Københavns Rådhus

Foto: Wonderful Copenhagen

Københavns Rådhus

Foto: VisitCopenhagen

Københavns Rådhus

Foto: VisitCopenhagen

Københavns Rådhus

I hjertet af København finder du Københavns Rådhus. Københavns Rådhus er opført i årene 1892-1905 og er tegnet af arkitekt Martin Nyrop. Martin Nyrop fik sin inspiration fra rådhusene i Italien, og bygningen anses i dag for at være en klassiker indenfor nationalromantisk byggestil. De nationalromantiske træk skinner igennem i hele bygningen – lige fra det rigt udsmykkede ydre til det detaljerede indre med skjulte perler gemt i alt fra vægmalerier til trappegelænder.  

Rådhuset bliver i dag brugt til borgerrepræsentationens møder, bryllupper og nationale fejringer.  

 

Guidede ture 

Rådhuset er en åben bygning, der kan udforskes på egen hånd, men ønsker du den fulde oplevelse af Københavns Rådhus og dets hemmeligheder, kan du komme på en guidet tur alle hverdage kl. 11.00 og 15.00 og lørdage kl. 11.00. Guidede ture på engelsk mandag-fredag kl. 13.00 og lørdag kl. 10.00. Turen tager cirka 50 min, og den kompetente guide tager dig rundt på rådhuset, samt op i Rådhustårnet, der med sine 105,6 meter en af de højeste bygninger i København. Turen koster 65 kr. Der kan bookes billetter her.  

Hvis du blot vil besøge tårnet, er der adgang mandag-fredag kl. 11.00 og 14.00 eller lørdag kl. 12.00. Prisen er 45 kr. 

Obs: Der er ca. 300 trappetrin til balkonen i Rådhustårnet og ingen elevator. 

 

Rådhusbiblioteket – Gratis læsesal  

Mangler du et stille sted at læse til eksamen? Selvom Rådhusbiblioteket ikke længere fungere som bibliotek, danner den smukke sal nu rammerne for den optimale læsesal, der med sin victorianske stil, skaber den helt rette studie atmosfære.   

Rådhusbiblioteket er gratis og er åben alle hverdag fra 09.00-16.00.   

 

Bryllup på rådhuset 

Drømmer I om at blive gift i smukke og historiske rammer, kan I blive viet i den smukke Bryllupssal på Københavns Rådhus. Læs mere om bryllup på rådhuset her.

Hoteller i nærheden af Københavns Rådhus

 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  0,47 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  0,63 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  0,64 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  1,26 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  7,23 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  9,43 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  17,04 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  30,61 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  32,17 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  41,16 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel