Haslev Kirke

Foto: Betty Gregers Arendt

Haslev-kirke-2

Foto: Betty Gregers Arendt

Haslev-Kirke1

Haslev Kirke er et resultatet af mange ombygninger. Kirken blev første gang omtalt i Roskildebispens jordebog i ca. 1370. 

Kronologisk rækkefølge over kirkens historie:

 • 1000-TALLET - Den første kirke, som der ikke længere er spor af, var sandsynligvis en trækirke af egeplanker.
 • 1100-TALLET - Den første stenkirke af kridtsten (kvadersten). Størrelse var ca. 16x6 m. Foruden skibet havde den et lille kor med apsis. Ved kirkens ombygning 1914-16 fandt man fundamentet af denne kirke.
 • 1200-TALLET - Udvidelse af den oprindelige kirke. Skibet blev forlænget med 4 m mod vest. Apsis blev fjernet og koret forlænget med 2 m mod øst. Kirken blev derved næsten 22 m lang.
 • 1300-TALLET - Kirken gennemgik en fuldstændig ombygning. Udvidelse mod syd, hvorved bredden blev forøget til næsten 9 m. En ny tagkonstruktion, med tre krydshvælvinger, så loftet kunne bringes i overensstemmelse med tidens stil.
 • FØRST I 1400-TALLET - Her kom der en ny østgavl til med kamtakker og blindinger. Sakristi opførtes mod nord, våbenhus mod syd. Kirken fremstod nu i udpræget gotisk stil.
 • MIDT I 1400-TALLET - Der blev bygget et tårn på 21 meter til. Der var dengang en udvendig trappe. Sandsynligvis blev våbenhuset bygget højere
 • SIDST I 1400-TALLET - Kirken blev udvidet med et kapel mod nord. Tårnet blev forsynet med trappehus. Herefter stod kirken stort set uændret i 400 år.

DEN STORE OMBYGNING 1914-16
Da Haslev i 1870 blev stationsby, og Indre Mission kort efter byggede de mange voksenskoler, steg befolkningstallet kraftigt, og der blev behov for en større kirke.
Arkitekt H. Lønborg-Jensen forestod en udvidelse, der bestod i at bygge en ny kirke tværs gennem den gamle. Den gamle kirke blev således sideskibe i den nye korsformede kirke. Den 2. april 1916 indvies Haslevs nye kirke med 641 siddepladser og alteret mod syd. I løber af af 1900-tallet foretages der flere indvendige ombygninger.

Kirkens nuværende indvendige udseende skete i 1988.

Se kirken i 3D her.

Hoteller i nærheden af Haslev Kirke

 • Taastrup Park Hotel

  42,49 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Absalon Hotel

  54,12 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  54,13 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  54,29 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  55,31 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  55,76 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  57,91 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Falster

  60,88 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  62,1 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Skovshoved Hotel

  62,79 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel