Kattinge

Kattinge

Kattingevej 40

4000 Roskilde

Foto: VisitLejre

Slusehuset Kattinge Værk

Kattinge er et smukt og stemningsfuldt område - fyldt med historie, store højdeforskelle og smukke udsigter.

Kattingeområdet ligger højt i landskabet med jorder til begge sider af højdedraget, med udsigt til Roskilde og over Kattingesøerne og Kattinge Vig og Lejre Vig.

Når du kører fra området umiddelbart øst for skibssætningerne i Gl. Lejre og mod Bognæs, kører du på den langstrakte højderyg Næppet, der også kan følges videre over Bognæs og til Skuldelev Ås. Særlig smuk er turen fra Kattinge til Kattinge Værk. Her passerer du også forbi det gamle Nebbe Voldsted, der var en af Roskildebispens utallige borge.


Store og Lille Kattinge Sø
er omkranset af rørskove og har et rigt fugleliv. Fuglelivet er domineret af det enorme antal troldænder, der overvintrer i søerne. Op til 20.000 troldænder, ca. 3 % af hele Europas bestande, hviler på søerne i dagtimerne, før de om natten flyver ud på fjordvandet for at søge føde. Også fiskeørn, rørhøg, sortterne og isfugl ses af og til som gæster ved søerne.

Kattinge landsby er højt placeret på Næppet mellem Store Kattinge Sø og Toftemose. Landsbyen regnes for at være en af de flotteste og bedst bevarede landsbyer i Danmark. Landsbyen nævnes i år 1290, men er sandsynligvis opstået allerede i jernalderen, hvilket stednavnet tyder på. Kattinge Landsby viser tiden før og efter en del af gårdene blev udflyttet omkring 1800-tallet. Den udskiftede landsby med gadekær samt gårde og gade omkring forten er velbevaret. Forten, der er en åben plads midt i Kattinge by, har været brugt til at drive græssende dyr i sikkerhed for natten. I landsbyens nordlige udkant er det også muligt at se en ottekantet stub af en gammel vindmølle.

Hoteller i nærheden af Kattinge

 • Taastrup Park Hotel

  18,99 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  21,69 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  34,48 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  35,31 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  35,45 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  35,47 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  37,12 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  39,09 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  41,2 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  55,24 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand