RebildPorten

gl. Skørping

Foto: RebildPorten

gl. Skørping Helligkors kilde

Landsbykirke

Skørping Kirke er fra 1100-tallet og har været kendt som valfartskirke.

Bjælkeloftet i skibet er endnu som i romansk tid. Tårn og våbenhus er fra gotisk tid. Norddøren er helt bevaret og benyttes som indgang. Dens tympanon (overligger) viser en buerække, ialt syv buer som kunne være et billede på skabelsens syv dage. Syddøren, som nu er tilmuret, har tympanon med indhugget kors - forløsningens symbol. I dronning Margrethe 1.'s tid blev mod syd tilbygget et kapel, der nu fungerer som tværskib.

Et spadestik under kapellets gulv, løber det kildevæld, der giver vand til brønden "Helligkorskilden" ude på kirkegården. Kilden skulle have helbredende virkning. Der blev holdt kildemarked her til 1890. I kapellet lod dronning Margrethe 1. i 1392 rejse et Helligkorsalter. Her skulle præsten i Skørping hver fredag, dagen hvor Jesus blev korsfæstet, læse en messe.
Efter reformationen og til langt op i forrige århundrede, fortsatte man med at holde ugentlige fredagsaftensang i kirken. Endnu holdes der, som en rest af skikken, fasteprædiken i kirken en fredag i fastetiden.

Alterbordet er det oprindelige og er af granitkvadre. Døbefonten er også romansk. Dåbsfadet og dåbskanden af messing er fra 1880. Altertavlen er fra omkring 1600 – højrenæssance tid.

Hoteller i nærheden af Gl. Skørping Kirke

 • Kompas Hotel Aalborg

  20,63 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  25,52 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  25,66 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  35,57 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  45,77 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Palads Hotel Viborg

  54,68 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  64,33 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Pinenhus

  64,35 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  65,23 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Phønix Hjørring

  66,61 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring