Inkluderer pr. person pr. ophold:
- Overnatning
- Morgenmad
- 2-retters menu
- Irish coffee platte i Bull
- juletræ
Green Key godkendt
4,219818 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: JuleopholdHotel Jutlandia i Frederikshavn er byens hotel og et vartegn, som byens gæster ikke kan undgå at bemærke. Fra hotellet har du frit udsyn over det pulserende liv på havnen og – ikke mindst – Kattegats blå bølger, hvorfra du kan tage færgen til Göteborg, Oslo og Læsø. Hotellet har desuden hyggelig bar og fitnesscenter.
Havnepladsen 1, 9900 Frederikshavn
Vis kort
2 nætter / 3 dage
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage/ 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Ankomst 13.01.–13.04.23 & 19.04-30.06.23 & 01.09-22.12.23
Inkluderer pr. person pr. ophold:
4 Dage / 3 nætter - Ankomst 01.06 - 07.07 og 20/7 - 31.08.24
Inkluderer pr. person pr. ophold:
0,37 km
Efter den Skånske Krig (1676-1679), blev Krudttårnet udvidet. Oprindeligt lå tårnet 270 meter længere mod øst, men blev flyttet i 1970'erne på grund af udvidelser af værftet. Flytningen af det 4.500 tons tunge tårn blev udført i ét stykke, hvor tårnet blev afstivet med betonringe. Ved hjælp af donkrafte blev det trukket og skubbet til sin nuværende placering, hvor det har stået siden 1975.
Historisk Betydning
Under Store Nordiske Krig (1709-1720) fungerede bygningen som et støttepunkt for den danske flåde. I dag er Krudttårnet et museum, der rummer krudt og kugler samt fortællinger om Fladstrand og flådens historie. På den øverste etage kan man se den unikke tagkonstruktion samt udstillede kanoner.
Aktiviteter og Oplevelser
Om sommeren bliver området omkring Krudttårnet til en historisk by med fokus på Tordenskiold og Fladstrand (nu Frederikshavn). Her tilbydes sjove aktiviteter og lege for børn samt inspiration og hygge for hele familien. Et entréarmbånd, købt ved indgangen til “Tordenskiolds By”, giver adgang til alle aktiviteter og besøg i Krudttårnet.
Kulturelle Arrangementer
Hele året tilbyder Krudttårnet forskellige kulturelle arrangementer, herunder teaterkoncerter, spiseevents, foredragsdage og udstillinger. Derudover kan Krudttårnet også lejes til særlige begivenheder som borgerlige vielser. Ved indgangen bliver besøgende mødt af personale klædt i historiske dragter fra Støtteforeningen Tordenskioldsdage 1717, som kan fortælle om Krudttårnets historie, dets flytning i 1970'erne samt den maritime historie om havnen, flåden, Tordenskiold og Fladstrand.
0,46 km
Poesiparken i Frederikshavn er poesi, vers og citater rundt omkring i Frederikshavn.
Du kan se det på gavle, på bygninger, på trapper, på fliserne i gågaden og mange andre steder.
Vi taler om kultur i øjenhøjde – poesi på frederikshavnsk.
Poesiparken er dynamisk og vokser gennem dialog med byens borgere og sponsorer. Derfor vil man opleve nye værker træde frem i bybilledet løbende
Poesiparken skaber glæde og fremkalder smil på læben.
Værkerne skaber forstyrrelser i byrummet – og får dig til at standse op – og sætter tanker i gang.
Poesiparken er hovedsageligt koncentreret i Frederikshavns midtby, men du kan også se værket ”Stolt af min by” for foden af Pikkerbakken ved Møllehuset i naturskønne Bangsbo.
Rigtig god tur.
0,6 km
Museet har Danmarks største samling af Karl Bovin – én af Danmarks kendte landskabsmalere, samt af andre lokale kunstnere, som Eyvind Karup Nielsen, Erik Skjoldborg, Poul Sørensen m.fl. Frederikshavn Kunstmuseum & Exlibrissamling viser årligt 6-8 skiftende udstillinger.
Desuden er museet et af de få europæiske, og nordens eneste, museum for exlibriskunst. Museet rummer én af verdens største samlinger af exlibris – eller bogejermærker. Samlingen omfatter ca. 250.000 originale exlibris. Samlingen har en hjemmeside med gengivelse og registrering af ca. 30.000 exlibris – www.art-exlibris.net
2,56 km
Når man træder ind i Bangsbo Botaniske Haves overflod af dufte og farver, er det ikke svært at drømme sig tilbage til Bangsbos storhedstid, hvor gartneren udførte sit arbejde iført jakkesæt og høj hat.
Her kan man opleve den gamle engelsk-inspirerede park med mange bænke, store plæner, gamle træer og lysthus. Her er også en rosenhave, lægeplantehave og krydderurtehave, indførselshistorisk frugt- og bærhave og en samling af bonsaitræer.
Cirka midt på området er der opført en pavillon på ca. 30 m2. Her kan man gå i læ i dårligt vejr eller søge skygge på en varm dag. I alle anlæggets delområder er der opsat informationstavler, der beskriver planteudvalget.
Alle stier er handicapvenlige med fast belægning af slotsgrus, og der er etableret punktbelysning med Bysted-lamper i lighed med belysningen i Havens andre kvarterer.
Havens områder
Går man ovenfor den gamle park kommer man til det egentlige botaniske anlæg, som består af søer og kanaler, verdens største spaltebed med alpinplanter, tufbed ligeledes med alpinplanter, skovbundsbede, en klippevæg af norsk granit og forskellige plantesamlinger som for eksempel hosta-samlingen, geranium-samlingen, primula-samlingen, hedeområde, græshave, surbundsbede og senest er der anlagt bede med en samling af pæoner.
Det allersidste område, der er etableret, er et område for Danmarks Vilde Planter beliggende vest for Understedvej. Den nordligste del af området er indrettet som overgangsområde fra Rosenhaven med blandt andet vilde roser, mens den øvrige del er opdelt i temabede, hvor de forskellige plantesamfund eller grupper af planter er udstillet. Her er etableret bede til de vilde spiselige planter, de vilde giftige planter, vilde bi- og sommerfugleplanter, farveplanter, gamle hekseurter, snapseurter, duftplanter etc., ligesom der i den sydlige del er etableret en 1.200 m2 stor blomstermark.
Desuden er skovarealerne mod vest og syd udvidet med samlinger af planter fra Dansk forskning (Dafo). Disse planter er udvalgt i tæt samarbejde med tidligere forskningsleder ved Danmarks Jordbrugsforskning Poul Erik Brander.
3,6 km
Fortet blev bygget af tyskerne under 2. Verdenskrig og blev i 1944 armeret med fire 15 cm kanoner fra artilleriskibet Niels Juel.
I alt blev der støbt 69 betonanlæg på fortet - store som små.
Frederikshavn har ofte spillet en rolle i forbindelse med krige, og f.eks. blev Pikkerbakkerne på det nærmeste udhulet under 2. Verdenskrig. I området med Niels Juels Kanoner ligger der mange bunkers, og man kan se kanoner fra Fregatten Niels Juel.
Området er normalt et militært område, og herfra styrer Kattegats Marinedistrikt al farvands-overvågning i det nordlige Kattegat. Om sommeren er der adgang til området med Niels Juels Kanoner, og på fastlagte tidspunkter er der guidede ture.
Besøg udstillingsbunkerne og oplev interaktiv formidling. Der er både biograf, traditionel museumsformidling, interaktiv formidling og en børnebunker med formidling målrettet de yngste.
Daglig rundvisning i de åbne bunkere og terrænet.
Få en unik oplevelse i det storslåede område, hvor der er højt til himlen og en fantastisk udsigt over Kattegat. I klart vejr kan man se både Skagen og Læsø.
Parkering
Da Bangsbo Fort ligger på militært område, er der indkørsel forbudt for uvedkommende. Museets gæster må dog meget gerne køre helt ind på området, og parkere ved museumsbygningen.
Er man ikke gæst på museet eller MOCN, henvises til parkeringspladserne indrettet i udkanten af området. Herfra må man gerne færdes til fods i området.
Mulighed for besøg for grupper og skoleklasser efter aftale.
Billet til museet kan anvendes i 7 dage og gælder også på Kystmuseet i Sæby, Bangsbo og Skagen. Museet har skiftende åbningstider - check de aktuelle tider på Kystmuseets egen side.
Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.
2,83 km
I Hovedbygningen (også kaldet "Den Hvide Gård") er den primære udstilling centreret om livet omkring år 1900. Her var gården i Johan Knudsens eje og samlingssted for nogle af tidens største forfattere og kunstmalere. Så her kan du gå i Herman Bangs fodspor og få et spændende indblik i det farverige liv på Bangsbo.
I hovedbygningen finder du billetkontor samt en hyggelig museumsbutik og café med mulighed for at drikke kaffe udendørs ved siden af Bindesbølls smukke vandkunst.
Året rundt er der formidling af samlingerne, guidede rundvisninger samt forskellige spændende aktiviteter, særudstillinger og foredrag. I skoleferierne er der også særlige aktiviteter for børn, og de kan også gå på opdagelse i udstillingerne med Historiedetektiverne.
Se mere under kystmuseets aktiviteter.
I gårdens tidligere avlsbygninger finder du en fascinerende besættelsestidsudstilling, som giver et gribende indblik i forskellige skæbnefortællinger samt i modstandsbevægelsens farlige arbejde. I hverdagene skal du scanne din billet for at besøge udstillingerne i denne bygning.
Herudover kan du besøge en spændende søfartsudstilling, der viser det enestående Ellingåskib fra 1163, imponerende galionsfigurer, forskellige skibsmodeller samt marinarkæologi. Ellingåskibet er et velbevaret og enestående eksempel på de nordiske klinkbyggede både - en bådbyggertradition, der netop er blevet optaget på UNESCOs liste over menneskehedens immaterielle kulturarv.
Bangsbo Hovedgård ligger i et naturskønt område i Bangsbo ådal omgivet af park, botanisk have, Boelsens Stenhave samt dyrehaven med skov og naturlegeplads.
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.
3,66 km
Knivholt dengang og nu
Den gamle herregaard kan dateres helt tilbage til 1300-tallet. I 1700- tallet var hovedgaarden bl.a. kendt for sin utroligt kønne Renæssancehave. Man kan se en kopi af den smukke gamle have, da man er ved at genetablere den. På daværende tidspunkt ejede herremanden også store dele af byen der dengang hed Fladstrand. Indtil 1988 har gården fungeret som landbrug.
Man startede renoveringen af den stærkt forfaldne gård i starten af 1993. Herregaarden er nu smukt renoveret og renoveres stadig nænsomt, så den med tiden vil fremstå som dengang i gamle dage. Gården kaldes ”Folkets Herregaard”, idet alle er velkomne til at bruge stedet.
I dag drives Knivholt Hovedgaard som en selvejende institution, med en bestyrelse der er så bred, at alles interesser er repræsenteret. Herregaarden danner rammen om mange forskellige aktiviteter. Der er bl.a. Indrettet en Landbørnehave i den gamle kostald hvor børnene har et lille dyrehold.
Laderne er renoveret og bruges til større kulturrelle arrangementer, stormøder, udstillinger, fester, koncerter m.v. - Den gamle hestestald er renoveret og bruges til udstilling og marked. Det renoverede Stuehus indeholder kursuslokaler, festlokaler og forsamlings/mødelokaler. Den gamle svinestald er indrettet til ”madpakkerum” – her er der gammeldags køkken, borde og bænke samt toilet, dette står til fri disposition hele døgnet, til stor glæde for dem der benytter vores bivuaker og alle de institutioner/skoler, der jævnligt besøger gården. Det hele er med til at opfylde Knivholts mål – at være ”et levende kulturformidlingscenter”.
Som i ”gamle dage” I de gamle karlekamre er der lavet små udstillinger med bl.a. Klædedragter og brugsting fra omkring år 1900 samt Knivholts historie. Der er indrettet en gammel Smedje, hvor der er tilknyttet 15-20 frivillige seniormedarbejdere. De kommer tirsdag og torsdag kl. 10 - 12, hvor der er arbejdende værksted. Knivholts gamle værksteder bliver i dag stadig brugt af håndværkere, der arbejder som i gammel tid. Faktisk er der overalt på Knivholt lagt vægt på, at gamle traditioner stadig skal tages i brug.
I det sidste der er tilbage af den gamle voldgrav, svømmer svanerne rundt, og på græsset går påfuglene rundt mellem gårdens gæster. - En oase i kanten af Frederikshavn, med mange gratis glæder.
I skoven ved Knivholt er anlagt 2 vandrestier, som giver mulighed for at kombinere motion og naturoplevelser.
Hunde er velkommen, men skal føres i snor.
7,46 km
Hirsholm Fyr blev bygget i en tid, hvor øens befolkningstal var omkring 200. På grund af det store indbyggertal dengang blev der opført en relativt stor kirke lige ved siden af fyret. Øen havde en levende lokalbefolkning, der i høj grad afhængede af det arbejde, som fyret gav. Fyrets lampe blev automatiseret i 1996, hvilket betød en ende på det lokale arbejde, da behovet for bemanding forsvandt. Dette førte til, at de sidste fastboende forlod øen, og fyret blev dermed et symbol på en svunden tid.
Hirsholm oprindelige fyr
Selvom beboelsen er ophørt, tiltrækker Hirsholm stadig mange besøgende hvert år. Øen og de omkringliggende øer er i dag et fredet naturvidenskabeligt reservat, der giver ly til et rigt fugleliv, som tiltrækker mange ornitologer. Det gamle fyrtårn fra 1838 kan stadig besøges og fungerer nu som udsigtstårn. Hirsholmene er en populær destination for dem, der ønsker at opleve øens naturlige skønhed og dens unikke historie. Transport til Hirsholmene foregår via Seadog, der sejler fra Frederikshavn flere gange om ugen, hvilket gør det nemt for besøgende at udforske dette naturskønne område.
11,37 km
Sæby Å er et af de bedste områder for vandflagermus. Det skyldes at der findes mange gamle og hule træer tæt på vandet, så flagermusene har de bedste betingelser for at finde både føde og læ.
Der findes 17 arter af flagermus i Danmark, og du kan finde 4 af arterne ved Sæby Å: Vandflagermus, Dværgflagermus, Sydflagermus og Nordflagermus.
Her ved Sæby Å har Frederikshavn Kommune nu etableret en formidlingsplatform, hvor du kan opleve og lære mere om flagermus samt lytte efter dem med en lydkikkert, der omsætter deres skrig til lyde som også det menneskelige øre kan høre. Der er også flere interaktive knapper du kan trykke på, og få mere viden om flagermus på både dansk og engelsk.
Stedet er en grøn oase, hvor du kan slappe af og nyde den skønne udsigt om dagen og om aftenen se flagermusene jage insekter hen ad vandet i åen.
Den bedste sæson for at se flagermus er fra april til september, og mest optimalt i skumringstiden.
22,87 km
En attraktion i verdensklasse og en oplevelse for livet!
I Ørnereservatets enestående forevisninger får du ikke kun muligheden for at opleve og lære om de tidligste tider i menneskets forhold til rovfugle; vi sørger for at tage dig på en rejse fra Vikingetiden og op gennem historien med klassisk falkonerrytteri og helt frem til nutidens teknologiske udvikling.
Vores forevisninger afholdes altid udendørs på tribunerne der omkranser Ørnereservatets sø, hvorfra man har udsigt til det storslåede terræn som baggrund. Hermed er scenen sat til at publikum kan opleve rovfuglene udfolde sine fantastiske flyveevner i smukke naturlige omgivelser og den frie og friske luft, her ved Skagen.
I løbet af forevisningen der varer ca. 1 time, får man ikke blot en grundig indføring i både falkoneriets verdens- og Danmarkshistorie samt dets anvendelse i nutiden, men også et indblik i de vilde rovfugles biologi. Vores dygtige formidlere bidrager med et interessant foredrag sideløbende med at fuglene fremvises på hver deres måde. Der er altså ikke kun vingesus at mærke her på Ørnereservatet, men også meget at lære.
I Ørnereservatet er de stolte over ikke blot at kunne fremvise vores rovfugle fra jorden - de giver altid deres publikum en helt unik oplevelse, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Du får mulighed for at opleve fuglene på helt tæt hold, når vores falkonerer lader dem vandre rundt iblandt publikum på tribunerne – Du ser falkene blive trænet fra jorden og i den svære og klassiske disciplin fra hesteryg – Du oplever ørnenes akrobatik i luftrummet over forevisningspladsen og flyvende i samspil med hest og rytter, og som noget helt unikt og moderne kan du bevidne en vaske ægte ørne-biljagt.
I forevisningen møder du en lang række forskellige rovfugle-arter. Du ser foruden de smukke heste og den ræsende bil, tre lynhurtige falke-arter, fire forskellige ørne-arter, den mytiske Lammegrib og i løbet af sæsonen støder der også nyheder til, både firbenede og bevingede.
Video:https://youtu.be/Og96XAYoN7M
Webside: www.eagleworld.dk
Facebook: https://www.facebook.com/eagleworld9881
Instagram: https://www.instagram.com/eagleworlddk/
Du finder mere information, åbningstider og priser mm. HER
30,83 km
I klitterne vest for Skagen by står tårnet af den gamle sognekirke, den middelalderlige Sct. Laurentius kirke, i dag kendt som ’Den tilsandede kirke’. I fire hundrede år samlede den menigheden, indtil sandflugten lagde sig hen over kirkevej og kirkegård og forfaldet satte ind, så man i 1795 så sig nødsaget til at ophøre med at holde gudstjeneste, og kirken blev lukket.
Sct. Laurentius var en prægtig kirke med et imponerende inventar, hvoraf nu kun alterets to svære malmlysestager er tilbage. De står på den ’ny’ kirkes, Skagen kirkes alter. Men under jordoverfladen gemmer sig endnu rester af kirkens fundamenter og gulv, samt en døbefont, der ikke - som det øvrige inventar – blev fjernet og solgt.
Nyere undersøgelser omkring 200-års dagen for kirkens lukning har hjulpet til at markere kirkens grundplan herunder kirkeskibets og sakristiets placering, der kan ses bag tårnet. Røde pæle markerer grundplanen, mens faskiner markerer de kendte dele af den gamle kirkegårdsmur. Mange spørgsmål er endnu ubesvarede, hvilket vel er en del af stedets fascination.
Laurentius er skytshelgen for denne og mange andre vesterlandske kirker. Han var de søfarendes og de fattiges beskytter og led martyrdøden på en rist. Denne genfindes i Skagen byvåben sammen med ordene ”Vort håb til Gud alene” (ses over hovedindgangen til Skagen rådhus).
Skagen kirke arrangerer sommeren igennem hver torsdag aften kl. 19.30 fra medio juni til medio august Friluftsgudstjenester ved Den tilsandede kirke med blæsermusik.
Ca. 400 m fra Den tilsandede kirke er der P-plads med legeplads, borde og bænke samt toiletter – og i sommerperioden er der også kiosk, hvorfra der sælges billetter til de, som måtte ønske at komme op i kirketårnet.
For mere information om Den Tilsandede Kirke i Skagen...
32,21 km
Skagens Museum huser i dag ca. 1900 skulpturer, tegninger og malerier, der primært er skabt af de mange kunstnere, der besøgte Skagen i perioden 1870-1930. Selvom du ikke er særligt kunstinteresseret, så må du endelig ikke gå glip af et besøg på museet, når du besøger Skagen. Stedet huser ikke bare kunst i verdensklasse, men også den tidsånd der har gjort Skagen til den by, den er i dag. Læs herunder om stedets historie, om skagensmalerne og hvordan du kan få en virtuel rundvisning takket være Google Art Project.
Skagens Museum blev stiftet i Brøndums spisesal i 1908 af malerne Ancher, Krøyer og Tuxen samt hotelejer Degn Brøndum og apoteker Victor Christian Emanuel Klæbel. Formålet var at udstille skagensmalernes kunstværker og rejse midler til opførelsen af et museum. Først blev den tekniske skole anvendt til udstillinger, men efter Krøyers død i 1909 blev hans bolig taget i brug. I 1919 gav Degn Brøndum hotellets gamle have til Skagens Museum, hvor byggeriet af museet blev påbegyndt i 1926 efter tegninger af arkitekten Ulrik Plesner. Indvielsen fandt sted den 22. september 1928 med en samling bestående af ca. 325 værker - mange doneret af kunstnerne selv.
Museet i Skagen er blevet udvidet af flere omgange som følge af den store interesse for skagensmalerne. Plesner tegnede allerede i 1930 forslag til udvidelse, men det var først i 1982, at første udvidelse blev en realitet. Sidenhen har udvidelser fulgt i 1989, 2004 og i 2014 gik man i gang med at udvide igen.
Skagensmalerne er betegnelsen for den kunstnerkoloni, der i 1870'erne slog sig ned i Skagen for at skildre livet i Skagen; fiskernes barske livsvilkår samt den storslåede natur med det særlige lys, der også i dag gør Skagen til et yndet udflugtsmål. Malerne tog pensler og staffeli med ud i naturen og malede det, de så. Stilen, der også kaldes realisme, prægede Europa i denne periode og har været medvirkende i den tilstrømning, der i dag gør, at vi taler om skagensmalerne som en kunstnerkoloni.
Blandt de mest kendte skagensmalere er P. S. Krøyer, der bl.a. malede det verdensberømte Hip Hip Hurra-maleri til en fødselsdag i Skagen, Anna & Michael Ancher, Laurids Tuxen, Christian Krohg og Holger Drachmann.
Google har med deres Art Project gjort det muligt at besøge museet via nettet. Vi anbefaler dog helt klart den fysiske oplevelse. Besøg Skagens Museum via Google Art Project.
Det er nemt at komme rundt i Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.