Inde i hovedbygningen kan man se, hvordan en familie af god stand levede i forrige århundrede. Derudover et apotek, det gamle direktionslokale fra Hvidbjerg bank, telefoncentralen fra Uglev. På loftet kan Hvidbjerg sygehus’ fødestue opleves, som fungerede indtil omkring 1972.
I avlsbygningen ses udstillinger om håndværk, eksempelvis blytækkerfaget, skomagerværksted, snedker/tømrer værktøj, damefrisørsalon m.m. Der findes en alsidig radio/tv udstilling, som viser udviklingen inden for området. Flere modeller er for længst historiske.
Ved siden af findes en spændende udstilling fra Grønland med effekter og malerier.
I 1997 indviedes en tro kopi af Søndbjerg gl. skole, som rummer en skolestue.
Wilsehaven - indviedes i 2013 og er en mini udgave af J.N. Wilses barokhave ved præstegården i Spydeberg i Norge. J.N. Wilse (1736 – 1801) var præstesøn fra Søndbjerg og som drog til Norge, hvor han virkede som præst, var professor og oplysningsmand.
Det kan dokumenteres at ”Apotekergården” i sig selv har historisk værdi, idet hovedbygningen kan føres tilbage til i hvert tilfælde 1664.
”Apotekergården” blev til museum på initiativ af kunstmaler Kresten Rusbjerg, der ejede stedet til 1990. Han boede fra indvielsen i 1992 og til sin død i 2010 i en anneksbolig opført i tilknytning til museet.
Faciliteter på museet
- Museet er et handicapvenligt museum, både ude og inde (stolelift til højenloft)
- Museet er børnevenligt (der må røres ved ting)
- Museet har en lille museumsbutik
- Kaffe og medbragt mad kan nydes på højenloft eller ude, hvis vejret tillader.
- Museet har parkerinsgplads for busser
For mere information
For yderligere oplysninger om Apotekergården på deres hjemmeside:
www.thyholm-egnsmuseum.dk