Langelinie

Langelinie

Langeliniekaj 2

2100 København Ø

Foto: Wonderful Copenhagen

Langelinie ship

Foto: Rasmus Flindt Pedersen

The little mermaid

Det er næsten ikke nødvendigt at præsentere Den lille Havfrue nærmere. De fleste danskere kender H.C. Andersens tragiske eventyr og ved, at Edvard Eriksens statue i Københavns havn er et vartegn for byen. Men Langelinie er hjem til andet end en havfrue.

Langeliniekajen blev opført i 1894 i forbindelse med byggeriet af Københavns Frihavn. Det er en dyb havn, så selv meget store oceangående skibe kan lægge til. Det betyder da også at et nyt krydstogtsskib i gennemsnit lægger til her hver anden dag.

Havnefronten løber fra Gefion Springvandet, som er byens største springvand ved Nordre Tolbod til det yderste af molen ved Dahlerups Pakhus, og cirka midt på sidder så Den lille Havfrue og skuer drømmende ind mod land. Dog er Langelinie ikke kun for turister, der fotograferer havfruen.

Billigt mærketøj

Masser af københavnere kommer her for den ugentlige søndagsslentretur. Promenaden er da også kendt for sine mange outlet-butikker, hvor kendte mærker sælges til langt under butikspris.

God mad og godt design

Vil du have lidt mad, samtidig med at du dyrker den danske kultur, er et besøg i Langelinie Pavillionen oplagt. Indretningen i pavillionen oser af dansk design, med PH's kæmpekogler i loftet og Arne Jacobsens stole i lyse lokaler med fremragende udsigt.

For de gastronomisk interesserede er et besøg i Løgismoses delikatessebutik ved Nordre Tolbod et absolut must, før snuden eksempelvis vendes mod Kastellet, som ligger nær Langelinie og bestemt er et besøg værd.

Hoteller i nærheden af Langelinie

 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  2,6 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  3,77 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  3,93 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  3,95 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Skovshoved Hotel

  6,59 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  8,35 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  19,5 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  30,88 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  31,08 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  38,42 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel