Sankt Thomas Plads

Sankt Thomas Plads

frederiksberg allé 28

1820 Frederiksberg C

Foto: Daniel Rasmussen

Sankt Thomas Plads

Et af de større åbne områder i byen er Sankt Thomas Plads. Pladsens historie daterer helt tilbage til årene mellem 1700 og 1704, hvor Frederiksberg Allé blev anlagt som kongens private indkørsel, der førte direkte til Frederiksberg Slotshave.  

Pladsen er opkaldt efter et landsted, der oprindeligt lå her, og som tilhørte Albert Heinrich Riise, den første apoteker på Saint Thomas i Dansk Vestindien. Han købte villaen omkring 1868 og omdøbte den til Sankt Thomas efter den ø, hvor han havde boet i 30 år.  

Tilbage til offentligheden 

Efter Riises død i 1882 blev villaen solgt og omdannet til et underholdningssted af samme navn. Dette gav til gengæld grobund for navnet Sankt Thomas Plads. Det oprindelige landsted blev revet ned i 1903, men navnet blev overført til den boligbygning, der i stedet blev bygget i 1905. Pladsen blev først officielt navngivet Sankt Thomas Plads i 2003. 

I 1932 blev der rejst to monumenter på pladsen, tegnet af arkitekten Aage Sigurd Kjeldgaard Lautritzen. Begge illustrerer kapitler af kommunens historie, og er hver især prydet med en bronzefigur designet af den ungarskfødte billedhugger Jenö Meister. Figurerne på søjlerne er en falkoner og en hollandsk kone, som symboliserer det indvandrersamfund, der boede på Frederiksberg i det 17. århundrede. 

I dag er Sankt Thomas Plads stadig et fredeligt sted, hvor du kan sidde og se verden gå forbi og reflektere over en lille bid af Danmarkshistorien.  

Hoteller i nærheden af Sankt Thomas Plads

 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  0,9 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  1,05 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  1,07 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  2,72 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  8,2 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  10,02 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  15,57 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  29,57 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  31,64 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  41,49 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel