Sansehaven i Fælledparken

Gå i historiens spor

Sansehaven i Fælledparken er den første offentligt tilgængelige sansehave i Danmark, og den giver dig og dine børn mulighed for at lege på en lækker legeplads og bruge sanserne.

Sansehaven også et yndet udflugtsmål for daginstitutioner og småbørnsfamilier. På hverdage kommer flere hundrede institutionsbørn. De farer storsansende rundt mellem stauder, granitblokke og skulpturer.

Brug sanserne og fantasien

Haven appellerer til børns naturlige lyst til at undersøge omgivelserne med alle sanser. De digter og finder på, når al ting ikke er givet på forhånd, og når omgivelserne lader det være op til dem selv at give tingene liv.

Sansehaven forsøger ikke at konkurrere med legepladserne, som børn holder så meget af - den er bare en lille have, hvor tiden står mere stille end den pulserende hovedstad udenfor.

Naturkoncentrat

En sansehaves formål er at kompensere for naturen, når den "ægte vare" er langt væk og svært tilgængelig. Den er et koncentrat af natur og skal tale til alle sanserne og rumme kontrastfulde oplevelser af f.eks. lys og skygge, hårdt og blødt, sødt og surt, glat og ujævnt. Mange af disse oplevelser kan skabes alene ved brug af planter, men mulighederne kan udbygges med sten- og træmaterialer og allerhelst også et lille, plaskende springvand.

Af hensyn til synshandicappede og kørestolsbrugere er havens enkelte områder klart definerede med kanter af brosten, marksten, palisader og sveller. 

Opdateret af:
VisitCopenhagen info@visitcopenhagen.com
VisitCopenhagen

  • Sansehaven i Fælledparken
  • Øster Alle
    2100 København Ø