Halskov Vænge

Halskov Vænge

Strandhuse

4871 Horbelev

Foto: VLF

Halskov_Vænge

Foto: Visit Lolland-Falster

halskov

Foto: Naturlandet

Modtaget pr. mail 14.09.20 fra Melanie, Naturlandet (TLS)

Stendysser

De 6 stendysser stammer fra bronzealderen for ca. 5.500 år siden. Stendysserne blev brugt til begravelser i hele bondestenalderen og gravkammeret blev ofte genbrugt.

Gravhøje

I samme område ligger hele 72 gravhøje fra bronzealderens slutning for ca. 2.500-3.000 år siden. De blev formentlig brugt til urnebegravelser.

Gravhøjene ligger samlet i 3 grupper, hvor jorden ikke har været bearbejdet siden oldtiden.

Helt frem til ca. 1700-tallet troede man, at stendysser og gravhøje var de ”underjordiskes” bolig, og frygten for disse ukendte væsner, har været med til at bevare mange af vore fortidsminder i flere århundreder.

Falsters største sten

Mød også Falsters største sten, som blev bragt hertil af isen for mere end 15.000 år siden.

På stenen findes 2 små skålformede fordybninger, som er kultiske tegn fra bronzealderen også kaldet helleristninger. Helleristninger findes mange steder i landet, men disse anses for at være nogle af Danmarks ældste. Et sagn fortæller, at stenen vender sig, når den lugter nybagt brød.

Museum

I Halskov Vænge findes også et lille hyggeligt museum om gravhøje og dysser, som altid er åben.

Madpakkehus og bålplads

I Halskov Vænge findes et madpakkehus, hvor der også er toilet. Herudover er der en bålplads, som frit kan benyttes, men man skal selv medbringe grillrist og brænde.

Begge dele kan bruges uden booking.

Vandrerute

Ved P-pladsen starter en vandrerute, som leder gæster rundt i hele skoven, gennem et landskab med enge, overdrev og urørt skov. Her kan man nyde det rige dyreliv og de mange træer og planter på sin tur, som er markeret med gule pletter.

Se kort med seværdigheder, aktiviteter, info om dyr og planter m.m. her.

Se Naturstyrelsens folder her.

Hoteller i nærheden af Halskov Vænge

 • Hotel Falster

  13,62 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  38,96 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Taastrup Park Hotel

  95,94 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  99,09 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  101,5 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  101,59 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  101,71 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  102,64 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  111,45 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  114,82 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel