Stiftsmuseet i Maribo

Gå i historiens spor

Kom med på en spændende rejse tilbage til Lollands stenalder! Oplev sjældne og unikke fund i en flot og nytænkende scenografi, der indbyder til både oplevelse og fordybelse. Bevæg dig i stenalderpigen Lolas fodspor gennem 500 års historie fra de sidste jægere til de første bønder, som levede på Lollands sydkyst for 5000 år siden.

En lille begklump med en stor historie! Det helt særlige ved denne klump er, at vi for første gang har udtrukket et komplet billede af et menneskes DNA fra noget, som ikke er knogler eller tænder. Det har bragt os helt tæt på ét af stenalderens mennesker: en pige, Lola, der levede på Lollands sydkyst for ca. 5700 år siden.

Museum Lolland-Falster har også den fineste samling af krucifikser fra middelalderen. Kom helt tæt på dem og bliv klogere på middelalderens tro i udstillingen ’OMG’. Krucifikserne er meget dramatiske og forestiller den lidende Kristus på korset.

Vær opmærksom på, at der på Museum Lolland-Falsters udstillingssteder er begrænsede adgangsforhold for folk med funktionsnedsættelse.

Opdateret af:
Visit Lolland-Falster info@visitlf.dk
Visit Lolland-Falster