Humleore Skoven

Humleore Skoven

Humleore Skov

4100 Ringsted

Foto: Oplev Ringsted / Heidi Taymyr

Humleore

Foto: Oplev Ringsted / Heidi Taymyr

Humleore

Humleore Skov er på ca. 700 ha og privat ejet. Skoven bruges til almindelig skovdrift og jagt. En stor del af skoven er udlagt til vandforsyning, og der benyttes derfor ikke kemikalier eller gødskning i den daglige drift.

Skoven er varieret med både løvtræer og nåletræer og er rig på insekter og fugle. Er man stille og tålmodig, når man færdes i skoven, kan man endda være heldig at se en af de imponerende havørne, som har bygget rede i området. Af samme årsag er der visse steder i skoven, hvor man ikke må færdes, hvilket er markeret med skiltning.

Navnet Humleore kommer fra sagnet om Kong Humble, der angiveligt boede på den prægtige Kong Humbles Borg. Ifølge sagnet skaffede kongen sine fjender af vejen ved at kaste dem ned i en dyb brønd. I skoven kan man se ruinerne fra borgen, der blev udgravet af nationalmuseet i 1899.

Man mener derudover, at der har været en bispe- eller høvdingegård på stedet i middelalderen. Det var bl.a. i Humleore at Roskildebispen Niels Stigsen i 1241 skrev stifelsesbrevet til Skovklostret, der i dag er Herluftsholm.

I dag er der ikke meget at se af borgen. Der findes stadig nogle sten fra den oprindelige borg, men det meste er overgroet, og man kan ikke se nogen plan for den bygning de engang har været en del af.

Hoteller i nærheden af Humleore Skoven

 • Taastrup Park Hotel

  32,21 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  43,65 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  46,89 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  46,94 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  47,06 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  48,71 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  54,04 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  56,1 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  75,07 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  76,56 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster