Vresen Vildtreservat

Vresen Vildtreservat

Vresen

5700 Svendborg

Foto: Solveig Marie Ydegaard

Vresen Vildtreservat det sydfynske øhav

Den lille afsidesliggende ø Vresen og det tilstødende havområde ligger i det nordøstlige hjørne af Geopark Det Sydfynske Øhav, nord for Langeland, i den centrale del af Storebælt (Storebælt).

Vresen udgør resterne af en tidligere større moræneø, der nu er reduceret til en holm med et areal på 0,04 km2 bestående af sand og sten. Øen var beboet indtil 1922.

Hele området er en del af Storebælt, som er karakteriseret ved, at der er en konvergens mellem saltvand fra Kattegathavet og vand med lavere saltindhold fra Østersøen (Østersøen).

Vresen er ynglested for skarver (Phalacrocorax carbo) og måger. Muslingebankerne omkring Vresen er et meget vigtigt fødeområde for edderfuglen (Somateria molissima), og området er også et vigtigt rastested for grågæs (Anser anser). De sjældne strandfugle stenvendere (Arenaria interpres) og sortgrå ryle (Calidris maritima) ses ofte i stort antal. Havet omkring Vresen er et meget vigtigt levested for marsvinet (Phocoena phocoena). Sæler hviler ofte på Vresens kyster og på sten rundt om på øen.

Området har en meget høj værdi på grund af dets betydning for havpattedyr, edderfugle og rastende kystfugle.

Beskyttelse og lovgivning

Vresen er, sammen med den centrale del af Storebælt, fredet under det internationale Natura 2000-beskyttelsesnr. 116, habitatområde nr. H100 og Fugledirektiv nr. F73.

Målet er at beskytte det store og lavvandede havområde, som har meget vigtige forekomster af rev og er et vigtigt levested for marsvin (Phocoena phocoena) og edderfugle (Somateria mollissima).

Området er desuden beskyttet efter en national lov, der beskytter forskellige naturtyper.

Vresen Vildtreservat omfatter 1,23 km2 og består af et havområde og øen Vresen, der er 0,04 km2 og har en længde på godt en kilometer.

Offentlig adgang

For at beskytte fuglelivet er adgang forbudt på øen Vresen og i en afstand af 300 meter fra øen fra 1. oktober til 30. juni.

Hoteller i nærheden af Vresen Vildtreservat

 • Tornøes Hotel

  29,58 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  33,85 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  35,97 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  39,48 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  41,21 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Frederik VI's Hotel

  45,71 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  57,09 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  62,12 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel 6400

  76,48 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  77,75 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel