Karen Blixen Museet, Rungstedlund

Foto: Karen Blixen Museum

6_c

Foto: Annemette Kuhlman

1_c

Foto: Kurt Rodahl Hoppe

8_c

Rungstedlund, smukt beliggende mellem hav og skov over for Rungsted Havn blot 25 km nord for København, er en af Strandvejens ældste ejendomme. Rungstedlund rummer en lang og spændende historie der dateres tilbage til 1680. Her blev Karen Blixen født i 1885, og hun boede her hele sit liv med undtagelse af de 17 år hun tilbragte i Kenya.  

Karen Blixens hjem står næsten intakt med møblerne fra hendes barndomshjem og med møbler og genstande, hun tog med hjem fra Kenya.  Nyd de mange skønne friske blomsterdekorationer, som altid står i hele huset, præcis som da Karen Blixen levede.   

Karen Blixen Museum har et rigt arrangementsprogram og er mødested for kultur- og litteraturinteresserede. Året rundt inviteres forfattere, kunstnere, forskere og politikere til at tale om nogle af alle de aktuelle emner i dansk kulturliv, som har en tråd til Karen Blixens forfatterskab.  

Oplev haven og de 15 hektar fuglereservat, der med det rige plante- og fugleliv  tiltrækker forskere og naturelskere fra ind- og udland. Der er fri adgang til reservatet, som blev etableret i 1958 af forfatteren selv, og hvor Karen Blixen også er begravet under en stor bøg. 

Madam Carlsen Café og Bistro serverer fransk inspirerede retter foruden et fint udvalg af vin, kaffe, te og kage.  

Hoteller i nærheden af Karen Blixen Museet, Rungstedlund

 • Skovshoved Hotel

  14,24 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  15,95 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  18,39 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  23,1 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  23,4 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  23,47 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  23,62 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  24,3 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  28,94 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  29,73 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel