Kongelundsfortet

Foto: VisitDragør

Konglundsfortet Tårnet

Foto: VisitDragør

Kongelundsfortet indgang

Foto: VisitDragør

Kongelundsfortet udsigt syd

Fra Kongelundsfortet er der blevet spejdet efter fjendtlige krigsskibe i næsten 70 år. Nu har alle adgang til den storslåede udsigt over Køge Bugt.

Kongelundsfortet, der er en del af Københavns befæstning, blev bygget som et kystbatteri under Første Verdenskrig - 1914-1918. På Kongelundsfortet kan du stadig se dele af befæstningsanlægget. Fortet byder på en smuk udsigt over strandengene, og er et godt udflugtsmål med både historie og naturoplevelse.

Historien

Fortet blev bevæbnet med fire 29 cm haubitsere, fire 75 mm kanoner og to 47 mm kanoner, der skulle dække sejlrenderne ind mod København fra syd og beskytte de miner, der var lagt ud i Køge Bugt.

I 1938-1939 blev kystbatteriet bygget om til et fort, så det kunne skyde i alle retninger, og de tunge haubitsere blev skiftet ud med skibskanoner, der havde en rækkevidde på over 16 km.

I 1959 blev fortet bygget om igen til luftforsvarsanlæg, i 1982 blev det nedlagt, og i 1996 overtog Dragør Kommune anlægget. I dag er fortet derfor åbent for offentligheden, og du kan stadig se fundamentet til de oprindelige haubitsere, kasematerne, kikkertstation og den firkantede voldgrav.

Udflugtsmål med grill

Du er også velkommen til - på eget ansvar - at gå op på fortets platforme og tårn: Fortet ligger ikke kun strategisk godt, men har også en storslået udsigt over Køge Bugt og de fredede Kofoeds enge med et rigt fugleliv. Rundt om fortet er der et stisystem, der fører gennem både strand, mark, skov og eng.

Tag din madpakke med og nyd den ved de opstillede borde og bænke eller tænd op i grillen i bålhuset. Der er borde, bænke, grill, skraldespande, toiletter, samt nu tag over hovedet, så du altid kan tænde op i grillen. Du kan benytte bålhuset frit året rundt.

Fortets bålhus og toiletter er til fri afbenyttelse. Bålhuset har Ungdomsskolen dog forhåndsret til at benytte. Se mere information om Kongelundsfortet.

Hoteller i nærheden af Kongelundsfortet

 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  9,28 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  12,12 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  12,26 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  12,34 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  12,86 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  19,6 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skovshoved Hotel

  21,94 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  39,07 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  43,33 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  53,75 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel