TICKON: Organic Highway, Mikael Hansen

Foto: VisitLangeland

2022-tickon-skulptur-TICKON-10

Organic Highway, 1995, 2002, 2011

 • Kunstner: Mikael Hansen
 • 1995, 2002, 2011

OBS: Der skal betales entré (25 kr.) for at komme ind i Slotsparken. 

Et optisk bedrag

Mikael Hansens motorvej er slet ikke så lang, som den ser ud, men benytter sig af perspektiv-princippet om gradienter. Vejen bliver altså smallere og smallere, selvom den giver indtryk af at have samme bredde.

Mikael Hansen skabte værket i 1995, men har været i TICKON flere gange siden for at reetablere. TICKONs Venner har ligeledes tilbagevendende opgaver med at få grenene til at følge den oprindelige linje, fjerne nedfaldende materiale og rette kanterne op.

Forud for installationen i TICKON afprøvede Mikael Hansen eksperimentet i Vestskoven, nær sin bolig i Albertslund. I baghovedet havde han sin opfattelse af ét af Danmarks største motorvejskryds, som han er nabo til.

Selv betragter han naturkunst/Land Art som en mulighed for at skabe et nyt rum i naturen, et rum, der giver plads til nye fortolkninger af såvel selve rummet som af de materialer, der anvendes - her altså grene.

At han netop med sit værk illuderer en motorvej, forklarer han med, at vi paradoksalt nok føler os mere trygge ved noget så genkendeligt som en menneskeskabt vej fremfor naturens eget vildnis og kaos. 

Mikael Hansen

Mikael Hansen, født 1943 i Danmark. Uddannet grafiker. Som Alfio Bonanno hører også han til blandt pionererne indenfor Land Art/naturkunst/stedsspecifik kunst. Arbejder mest med naturens egne materialer, men bruger også andet, hvis der er behov for det. I så fald dog kun i et på forhånd tidsbegrænset interval, hvorefter det fjernes igen. 

Læs mere

Læs mere om TICKON her.

Hoteller i nærheden af TICKON: Organic Highway, Mikael Hansen

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,66 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  43,88 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Brobyværk Kro

  46,05 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  51,49 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  51,72 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  54,3 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  60,56 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel 6400

  67,96 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  69,53 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Falster

  69,78 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster