Søndermarkskirken

Foto: VisitViborg

Søndermarkskirken

Foto: VisitViborg

Søndermarkskirken

Søndermarkskirkens runde form har ikke været tilstræbt, men er fremstået som en konsekvens af en del hensyn, der har måttet tages. Formen fremmer tanken om fællesskab, og kirken er indrettet således, at alle kirkelige handlinger foregår i rummets centrum.

Hærvejstæppet

I Søndermarkskirken kan du også opleve det flotte "Hærvejstæppe", som er et 10 meter langt broderet tæppe med motiver fra Hærvejen. Tæppet er broderet af en gruppe lokale kvinder og viser smukke motiver fra Hærvejen. Et absolut besøg værd!

Døbefonten

Døbefonten er en ægte muslingeskal. Fra ældgammel tid symboliserer muslingen de kristnes vej gennem livet fra dåb til grav.

Alteret

Alterudsmykningen og skibene er udført af billedhuggeren Yan og forestiller Peters Fiskedræt, og alle bådene er på vej mod solen og livet.

Også alterlysestagerne er fremstillet af Yan, der har givet dem navne efter de to bronzesøjler foran Salomons Tempel i Jerusalem.

Alterkalk og kande, patene og oblatæske er guldsmed Gunner Andresen, Viborg.

Søndermarkskirkens udsmykning taler om "Solopgangen fra det høje":

Strålerne fra solen, der er fremstillet i rustfrit stål, spreder sig ud over væggen og når ud i hele rummet. Altervæggens murværk danner kors ved kors, og solens stråler når som kors loftet, gulvet og væggene.

 

Hoteller i nærheden af Søndermarkskirken

 • Palads Hotel Viborg

  2,25 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Kongensbro Kro

  22,72 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Dania Silkeborg

  29,34 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Gl. Skovridergaard - SDH Partner Hotel

  32,19 km

  Gl. Skovridergaard er idyllisk placeret i det smukke sødistrikt i Jylland, og det er kun 1,5 km fra det centrale Silkeborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Gl. Skovridergaard - SDH Partner Hotel
 • Hvalpsund Færgekro

  32,21 km

  Ved Limfjorden ligger Hvalpsund Færgekro. Kroen er kendt for sit gode køkken, og drives i dag af kromanden Peder Pedersen, der er femte generation på stedet. Her er mulighed for at opdage sæler i et af landets bedste sælområder, og du når Fårup Sommerland indenfor en god time i bil.

  Læs mere : Hvalpsund Færgekro
 • Purhus Kro

  32,56 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • St. Binderup Kro

  35,46 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og bornholmerurets tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  35,49 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Randers

  39,92 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Låsby Kro

  40,18 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro