Lommestenen

Lommestenen

Lommestenen, Stokkebjerg Skov, Skovvej

4500 Nykøbing Sj

Foto: VisitOdsherred

01-lommestenen

Den største, kendte sten i Odsherred. Stenen er placeret som et markant pejlemærke i det lave vand i Isefjord ud for Stokkebjerg Skov på Odsherreds østkyst. Området omkring stenen er et yndet mål for lystfiskere.

Geologisk vidunder omgærdet af troldemystik
Lommestenen er i geologisk forstand en såkaldt gneiss - en bjergart dannet ved, at et stykke klippe er blevet udsat for omfattende tryk og varme.

Isen har transporteret Lommestenen til Odsherred under den seneste istid, men et troldesagn beretter om, at stenen er havnet på sin nuværende placering, fordi en vred trold engang forsøgte at ramme Egebjerg Kirke ved at kaste stenen hen over fjorden helt ovre fra Hornsherred.

Læs spændende artikel om Lommestenen på www.visitodsherred.dk/lommestenen

Kørevejledning: Fra Nykøbing køres ad Egebjergvej mod Egebjerg ca. 10 km. Efter møllen drejes til venstre ad Søgårdsvej ca. 1 km. For enden af vejen drejes til højre; derefter til venstre ad Skovvej. Følg vejen til P-plads i skoven.

Fiskearter & Sæson: Havørred hele året rundt, men særligt i den kolde tid. Hornfisk i maj. 

Bundforhold: Varieret bund med sand, ålegræs, sten og blæretang. Waders påkrævet.

Hoteller i nærheden af Lommestenen

 • Skjalm Hvide Hotel

  28,32 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  37,16 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  42,85 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  47,81 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand
 • Skovshoved Hotel

  56,16 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  56,63 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  56,74 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  56,81 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  58,12 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  59,5 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel