Heerwagen Keramik

Heerwagen Keramik

Houvej 52

5953 Tranekær

Telefon: (+45) 62 55 12 63

Foto: Heerwegen

2022-kunstruten-heerwegen-keramik-visitlangeland

Foto: Turist- og Erhvervsforeningen Langeland

Heerwagen Keramik

Et fantasifuldt univers

Helt mod nord, næsten ude på Hou, viser et fint lille skilt over for Hou skole vej til Heerwagens Keramik. Gennem mange år har Karin og Erling Heerwagen her skabt deres eget univers fuld af fantasifulde figurer, som med tiden er blevet ikoniske symboler for Langeland og for langelandsk kunsthåndværk.

Heerwagen-parret mødte hinanden, da Erling som uddannet pottemager var drejer hos Bjørn Wiinblad, og Karin ansat som vikar samme sted. Hun var keramikeruddannet fra Kunsthåndværkerskolen.

I 1964 flyttede de til Hou, og huset, som de tidligere havde besøgt gamle venner i, blev nu deres bolig og værksted.

Som kunstnerpar blev Karin og Erling Heerwagens keramik ikke alene landskendt, men også internationalt kendt, da de i nogle år eksporterede deres krus, tekander, skåle, æggebægre, lågkrukker til hele verden gennem kunsthåndværkerbutikken Den Permanente på Vesterport i København. Da butikken lukkede i 1981, åbnede Heerwagen i stedet butik hjemme i Hou, som stadig har åben i påsken og på udvalgte lørdage om sommeren.

Fantasiful keramik, håndlavet på Langeland af parret Heerwargen

Upåvirket af tidernes trends

Om keramik skulle være pastelfarvet eller i stentøjslerets naturlige farve, om trenden sagde streng form-minimalisme eller barokke krummelurer, så har Heerwagen holdt sig til det enkle naivistiske udtryk med de karakteristiske runde former som kendetegn. Ikke mindst i keramikfuglene, der er blevet en slags signatur-figur for Heerwagen eller i de malede motiver, der refererer til Langeland med træer, fugle, bakker og frodige kvinder, hvis bryster har form som de langelandske hatbakker.

Hoteller i nærheden af Heerwagen Keramik

 • Tornøes Hotel

  38,88 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  41,67 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Munkebo Kro

  42,81 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  43,42 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  43,51 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  48,8 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Frederik VI's Hotel

  53,01 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  68,72 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Falster

  72,88 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Hotel 6400

  75,39 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400