Limfjordsmuseet

Foto: Rene Schutze

Løgstør_Limfjordsmuseet_Frederik VIIs kanal

Foto: Mette Johnsen

Løgstør, Limfjordsmuseet

Foto: Destination Himmerland

Limfjordsmuseet GDK

I den gamle Kanalfogedbolig og i det Maritime Oplevelsescenter er der spændende udstillinger om livet i, omkring og på fjorden. Oplev f.eks. museets store rørebassin, hvor du kan klappe en fladfisk og kilde en krabbe. I kanalen ved museet kan du gå om bord i en række originale limfjordsfartøjer, og du kan besøge det Historiske Bådebyggeri, hvor du kan opleve restaureringen af de gamle fartøjer på nærmeste hold.

 

Guidede ture

I juli og august byder Limfjordsmuseet velkommen om bord til guidede sejlture i museets turbåd Grevinde Danner. Her beretter Limfjordsmuseets kyndige guider om Frederik VII’s Kanals historie, mens du læner dig tilbage og nyder naturen omkring dig. For enden af kanalen – i Lendrup – er der pause, hvor I kan se nærmere på Kanalbetjentshusene, inden turen går tilbage til Løgstør. Ønsker I at udforske kanalen på egen hånd, kan I låne museets robåde og selv ro ud på kanalen. Det er gratis, når entreen er betalt.

I kan også opleve historiens vingesus i selskab med Løgstør Købstads Vægterlaug på guidede byvandringer i den gamle, historiske del af Løgstør. Vægterne er med deres historiske dragter, vægtersange og mange fortællinger om byen selv en bid af historien.

Der tilbydes også guidede cykelture af forskellig karakter. Det kan f.eks. være historiske ture eller ture med Limfjordsmuseets eget snapseri. Ring til museet for at høre om mulighederne.

 

Oplevelser for store og små

Sommeren byder på et væld af aktiviteter for børn og voksne. Du kan prøve din fangstlykke med net, krabbestænger og andet fiskegrej på egen hånd, eller du kan være med, når der hentes garn ind fra fjorden. Prøv også at tilberede og smage din fangst sammen med museets formidler. Eller du kan kaste dig over dissektion af fisk, snorkelsafari og leg på museets maritime legeplads. Ikke to dage er ens på Limfjordsmuseet.

 

Sejlende museumsgenstande

Museet råder over 11 historiske sejlende fartøjer - lige fra sjægten Nørgaard P. fra 1920 til motorjollen Inga fra 1951 og "Pennalhuset" Nora, der er en fiskekutter fra 1937. De sejlende museumsskibe ligger i Frederik den VII's Kanal foran museet og ved særlige lejligheder, kan man komme med dem ud og sejle. Besøg også museets store restaureringsprojekt ”KIRSTINE”, en jagt fra 1887, der bliver ført tilbage til fordums storhedstid med gamle håndværksmetoder.

 

Limfjordsmuseets Snapseri

Limfjordsmuseets Snapseri er en unik ramme som af­sæt for en autentisk og stedbundet fortælling om mad, snaps, natur og kulturarv. Snapseriet har til formål at skabe og udvikle smagsoplevelser med fokus på kryddersnapse og loka­le madoplevelser. Limfjordsmuseet er vært for Snapseriet, der har til huse i baghuset ved Limfjordsmuseet. Snap­seriet er desuden et samarbejde med De Danske Spritfabrikker. I højsæsonen er det muligt at møde snapseriet på udvalgte dage i Baghuset, ellers arrangeres der sanketure, sejlture og foredrag i løbet af året, hvor man både kan høre og smage på historien.

 

Fra fjord til bord

I Oplevelsescentret finder man den maritime restaurant Kanalfogedens Køkken, som serverer det bedste fra fjorden og har fokus på gode nordjyske råvarer. Så et besøg på museet giver mulighed for at kombinere kultur og gastronomi.

Se mere om Limfjordsmuseets aktiviteter og åbningstider på: www.limfjordsmuseet.dk

Se mere om Kanalfogedens Køkken på: www.kanalfogeden.dk

 

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Himmerland og resten af Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk

Hoteller i nærheden af Limfjordsmuseet

 • St. Binderup Kro

  30,85 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Thisted

  33,95 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Hotel Pinenhus

  34,49 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  34,55 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Kompas Hotel Aalborg

  42,66 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Amerika

  51,72 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Tambohus Kro & Badehotel

  54,24 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Thinggaard

  55,81 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Palads Hotel Viborg

  58,36 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Purhus Kro

  61,05 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro