Skov: Vestre Stigtehave

Skov: Vestre Stigtehave

Houvej

5953 Tranekær

Foto: Jesper Ansbæk

Vestre Stigtehave er en frodig skov der indbyder til oplevelser for hele familien

Foto: Jesper Ansbæk

Vestre Stigtehave er kendt for sine bøgetræer

Foto: Jesper Ansbæk

Shelterplads i Vestre Stigtehave - friluftsoplevelser i Danmark

Det kan du opleve i skoven:

 

Vestre Stigtehave

Skovbrynet vokser helt ned til kysten, og mellem de krogede stammer er der kig til Storebælt og den fynske kyst. Træerne i skoven er 100-250 år gamle og har oprindelig sået sig selv. Skoven tilhører Skov- og Naturstyrelsen og drives naturnært, sådan at der kun fældes enkelte eller grupper af bøgetræer for at få lys ned i skovbunden, så nye træer kan vokse. 

Vækstforholdene er gode for bøgen, derfor hører bøgebevoksningerne til nogle af de bedste i Danmark. Nogle af bevoksningerne er så gode, at de er godkendt til frøindsamling.

Vestre Stigtehave er en løvskov med store, gamle bøgetræer samt spredte bevoksninger med ahorn, ask og eg. Rundt om i skoven finder du våde områder med vandhuller og moser med ask og rødel.

“3,3


Du kan parkere ved Lohals Nordstand og gå mod nord ind i skoven eller du kan parkere ved skovens østlige p-plads ved Hollænderhuset og gå rundturen ind i skoven og tilbage til Hollænderhuset.

Der er gode og brede skovveje, men du er velkommen til fods i hele området, så du må gerne forlade vej og sti for at gå på svampejagt eller for at se på fugle.

Rundt i skoven finder du bålpladser og siddepladser, så du kan sagtens tage madpakken med og nyde den på vejen.

 

Teglsten & Hollænderhuset

Fremstilling af teglsten spillede en stor rolle på Nordlangeland i 1500- og 1600-tallet. Her var både lerjord, træ til brændingen og kort afstand til kysten, hvorfra murstenene blev udskibet. I Vestre Stigtehave kan du nord for Stigtehavevej nær Stigtehavehus støde på fordybninger i skovbunden. Her har man engang gravet ler. Flere steder i skovbunden kan du se forhøjninger på ca. 1 meter. Det er rester af rodkagerne fra de træer, som væltede under en orkan i november 1967.

Hoteller i nærheden af Skov: Vestre Stigtehave

 • Hotel Troense

  20,78 km

  Som gæst mærker du straks den særlige atmosfære på Hotel Troense, som ligger smukt placeret midt i den gamle skipperby. Fra restauranten er der den mest pragtfulde udsigt ud over Svendborgsund. Hele området byder på mange oplevelser, både til fods, på cykel og i bil – eller med turfærgen Helge.

  Læs mere : Hotel Troense
 • Tornøes Hotel

  38,18 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  41,28 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Munkebo Kro

  42,09 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  42,71 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  42,92 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • City Hotel Nattergalen

  44,02 km

  Midt i Odenses H. C. Andersen-kvarter ligger City Hotel Nattergalen. Herfra kan du gå på opdagelse i den fynske hovedstad. Hotellet er et godt udgangspunkt for at opleve byen, hvor seværdighederne befinder sig lige om hjørnet.

  Læs mere : City Hotel Nattergalen
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  49,52 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Frederik VI's Hotel

  52,31 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  68,03 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference