Sundsøre Pakhus

Gå i historiens spor

Sundsøre Pakhus ligger ved Hvalpsund-Sundsøre færgelejet i Skive Kommune. Det er bygget i 1927 i forbindelse med indsættelsen af jernbanefærgen "Hvalpsund" på overfarten. Kulturhistorisk er det en af områdets centrale bygninger. Der findes efterhånden ikke mange bevarede gamle træbygninger. Pakhuset er i dag museum og ramme om forskellige udstillinger. Det kan bruges til primitiv overnatning for friluftsturister, bl.a. åbenbådsfolk i den nærliggende lystbådehavn (25 kr. pr. overnatning).

I forbindelse med pakhuset har man retableret en del af det engang eksisterende sporanlæg med tre delvis renoverede godsvogne. En af vognene (den grå) er indrettet til primitiv overnatning med 12 sovepladser (25 kr. pr. overnatning pr. person).

Pakhuset rummer ubemandet turistinformation om egnen.
Det samlede museumsanlæg vidner åbenlyst om stedets jernbanefortid: samfærdsel og fragt mellem forskellige egne i en tid, der ikke er særlig fjern fra vor egen.

Adgang for alle. Der forlanges ikke entré, men et frivilligt bidrag i en dertil opstillet mælkespand i pakhusets varerum er kærkomment.

 

 

Opdateret af:
Destination Limfjorden info@destinationlimfjorden.dk
Destination Limfjorden