TICKON: Et Lydår, Gunner Møller Pedersen

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-et-lydår-tickon-lyttilkunsten

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-fortælle-kreds-visitlangeland-1

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-fortælle-kreds-visitlangeland

ET LYDÅR

 • Kunstner: Gunner Møller Pedersen
 • Opført: 2019

OBS: Der skal betales entré (25 kr.) for at komme ind i Slotsparken. 

Et hovedværk

’ET LYDÅR’, regnes for hovedværket blandt Gunner Møller Pedersens kompositioner. Fem år tog det at fuldende værket, der i tolv satser - hver af en varighed på 30 minutter - beskriver årets gang i lyd. 

Det elektroakustiske værk af lyde er rumlig musik, der opleves som en forlængelse af naturens egen musikalitet. Fuglene synger med i koret, frosten lægger sin klingende stemme til, ligesom vinden giver sit besyv med, når satserne afspilles. Naturen medvirker således aktivt i musikken.

Gunner Møller Pedersen beskriver det sådan: “Månedens musik er en organisk, rumlig lydverden, der spiller sammen med og udvider oplevelsen af naturen og stedet. Det er en både fysisk og mental oplevelse, som skærper sanserne for såvel lyd som det visuelle”.

I forbindelse med ’ET LYDÅR’ opførte kunstneren Alfio Bonanno værket, Lyttekreds, der indrammer stedet, hvor lyden fra de fire opstillede højttalere rammer optimalt. 

 

Samarbejdet mellem Gunner Møller Pedersen og Alfio Bonanno startede for mange år siden. Første gang var i 1985 ved en stor levende udstilling ’A Sound Year’ på Fundacio Joan Miró i Barcelona. Her skabte Alfio Bonanno gennem en hel måned en udstilling i konstant forandring, en billedlig gennemgang af et års forløb, i visuel dialog med Gunner Møller Pedersens elektroakustiske musik.

Senere har de to kunstnere lavet adskillige billed-koncerter: Alfio Bonanno har skabt billeder og skulpturer, mens Gunner Møller Pedersens musik fyldte rummet. Begge kalder de samarbejdet for en yderst vellykket symbiose, som altså nu har fået sin blivende fortsættelse i TICKON. 

Hør Gunner Møller Pedersen fortælle om værket

Lyt med når lyddokumentarist Helle Ansholm Rasmussen og kunstformidler Sara Line Batson Matzen i fællesskab med komponist Gunner Møller Pedersen giver en levende introduktion til ’ET LYDÅR’.

Gunner Møller Pedersen

Gunner Møller Pedersen (f.1943) er ikke bare i Danmark, men også internationalt en pioner indenfor den elektroniske musik, og ’ET LYDÅR’ blev gennem 22 år dagligt afspillet i Ny Carlsberg Glyptoteks Vinterhave. Senest har værket i hele 2018 kunnet opleves udendørs i Lunden ved Rudolph Tegners Museum i Dronningmølle. Gunner Møller Pedersen er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium med lærere som bl.a. Per Nørgaard (der har komponeret meget af sin musik på Langeland), Bent Lorentzen og Pelle Gudmundsen-Holmgreen. 

Læs mere

Læs mere om TICKON her.

Hoteller i nærheden af TICKON: Et Lydår, Gunner Møller Pedersen

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,66 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  43,88 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  46,05 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  51,49 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  51,72 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  54,3 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  60,56 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  67,96 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  69,53 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  69,78 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster