Tårnet, Christiansborg Slot

Foto: Thomas Høyrup Christensen

Udsigt over Slotsholmen fra Christiansborg

Foto: Pr Photo

Meyers i Tårnet

Foto: Pr Photo

Meyers i Tårnet 2

Besøg Christiansborgs tårn, Tårnet. Med sine 106 meter er Tårnet Københavns højeste, og det byder på en storslået udsigt ud over byens tage. 

Det er gratis at nyde udsigten og kan kombineres med en middag i Tårnets restaurant, hvor Meyers står for maden.

Tårnet i Folketinget Christiansborgs tårn åbnede i juni 2014 og gav dermed alle interesserede mulighed for at opleve den storslåede udsigt over København og nyde en kop kaffe eller et måltid i Tårnets restaurant.

Tårnet er opført som del af det tredje og nuværende Christiansborg Slot, der blev bygget i perioden 1907-1928. Det er, som resten af slottet, tegnet af arkitekt Thorvald Jørgensen. Med sine 106 meter er Tårnet på Christiansborg Slot fortsat det højeste tårn i København - 40 cm højere end rådhustårnet.

Christiansborgs øverste gemakker har hidtil kun været benyttet som pulterkamre, men i 2012 tog Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og det øvrige Præsidium initiativ til at få de historiske rum åbnet for offentligheden.

Gratis adgang til Tårnet

Med åbningen er det nu muligt for alle kvit og frit at besøge en af landets mest synlige og omtalte bygninger. Indgangen til Tårnet findes i Kongeporten, som ligger i midten af Christiansborg og lige under selve tårnet i en stor port ud mod Christiansborg Slotsplads.

Der er adgang til Kongeporten både fra slotspladsen og fra Indre Slotsgård (via Marmorbroen og Ridebanen). I indgangen går der en elevator op til Tårnet. Det er ikke muligt at tage trappen.

Der kan forekomme ventetid, da der er begrænset plads.

Smag på det danske køkken i Tårnets restaurant

Smag på det danske køkken på toppen af det danske parlament. Meyers står for maden i Tårnets restaurant.

Meyers – grundlagt af kokken Claus Meyer - har drevet restauranter i adskillige år og står, foruden Tårnets restaurant, også manden bag restauranter i Operaen, Skuespilhuset og Gamle Scene.

Meyers tager udgangspunkt i råvarer og traditioner fra alle egne af Danmark. Tanken er at bære velkendte retter frem i nyklassiske varianter. Køkkenchefen hedder Maria Junker, og før turen gik til Christiansborg, har hun været køkkenchef på den berømte københavnske smørrebrødsrestaurant Schønnemann.

Frokost, kagebord og middag

I Tårnets restaurant kan du både spise frokost, nyde en kop eftermiddagste og spise en middag. Til frokost står den på dansk smørrebrød, aftenmenukortet løfter danske klassikere ind i nutiden og fra tid til anden arrangerer Meyers i Tårnet også sønderjysk kagebord for byens kageglade borgere og besøgende.

Restauranten har udsigt til Christiansborgs ridebaner, og observationsdækket er lige oven over restauranten. Det vil sige, du er kun et par trappetrin fra at nyde Tårnets udsigt, før eller efter dit besøg i restauranten.

Hoteller i nærheden af Tårnet, Christiansborg Slot

 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  0,56 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  1,14 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  1,23 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  1,3 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel

  6,79 km

  Park Globetrotter Copenhagen Airport - SDH Partner Hotel præsenterer en behagelig overnatningsmulighed for både forretningsrejsende og fritidsrejsende, beliggende i nærheden af Københavns Lufthavn og Amager Strand. Oplev moderne faciliteter, imødekommende service og nem adgang til offentlig transport, blot få minutters gang fra hotellet.

  Læs mere : Plus Park Globetrotter Airport Hotel - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  9,27 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  17,73 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  31,16 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  32,5 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  41,07 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel