Heerup Museum

Foto: Wonderful Copenhagen

Heerup Museum

I Rødovre ligger en lille, overset perle af et kunstmuseum: Heerup Museum. Den folkekære maler, billedhugger og grafiker Henry Heerup (1907-1993), har her fået et samlingspunkt for sine store produktion - i en fin, lys tilbygning til Rødovregaard.

Henry Heerups kunst er kendetegnet ved en helt personlige symbol- og billedstil, som stort set går igennem hele hans livs værk. Mange kender hans funurlige figurer med nissehuer på, de stærke symboler som hjerter, hestesko og lign.

Samtidig er Heerup kendt for at have udtrykt sig i snart sagt ethvert materiale alt fra sten og skrald til papir og lærred er gået gennem hans hænder og fantasi.

Kunst af skrald

På museet kan man se, hvordan genbrug var noget fundamentalt for Heerup. Alt det, vi andre smider ud, kunne han se særlige muligheder i. Gamle kasserede ting fik nyt liv i Heerups skraldemodeller. Alt fra tøndelåg, grydelåg, gamle skilte til gulvtæpper har dannet baggrund for adskillige malerier, ligesom linoleumssnittene ofte er skåret i en rest linoleum, som Heerup fandt.

Se Heerups egne yndlingsværker

Museets samling giver et repræsentativt indblik i Heerups enorme, næsten 70-år lange produktion af maleri, grafik, litografi og skulptur. Samlingens særkende er, at den rummer værker, som Heerup har haft hos sig hele sit liv, og som havde en særlig betydning for ham - f.eks. hans første oliebillede ”Den gamle eg i Ulvedalen” fra 1924. 
 
Personlige effekter

Heerup Museum har også en stor del af kunsterens personlige effekter. Arbejdsredskaber, nodebøger, gaver fra kunstnerkollegaer og en mængde småting, som Heerup samlede ind på sine daglige cykelture. Dokumentarmateriale - film, fotos, båndoptagelser, breve og notater - om Heerups liv og kunst er også i museets eje.
 
Det startede med en gave

Grundkernen i samlingen er en gave, som Marion Heerup forærede Rødovre Kommune i 1995. Gaven bestod af de værker af Henry Heerup, der befandt sig i deres lejlighed i Vanløse, da Heerup døde.

Gaven bestod af:

38 oliemalerier
7 skulpturer
91 grafiske værker
44 stokke til tryk
1251 tegninger, plakater, bøger og skitser.

Siden fik kommunen også alle genstande fra Heerups arbejdsværelse, og har løbende modtaget gaver fra både private og gallerier. Ialt er det blevet til en samling på ca. 3.500 numre.

Hoteller i nærheden af Heerup Museum

 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  6 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  6,14 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  6,17 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  7,71 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  10,9 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skovshoved Hotel

  11,78 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  13,02 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  25,04 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  28,56 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  41,24 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel