Københavns Museum

Foto: Københavns Museum & gårdhave Foto Københavns Museum

Københavns Museum & gårdhave Foto Københavns Museum

Foto: Daniel Rasmussen

Museum of Copenhagen | Daniel Rasmussen

Foto: Københavns Museum | PR

Københavns Museum | PR

Hvilken by er København, og hvem er københavnerne? Det får du svar på med et besøg på Københavns Museum, som ligger i en smuk, historisk bygning lige bag Rådhuset.  

Du kan få overblik over Københavns kvarterer med særligt tematiserede bydelsrum og ikke mindst den fascinerende interaktive 3D-model. Og så kan du selvfølgelig også dykke ned i historien og blive introduceret til alle de vigtigste steder og begivenheder i hovedstadens 800 års historie. Fra vikingernes handel og håndværk, gennem byggeriets boom og pest, brande og bombninger, til den frie by Christiania som den ser ud i dag. 

Tilbage til vikingerne
Et besøg på Københavns Museum er som at gå gennem byen og dens historie fra vikingetiden til i dag. Udstillingen fører dig gennem 14 centrale steder. Berømte pladser og bygninger, der har spillet en central rolle i byens historie, ligesom magtbasen på Slotsholmen, Rådhuspladsen, hvor folk har samlet sig for at fejre og demonstrere, siden den kom til, kongefamiliens hjem på Amalienborg Slotsplads og de forskellige kulturer i byens brodistrikter.

Kom tæt på københavnerne
Hvem var fortidens københavnere, og hvordan levede de? For hvert centrale sted er de mest spændende arkæologiske fund og historiske udstillinger der kan dokumentere Københavns liv blevet fundet frem.

Café og shopping
Tag et lille stykke København med hjem fra museumsbutikken, eller slap af i caféen og fordøj alle indtryk fra dit besøg, mens du nyder den historiske byhave foran museet. Hvis du er hurtig, kan du komme rundt på museet på bare en halv times tid, men bliv lidt længere og opleve endnu mere af de overraskende, smukke og sære ting ved Københavns historie, som museet har at byde på.

Hoteller i nærheden af Københavns Museum

 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  0,6 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  0,68 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  0,77 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  1,1 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  9,55 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  17,21 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  30,86 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  32,41 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  41,31 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  52,94 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand