Gram Slot & Slotskroen

4,1706586728419 af 5 stjerner

I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slot og Slotskroen. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer.

Slotsvej 56, 6510 Gram

Vis kort
Se kalender og priser: Gram Slot & Slotskroen

Bemærk venligst

Det ikke er muligt at anvende Benefits point og gavekort i gårdbutikken på Gram Slot

  • Sydjylland
  • Syddanmark
  • Jylland
  • Sønderjylland
  • Dansk Kroferie
  • Weekendophold
  • Miniferie
  • Slotsophold
  • Superpris
  • halvpension-tilbud
  • miniferie-tilbud

Hotellets faciliteter

  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Lufthavn: 45 km
  • Tog: 15 km
  • Busstop: 100 m
  • Badestrand: 40 km
  • Fiskeri: 4 km
  • Golf: 15 km
  • 26 Værelser

Ophold og overnatninger påGram Slot & Slotskroen

Mærk historiens vingesus

Gram Slot og Slotskroen er beliggende i den gamle sønderjyske slotsby Gram. Det prægtige Gram Slot, som oprindelig var et kongeslot, vidner om Grams fortræffelige beliggenhed ved et vadested, som det før i tiden var nødvendigt at benytte, når man ville transportere varer fra Østersøen til Vesterhavet ad den kortest mulige vej mellem Haderslev og Ribe. Derfor var det særdeles interessant at bygge og besidde en borg her, hvor man kunne kontrollere denne vigtige trafik. Slottets historie kan da også følges helt tilbage til 1232, men den nuværende trefløjede hovedbygning i røde mursten er blevet til over tre århundreder fra 1400- til 1600-tallet og har dermed arkitektoniske træk fra både middelalder, renæssance og barok.

I forbindelse med Gram Slot og Slotskroen ligger den 4 ha store slotspark, som er åbent hele året, og i forlængelse af parken ligger Lunden, der med sin vilde natur står i kontrast til parkens symmetri og lige linjer. Et par kilometer fra kroen ligger Gram Lergrav, hvor du kan se fossiler fra dyrelivet for 6 mio. år siden.

Gram Slot og Slotskroen er bygget i 1855 og i de forløbne mere end 150 år blevet nænsomt restaureret og udbygget, så kroen i dag fremstår som en hyggelig og moderne kro. I selskabslokalerne er der plads til op til 120 personer i samme lokale, og kroen lægger også gerne lokaler og atmosfære til møder, kurser og konferencer. Kroen egner sig også godt til et busstop for udflugter, der skal have en kop kaffe eller et godt måltid mad.

Værd at vide
Gram Slot og Slotskroen råder over 19 nyrenoverede værelser med bad og toilet i stueetagen samt på første sal. Værelserne i stueetagen har egen terrasse, hvorfra der også er adgang til haven. Gæsterne på værelserne på første sal må dog også gerne benytte haven. Kroen tilbyder golfophold samt weekendophold med chefkokkens 3-retters menu, musik og dans om lørdagen. I Gram findes minigolf og petanque, squash- og motionscenter, fritidscenter med friluftsbad og bowling samt Gram Paintball. Værtspar: Sanne og Svend Brodersen

Attraktioner i nærheden af Gram Slot & Slotskroen

  • Foto: VisitHaderslev

    Gram Slotspark

    0,08 km

    Tag en tur til Gram, og besøg den smukke slotspark, som er en af Grams perler. Nyd de smukke blomster og gå en tur rundt i de flotte omgivelser.

    Parken blev anlagt omkring år 1700 som et barokanlæg, og indeholder bl.a. skovfyr fra 1750. Gram Slotspark blev nyomlagt og renoveret i 1991, og nyrenoveret igen i år 2000 pga. voldsomme skader efter decemberorkanen i 1999.

    Parken er åben for alle året rundt. Især i foråret, når rhododendronerne og azalierne blomstrer, er slotsparken et yndet udflugtsmål. 

    Åbent hele året fra solopgang til solnedgang.
    Der er fri adgang til park og skov.

    Læs mere : Gram Slotspark
  • Foto: Kim Møller Kjær

    Tulipan mark i Fole

    3,07 km

    Du behøver slet ikke at tage til Holland for at se tusindvis af tulipaner. I den lille by Fole i Sønderjylland finder du det danske svar på de hollandske tulipanmarker. Damgårds Tulipaner har i næsten 20 år produceret tusinde af smukke og farverige tulipaner, som kan ses på marken ved Folevej, 6510 Gram. På marken er der opstillet borde og bænke, hvor du kan nyde synet over marken, mens du nyder din medbragte picnickurv. 

    Fra omkring 1. september kan man også købe løg hos Damgårds Tulipaner, Skovgårdvej 4, Fole, 6510 Gram. Foruden selvfølgelig tulipanløg har de blandt andet narcisser, krokus, gammeldags pinseliljer med duft, hyacinter, vibeæg, allium og flere.

    Hvert år 1. weekend i oktober holdes der åbent hus med salg af blomsterløg og gode råd om tulipandyrkning.

    Læs mere : Tulipan mark i Fole
  • Foto: Visit Vejen Turistinformation

    Rødding, Sønderjylland

    8,19 km

    Rødding, som oprindeligt opstod i en rydning inde i den store Farrisskov for mere end 3000 år siden, har efterfølgende udviklet sig til en væsentlig handels- og kulturby lige syd for den gamle grænse ved Kongeåen.

    Hovedvejene krydsede hinanden her, og dermed var der grundlag for en egentlig bydannelse. Vest for byen ligger den gamle romanske sognekirke på det højeste punkt i området. Kirken er bygget ganske lille; egnen var ikke specielt velstående. I de kommende århundreder tærede krig, pest og naturkatastrofer kraftigt på området.

    I 1800-tallet voksede håndværk og handel i byen. Samtidig blev Danmarks nu ældste højskole; Rødding Højskole, grundlagt i 1844; og byen fik fremgang. I 1899 kom jernbanen til byen.  Det var den preussiske Kleinbahn, som placerede stationen midt i byen og dermed styrkede byudviklingen. Byen var i disse år et vigtigt centrum i den nordligste del af Sønderjylland.

    I dag er byen fortsat domineret af dannelse, kirke og kultur med sine to kirker og højskolen placeret vest for byen. Ud over højskolen og folkeskolen, er Rødding også hjemsted for både en friskole og en efterskole. Kulturlivet har i nyere tid fået en ny base i Røddingcentret, som ud over bibliotek og biograf rummer forskellige fritidsfaciliteter; bl.a. et moderne badeland. Den lokale kunstforening har også sat sit præg på byen. Tæt ved byen findes gode naturområder til en gåtur. 

    Bymiljøet i Røddings bymidte skabes fortsat i dag af de historiske bygninger fra tiden omkring jernbanens grundlæggelse. Her findes også byens handelsliv med et bredt udvalg af specialbutikker.

    Vi siger Møjn
    Rødding ligger syd for Kongeåen, og dermed i et område, hvor vi ofte siger Møjn, når vi går, men ikke når vi mødes, dvs. Møjn i stedet for farvel. Så bliv ikke overrasket, når du hører det. 

    Læs mere : Rødding, Sønderjylland
  • Foto: Visit Vejen Turistinformation

    Jels Vikingeby

    12,86 km

    Jels Vikingeby består af et grubehus og et stort langhus, som er rekonstruktioner fra en vikingeboplads fundet ved Hammelev i Sønderjylland. Endvidere er der opført endnu et langhus og en servicebygning. Alle bygningerne ligger i tilknytning til Jels Vikingespil og vikingemarkedet.

    Jels Vikingeby tilbyder lokaler til lejrskoler, fester og andre arrangementer i "vikinge-ånd".

    Læs mere : Jels Vikingeby
  • Foto: Visit Vejen Turistinformation

    Frihedsbroen over Kongeåen

    16 km

    Ved Frihedsbroen har man bevaret de karakteristiske rød-hvide-gelænderfarver, der i perioden 1864 til 1920 blev brugt til at markere danskheds-følelsen i området. De officielle grænseovergange var ved Foldingbro og Skodborg Hus.

    Historien
    Frihedsbroen har fået sit navn efter huset, der ligger lidt nord for broen, nemlig kampestenshuset Friheden. Huset blev bygget i 1870 af H.D. Kloppenborg fra Københoved, som var en af foregangsmændene for sønderjydernes kamp for at komme til at høre til Danmark. Da han havde bygget huset, blev der også brug for en bro. Det oprindelige vadested, som ellers brugtes ligger længere mod vest, og kom ikke forbi huset.

    De 3 broer
    Faktisk består Frihedsbroen over Kongeåen af tre broer: Længst mod nord er broen over selve Kongeåen. I midten er der en bro over et kildespring,
    hvis tilløb til Kongeåen faktisk løber mod øst - dvs. modsat Kongeåens vandstrøm. Underføringen bruges mest af kreaturer. Og så er der den sydligste bro over en engvandingskanal. 

    Engvandingskanal
    Står du på Frihedsbroen og kigger langs Kongeåens sydlige del, så ser du langs med brinken et dige. Det er rester af et engvandingskanal-system. Kanalen her ved Frihedsbroen stammer fra årene efter 1874 og er 8 km lang, og som har gået fra Knagemøllen, der ligger ca. 3 km mod øst, hvor der var en opstemning af åen, og efter møllen ledtes vandet ud i en kanal langs åen. Vandet brugtes til at vande de lavtliggende engarealer mellem kanalen og åen gennem et fordelingssystem af grøfter. Vandet var næringsrigt, og gjorde at høudbyttet blev større, og man derfor lettere kunne klare sig gennem vinteren. 

    Afstande
    Hærvejens vandrerute 0 km
    Hærvejens cykelrute 0 km

    Læs mere : Frihedsbroen over Kongeåen
  • Foto: Ribe VikingeCenter

    Ribe VikingeCenter

    18,46 km

    Du kan opleve rekonstruktioner af det allerældste Ribe, bl.a. Danmarks første kristne kirke år 860 e.Kr. og Hvidinggården år 980 e.Kr. Som gæst kan du blive en del af historien og deltage i krigertræning, skyde med langbue, opleve dyrene blive fodret og gøgleren optræde, hjælpe til hos husfruen og meget andet.

    Internationalt Vikingemarked, krigere, islandske heste, falkonershows, vikingemad, tro, sagn og fortællinger er bare nogle af sæsonens arrangementer, hvor du får viden og indsigt i vikingernes verden.

    Reenactors fra hele Europa strømmer til Danmarks vigtigste handelssted, Ribe, for sammen med vikingerne på Ribe VikingeCenter, at skabe en enestående autentisk oplevelse.

    Se alle aktiviteter og events på ribevikingecenter.dk

    Læs mere : Ribe VikingeCenter
  • Foto: Sydvestjyske Museer

    Det Gamle Rådhus i Ribe

    18,89 km

    Det Gamle Rådhus i Ribe er Danmarks ældste, opført før 1496. Fra 1708 anvendt som byens rådhus, hvor der ind til 2007 blev holdt byrådsmøder. I den gamle Borgersal og gangene hænger en samling portrætter af 16-1900 årenes lens- og amtsmænd.
    Det tidligere gældsfængsel er nu indrettet til et museum for Ribes bystyre samt lov og ret. Der fortælles om rådhuse, byporte og handel. Her kan man se byens segl, normalmål, drikkebæger, lovbog, morgenstjerner, tommelskruer med mere.

    Vielser på Det Gamle Rådhus
    I disse romantiske rammer foregår de borgerlige vielser. Vielserne foregår så vidt muligt på brudeparrenes præmisser, det vil sige at der er tid til fotografering, udveksling af ringe og andre specielle ønsker. Vielsesceremonier foregår på en højtidelig måde, som samtidig er afslappet. Vielserne foregår på dansk, tysk eller engelsk.

    Nærmere information om vielser fås på Vielseskontoret, Giørtz Plads, 6760 Ribe, tel +45 76 16 89 00.
    Vielser i Esbjerg Kommune

    Oplev også den lille, fine udstilling om den store og særprægede komponist Rued Langgaard.

     

    Oplev Ribe med en guide

    Og så er det på Det Gamle Rådhus, alle byens vægtere og guider holder til.
    De kan fortælle om alle sider af Ribes historie og kan bookes hele året på https://www.detgamleraadhusiribe.dk/book-en-guide/

    Læs mere : Det Gamle Rådhus i Ribe
  • Foto: Ribe Domkirke

    Ribe Domkirke - Danmarks ældste Domkirke

    18,98 km

    Ribe Domkirke kan ses viden om i det flade landskab, og det er en ret fantastisk tanke, at tilrejsende er blevet mødt at dette bybillede siden midten af 1200 tallet, hvor kirken stod færdigbygget. Ribe Domkirke er således Danmarks ældste domkirke.

    Domkirkens navn er Vor Frue Kirke. Efter talrige om- og tilbygninger fremtræder den som Danmarks eneste femskibede kirke, præget af skiftende stilarter og med mange interessante detaljer. Der er blandt andet gravminder over byens og nogle af rigets mægtigste mænd, samt Nordens ældste epitafium, opsat af Valdemar Sejr over en søn som døde i 1231.

    Borgertårnet er fra 1300-tallet og indrettet som byens vagt- og stormklokketårn med milevid udsigt over marsklandskabet. Der er adgang til det 52 m høje tårn gennem kirken (børn under 14 år kun i følgeskab af voksen). Ved foden af Maria-tårnet med kirkeklokkerne står en statue af Hans Tausen (1494-1561) - johannitermunk, lutheraner og Danmarks reformator, biskop i Ribe 1542. Ved siden af Tausen ses en statue af salmedigteren Hans Adolf Brorson (1694-1764) - pietist, provst i Ribe 1737, biskop 1741. På kirkens sydside skulpturen af Ansgar, lavet af kunstneren Hein Heinsen, fra december 2015..

    Kirkens klokker spiller Brorsons salme "Den yndigste rose" kl. 8.00 og 18.00, folkevisen om Dronning Dagmar kl. 12.00 og 15.00.

    Biskop i Ribe
    Allerede omkring år 860 fik Ansgar, Nordens Apostel, tilladelse til at opføre en kirke og lade en kristen præst bo på stedet. Det er dog først fra ca. år 948, at vi med sikkerhed kan sige, at der har været en biskop i Ribe og dermed en Domkirke.

    Michelin Travel Guide
    Ribe Domkirke er i Michelin Guiden igen blevet tildelt **-stjerner. Læs om hvorfor Ribe Domkirke er en omvej værd. Ribe Domkirke har fået en flot placering i den franske Michelin Guide over seværdigheder. Domkirken har fået to stjerner i guiden, hvilket er det næsthøjeste, der tildeles. Dette er kun givet til få seværdigheder i Danmark.

    Carl Henning
    I koret ses farvestrålende malerier og mosaikarbejder af Carl Henning Pedersen (udført 1982-87).

     

    Elsker du at tage billeder? Se fotospots ved Ribe Domkirke

    Læs mere : Ribe Domkirke - Danmarks ældste Domkirke
  • Foto: Destination Vadehavskysten

    Nationalpark Vadehavet

    24,45 km

    Hele det 500 km lange tidevandsområde, der strækker sig fra Blåvandshuk i Danmark gennem Tyskland til Den Helder i Holland, har nu status som verdensarv. Den del af Vadehavet, som ligger i Tyskland og Holand, har været udpeget som UNESCO verdensarv siden 2009.

    Tidevandet gør indtryk, når der to gange dagligt flyttes 1.000.000.000 m3 vand frem og tilbage gennem dybene. Vadehavet er det blanke, stille vand og samtidig det stormende hav på ydersiden af diget. Vadehavet sprudler af liv - i luften, i det lave vand, under og på vadens overflade. Intet andet sted i Danmark møder man så mange fugle i træktiden, forår såvel som efterår - i alt mellem 10-12 millioner. I yngletiden skal man optræde varsomt, da der er fuglereder de mærkligste steder. Øen Mandø sydvest for Ribe vil netop i denne tid give store oplevelser.

    Vadehavets varme og lave vand er samtidig vækstområde for mange af vore vigtigste fiskearter, og her kan især sommergæsten multen mødes i stimer. Vadehavet har i dag Danmarks største bestand af spættet sæl.

     

    Læs mere : Nationalpark Vadehavet
  • Foto: Colin Seymour

    Vadehavscentret - Porten til UNESCO Verdensarv

    24,48 km

    Vadehavet - Nationalpark og UNESCO Verdensarv.

    VADEHAVSCENTRET ligger lige ved Vadehavet, som er Danmarks største, fladeste og vådeste Nationalpark. Det er et enestående naturområde i Danmark, som blev udnævnt til Nationalpark i 2010.
    Men Vadehavet er ikke kun unikt i Danmark - det har status som Verdensarv. Samlet strækker vaderne sig 500 km langs den danske, tyske og hollandske kyst. Det dynamiske landskab, den biologiske rigdom og de mange trækfugle gør området til noget helt enestående.

    VADEHAVSCENTRETs 1000 m2 udstilling er en rejse gennem Vadehavets landskab set gennem områdets millioner af trækfugle. I kommer tæt på fuglenes verden, der normalt er langt væk. I kommer ind i de store fuglesværme, mærker dem og rejser videre med dem. VADEHAVSCENTRET’s udstilling ”Vadehavet - 15 millioner trækfugle på rejse” er en æstetisk, eventyrlig og utrolig udstilling om Vadehavet og trækfuglenes verden. Det er oplevelser med viden og derfor er besøgscenteret for UNESCO Verdensarven et rigtig godt sted at starte, når man besøger Vadehavet og Nationalparken. Se mere på vadehavscentret.dk

    Centret er et dejligt sted til en god familieoplevelse, til skoleklassen på tur eller erhvervsvirksomheder, der vil mødes i andre omgivelser. Besøget kan kombineres med en tur på Vadehavet enten gennem vores store turprogram eller ved at bestille sin egen tur.

    vadehavscentret.dk/ture-og-aktiviteter/turkalender

     

    Hunde er tilladt, men ikke i caféen

    Læs mere : Vadehavscentret - Porten til UNESCO Verdensarv
  • Foto: Rømø-Tønder Turistbureau

    Løgumkloster Kirke og Kloster

    27,28 km

    Klosteret blev grundlagt i 1173 af cisterciensermunke ved Brede Å. Gennem Middelalderen voksede Byen Løgumkloster op i ly af Kloster og Kirke. Klosteret blev nedlagt i 1548.

    Løgumkloster Kirke blev bygget i perioden 1225-1325. Af klostrets oprindelige 4 fløje er i dag kun østfløjen (Kapitelsal og Dormitorium) og nordfløjen (kirke) tilbage.
    Løgumkloster Kirke anses for - sammen med Sorø Klosterkirke, at være blandt de skønneste og betydeligste kirkebygninger fra Danmarks middelalder..

    Læs mere : Løgumkloster Kirke og Kloster
  • Foto: VisitHaderslev

    Haderslev Domkirke

    27,82 km

    Haderslev Domkirke 

    Domkirken er først og fremmest domsognets kirke; ramme om sognets og menneskers liv i fest og glæde, smerte og sorg. Dernæst er den hele byens kirke; alle kan komme her uanset sognetilhørsforhold. Endelig er Domkirken hele stiftets kirke; ramme om de store begivenheder i stiftet.

    Haderslev Domkirke har fået tildelt 2 Michelin-stjerner af den grønne guide, der belønner seværdigheder! Domkirken løfter sig markant over byens tage og skaber en helt særlig profil over byen.

    Kirken er ikke et museum, da den ligesom alle andre kirker er i levende brug. Men den rummer en spændende og begivenhedsrig historie, samt fin kirkekunst og inventar.

    Dronning Margrethe har designet 4 antependier (alterbordsforsider) samt 4 tilhørende messehagler. Messehaglerne kan ses på tæt hold i glasmontre under kirkens kor. De indeholder centrale symboler i kristendommen, som viser hvor omfattende Dronnings viden er, og hvor forankret hun er i den kristne tro. 

    Alle er velkommen til at besøge kirken, både for at opleve et stille øjeblik til eftertanke og til at se de mange spændende ting, som Domkirken byder på.


    Rundvisning kan arrangeres i åbningstiderne. Henvendelse til kirketjenerne, som træffes på tlf. +45 73 52 36 45 bedst kl. 10-15, eller på mail: domkirketjener@hado.dk. Fotografering er tilladt i kirken til privat brug uden for kirkelige handlinger.

    Mindekapel for Slesvigskefodregiment Nogle fredage marcherer Slesvigskefodregiments Musikkorps til Domkirken for at vende et blad i deres mindebog over faldne soldater fra deres regiment. Det er et festligt indslag og skal opleves hvis man er i nærheden.

    Domkirken er lukket for besøgende ved tjenester i åbningstiden.

    Desuden er Domkirken lukket for besøgende omkring højtiderne (Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag, St. Bededag, Kristi Himmelfartsdag, Pinsedag, 2. pinsedag, 1. juledag og 2. juledag.)

    Haderslev Domkirke er desuden startpunktet for Camino Haderslev Næs ruten, der slynger sig gennem Haderslev og omegn på 9 etaper. 

    For koncerter og åbningstider

    Læs mere : Haderslev Domkirke