Vejlskoven og Rathlousdal Skov i Odder

Vejlskoven og Rathlousdal Skov i Odder

8300 Odder

Foto: Destination kystlandet

Hovedbygningen på Godset Rathlousdal ved Odder

På skovtur nær centrum af Odder

Det tager ikke mange minutter at gå fra Odders hyggelige handelscentrum til den grønne mur, som møder dig kun 500 meter i en sydlig retning. Her ligger to gamle herregårdsskove, tilhørende Rathlousdal Gods. Der er let adgang til skovene, gode parkeringsmuligheder og masser af stier, som gør det let at komme omkring.

 

Vejlskoven

Vejlskoven ligger umiddelbart syd for bymidten i området mellem Sønderbakken, Horsensvej og Kongshusvej.  Nær indgangen på Sønderbakken (overfor Holsteinsgade) er der udstyr til skovfitness. Tæt herpå ligger også Odder Museum. Skoven går cirka 1,5 kilometer i sydlig retning langs Horsensvej. Fra skovens sydligste udkant kan I eventuelt overveje at krydse Horsensvej og gå en tur gennem Randlev Mose. Følg i så fald skiltene for Banestien Horsens-Odder ad Brødkjærvej. Skoven har et godt netværk af skovstier, som gør det muligt at få rørt bentøjet, og en tur rundt i skoven kan snildt blive 7 kilometer, hvis I udforsker det hele.

Fra skovens nordvestlige hjørne kan I gå ad en sti, som følger Kongshusvej mod sydvest. Her rammer I Rathlousdalvej, ganske tæt på herregården og indgangen til Rathlousdal Skov.

 

Rathlousdal Skov

Rathlousdal Skov omfavner den flotte, historiske herregård af samme navn. Skoven kaldes også Dyrehaven, da en tidligere godsejer her valgte at åbne en zoologisk have, som havde status af en offentligt tilgængelig park til glæde for byens borgere. I dag er eneste tilbageværende spor af den zoologiske have en særdeles velbevaret bjørnegrotte, som er ret så populær blandt børn. Her kan børnene stå bag tremmerne og brøle, mens mor og far tager det helt perfekte billede.

Der kan parkeres i siden af vejen ved Kongshusvej, tæt på stedet, hvor Kongshusvej møder Lundhoffvej. Følg herfra blot stien gennem skoven i nordvestlig retning. Efter et par hundrede meter ligger Bjørnegrotten på jeres højre hånd. Følger I stien, får I en rundtur på godt og vel 3 kilometer. Denne kan kombineres med endnu en rundtur på omkring 2 kilometer umiddelbart øst for den anden.

 

Følg vores rute rundt i skovene

På Kystlandets digitale kort kan du via din smartphone følge ruter rundt i skovene. Her kan du også se indgange, parkering og attraktioner i skovene. På kortet kan du også se en tur rundt i Ulvskov, som ligger ganske tæt på Dyrehaven.

 

Har du mod på flere vandreture i skove?

På denne side kan du finde vores forslag til flere vandreture i skønne skove i Østjylland.

Hoteller i nærheden af Vejlskoven og Rathlousdal Skov i Odder

 • Hotel Skanderborghus

  14,87 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Oasia Aarhus

  20,71 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Jørgensens Hotel

  21,82 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  25,24 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  28,49 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Låsby Kro

  29,47 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Kaløvig Badehotel

  33,28 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Vejlefjord

  39,48 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Dania Silkeborg

  43,96 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Hotel Hedegaarden

  44,86 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden