Humlebjerg

Humlebjerg

Humlebjerget

4100 Ringsted

Foto: Oplev Ringsted / Heidi Taymyr

Humlebjerg

Humlebjerget - den skønne naturperle, der var ved at blive gravet væk

På sydsiden af Haraldsted Sø - på et næs - ligger Humlebjerg, som er en næsten hemmelig naturperle.

Humlebjerget, der i 40’erne var ejet af gårdejer Jens Marius Jensen, består af grus og var tæt på at blive gravet væk.  

I stedet for at grave Humlebjerget væk, fik gårdejeren 6-8.000 kroner for at overlade grusgravningsområdet til kommunen, og den 7. december 1948 besluttede Overfredningsnævnet at godkende ønsket om fredning af Humlebjerget.

I dag er Humlebjerg ejet af Ringsted Kommune, og det er en sand naturperle. Ud over at stedet ligger med den smukkeste udsigt over Haraldsted Sø, så byder Humlebjerget også på et rigt fugleliv og en masse spændende planter. Der er også pileurt og gyldenris på området, men disse planter foretages der bekæmpelse af.

På rundvisning med DN Ringsted den 11. september 2020

Danmarks Naturfredningsforening (DN) Ringsted var værter for en rundvisning på området onsdag aften, hvor 23 interesserede deltagere og en enkelt hund mødte op.

Det kan være svært at finde Humlebjerget, for der er endnu ikke kommet tydelige skilte op. Det ligger på modsatte side af Ridecentret Team Cabe. Indtil kommunen får lavet parkeringsmuligheder, er der lavet aftale med ridecentret om, at man må parkere på deres græsmark på modsatte side af Humlebjerget. Der er opsat skilte. Man må ikke parkere på selve ridecentrets grusparkering.

En smuk tur

Formand for DN Ringsted, Tom Christiani, bød velkommen og fortalte lidt om at naturen har brug for hjælp, og at DN Ringsted meget gerne vil have flere medlemmer – især aktive medlemmer.

Biolog og botaniker Jon Feilberg, hvis falkeblik ikke overser en eneste plante, var den kyndige guide på turen, som er en lille tur på knapt 2 km. Selvom turen ikke er meget lang, kan man sagtens bruge lang tid i området, fordi der er så meget at kigge på. Og hvis ikke man interesserer sig for at kigge efter de spændende planter i området, så kan man nyde den virkelig smukke udsigt.

I det indhegnede område går der en tyr, nogle køer og nogle kalve.

Hvis vi passer vores, så passer de deres. Der plejer ikke at være nogle problemer” fortalte Jon Feilberg, og han havde ret. Dyrene var nysgerrige, men ikke på nogen måde pågående overfor den menneskeflok, der pludselig kom på besøg.

Der er desuden et rigt fugleliv og er man heldig, finder man både firben og frøer ved Humlebjerget.

Turen er ikke specielt velegnet til gangbesværede, selvom en enkelt deltager faktisk klarede turen rundt med vandrestave.

Er man interesseret i at være med i en plejegruppe for området, kan man skrive til ringsted@dn.dk. Man kan følge DN Ringsted på Facebook her.

Hoteller i nærheden af Humlebjerg

 • Taastrup Park Hotel

  38,08 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  45,88 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  53,65 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  53,72 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  53,81 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  55,5 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  57,5 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  58,72 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  60,02 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Tornøes Hotel

  70,62 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel