Søndermarkskirken

Gå i historiens spor

Søndermarkskirken er beliggende i Viborgs sydlige bydel og er en moderne rundkirke bygget i 1980/81.

Kirkens runde form har ikke været tilstræbt, men er fremstået som en konsekvens af en del hensyn, der har måttet tages. Formen fremmer tanken om menighedens fællesskab. Kirkens møblering er således, at alle kirkelige handlinger foregår i menighedens centrum.

Døbefonten er en ægte muslingeskal. Fra ældgammel tid symboliserer muslingen de kristnes vej gennem livet fra dåb til grav.

Alterudsmykningen og skibene er udført af billedhuggeren Yan. Udsmykningen er formet, så menigheden tages med ind i billedet. Den forestiller Peters Fiskedræt, og alle bådene er på vej mod solen og livet.

Også alterlysestagerne er fremstillet af Yan, der har givet dem navne efter de to bronzesøjler foran Salomons Tempel i Jerusalem.

Alterkalk og kande, patene og oblatæske er guldsmed Gunner Andresen, Viborg.

Søndermarkskirkens udsmykning taler om "Solopgangen fra det høje":
Strålerne fra solen, der er fremstillet i rustfrit stål, spreder sig ud over væggen og når ud i hele rummet. Altervæggens murværk danner kors ved kors, og solens stråler når som kors loftet, gulvet og væggene.

Kirkens øvrige rum er i direkte forbindelse med kirken.

Gudstjeneste hver søndag kl. 10.00.

I Søndermarkskirken kan man besigtige det flotte "Hærvejstæppe", et 10 m lang broderet tæppe med motiver fra Hærvejen. Bestil et foredrag hos VisitViborg.

Opdateret af:
VisitAarhus, Viborg info@visitaarhus.com
VisitAarhus, Viborg