Hotel Royal - SDH Partner Hotel

Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

Den Røde Plads 10, 7500 Holstebro

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Royal - SDH Partner Hotel

Bemærk venligst

Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende Small Danish Hotels gavekort til betaling på dette hotel.

  • Midtjylland
  • Jylland
  • City Break

Hotellets faciliteter

  • Gratis internet
  • Lufthavn: 45 km
  • Tog: 1.5 km
  • 40 Værelser

Nyd en kop kaffe eller drink i baren

Hotellet er en del af alliancen med Best Western Hotels & Resorts.

Hotel Royal er et moderne og populært hotel, der ligger midt i byen og nyder en eftertragtet beliggenhed. Hotellet er kendt for sin unikke placering, der giver en fantastisk udsigt fra alle de indbydende værelser. Den centrale beliggenhed og de rummelige og smukke værelser med betagende udsigt er blot nogle af de luksusoplevelser, som gæsterne kan nyde på Hotel Royal.

Udsigt til by og natur
Hotel Royal byder gæsterne velkommen med en imponerende 27 meter høj glasspir, der er smukt prydet med skulpturen solvognen. Ved et ophold på hotellet er der mange visuelle fornøjelser at nyde. Værelserne tilbyder enten udsigt til det livlige byliv eller til den løbende flod Storeå, der strækker sig gennem Holstebro. Uanset hvilken udsigt man vælger, er der noget spektakulært at betragte under opholdet på Hotel Royal.

Store rummelige værelser
Hotellet råder over 40 rummelige værelser fordelt på tre etager. Hvert værelse er kendetegnet ved sin rummelighed, lyse og luftige atmosfære. Selv det mindste værelse strækker sig over imponerende 24 kvadratmeter! Værelsernes indretning følger en nordisk, rolig og klassisk moderne stil. Sengene er yderst komfortable, og udsigten fra værelserne er altid spektakulær.

Udendørs terrasse og bar-miljø
Når solen skinner, har gæsterne mulighed for at nyde det danske vejr på hotellets udendørs terrasse. Hvis vejret derimod kræver indendørshygge, er der også en bar til rådighed på hotellet. Baren er kendt som "Minibaren" og byder på et bredt udvalg af lækkerier, lige fra forfriskende drinks og smoothies til varme drikkevarer - med og uden alkohol.

Aktivt ophold
Hvis gæster ønsker at holde sig aktive, kan de benytte sig af den gratis adgang til det nærliggende træningscenter, Motion & Trivsel.

Danmarks hyggeligste handelsby
Hotel Royal, et moderne og hyggeligt hotel, nyder en central beliggenhed i hjertet af Holstebro, tæt på Musikteatret og inden for gåafstand til byens mangfoldige butikker. Holstebro er tidligere blevet kåret som Danmarks mest charmerende shoppingby.

Find vej

Den Røde Plads 10
7500 Holstebro

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  • Foto: Holstebro Kommune

    Tobaksarbejderens Drøm

    0,01 km

    Tobaksarbejderens Drøm består af 36 bronzeskulpturer på og omkring Hotel Royal og Musikteatret ved Den Røde Plads. Initiativet til projektet blev taget af hotelejer Jens Richard Peersen i 1993 efter en rejse til St. Petersburg i Rusland, hvor indtrykket af skulpturerne på Vinterpaladset gav inspirationen til at placere skulpturer på bygningen i Holstebro.

    Opgaven blev tildelt kunstnergruppen "Krukako" bestående af Hans Krull (DK), Dimitri Kaminker (Rusland) og Leonid Kolibaba (Ukraine). Gruppen lod sig tematisk inspirere af "Odin Teatret" i Holstebro og teatrets arbejdsmetoder, hvor kunstnernes individuelle karakter indgik i en symbiose. Et nyt udtryk og arbejdsmetoder opstod, hvilket normalt kun er forsøgt indenfor teater og musik.

    Eksperimentet har derfor tvunget kunstnere ud i en demokratisk arbejdsproces med temaer i arketypernes verden. Det har betydet, at disse har måttet "opfinde" et nærmest antropologisk kunstnerisk udtryk. 

    Navnet "Tobaksarbejderens Drøm"  er ment som en hyldest til cigarmagerne på den tobaksfabrik, Rasmus Færch anlagde i byen i 1869. Den tidligere kulturdirektør i Holstebro Kommune Hans Kr. Didriksen, fortæller i sit forord til "Tobaksarbejderens drøm - et sagn om den enkelte, Holstebro og alverden":

    "Ebbe Kløvedal Reichs fortælling berettiger projektets titel. Tobaksarbejderen er med andre ord en kosmopolitisk figur, han er symbolet på den frie oplever og en drømmer, som var med til at sætte sit præg på Holstebros kulturelle, sociale og politiske liv".

    Læs mere : Tobaksarbejderens Drøm
  • Foto: Destination Nordvestkysten

    Hjemmeværnets Historiske Center

    0,04 km

    Udstillingerne omfatter uniformer, udstyr, faner, plakater, emblemer med videre.

    Du kan høre levende og hemmelige historier fra dem, der var med.

    Prøv selv de originale uniformer, tag sigte med de gamle våben og lev dig ind i historien om den underjordiske våbenhule i skoven.

    Foreninger og andre større grupper, kan bestille særarrangementer på Hjemmeværnsmuseet.

    Der er gratis entre.

     

     

     

    Læs mere : Hjemmeværnets Historiske Center
  • Foto: VisitHolstebro

    Basilisken

    0,06 km

    Under Storebro - på en af bropillerne over Storå i Holstebro - finder man Basilisken, udført af Holstebro kunstneren Paul M. Cederdorff.

    Ifølge et gammelt sagn fortælles det, at der lå en led orm - en Basilisk - under Storebro. Ormen var led og grusom og åd alle, der prøvede at komme over broen. En dag kom en modig ridder til byen, hans navn var Holst. Holst kæmpede med ormen, som til sidst blev så bange, at den blev til en sten under broen, og der ligger den så i dag. Byen blev, for at hylde ridderen, opkaldt efter ham - Holstebro.

    Læs mere : Basilisken
  • Foto: Destination Nordvestkysten

    Storå

    0,09 km

    Storå er gennem tiden blevet kendt for Storålaksen, som hvert forår trækker mange turister til området.

    En kanotur for hele familien er også kendetegnende for åen. Fra 1. juni til 31. oktober kan du leje en kano og tage på tur mellem de gode overnatningsmuligheder. Læs mere om kanotur på Storå og book din tur her

    Læs mere : Storå
  • Foto: Holstebro Kommune

    Musikteatret Holstebro - bygningsværk

    0,1 km

    Med andre ord: den smukke teater- og koncertsal bugner af shows for enhver smag! Her optræder de største danske stjerner med sang, dans, komik, foredrag og skuespil. Mere end 100 kulturelle arrangementer bliver holdt i teatret hvert år.   

    Restauranten i Musikteatret Holstebro tilbyder forskellige buffeter i forbindelse med koncerter og shows. Forkæl dig selv med en lækker anretning før arrangementet – og nyd en kold øl eller drink på de lokale barer, som ligger i nabolaget til teatret. Samtidig er det nemt at kombinere sin kulturelle underholdning med overnatning i området, hvor både Best Western Hotel Royal og Hotel Schaumburg ligger i gåafstand. 

    Find din næste oplevelse i Musikteatret Holstebro i programmet

    Bygningen:

    Der var et ønske, at Musikteatret blev præsentabelt og interessant at se på, men det skulle også fungere optimalt som teaterbygning. Flere forskellige arkitekter var involveret, inden man nåede det færdige resultat. 1989 forestod firmaet 3 x Nielsen en omfattende facaderenovering, og i 2006 leverede Kjær og Richter tegningerne, der ændrede salen radikalt og inddrog Storå i husets fremtoning, hvor foyeren er udset til at blive et bindeled mellem den nordlige og sydlige del af byen.

    Den nye bygning indeholder stadig dele fra Holstebrohallen fra 1966, og i modsætning til mange andre kulturbyggerier blev Musikteatret realiseret indenfor det fastsatte budget. (Kilde: 99 Værdier - Kulturkanon for Holstebro Kommune) 

    Læs mere : Musikteatret Holstebro - bygningsværk
  • Foto: VisitHolstebro

    Acceleration

    0,12 km

    ”Acceleration”, er en skulpturel udsmykning udført af B. Lynge Larsen og N. C. Frandsen, placeret ved Bomhuset i Holstebro i 1986.

    Kilde: Holstebro – hvornår skete det?

    Læs mere : Acceleration
  • Foto: Destination Nordvestkysten

    Metalsvinet

    0,14 km

    Metalsvinet på Brotorvet i Holstebro centrum er en kopi af det berømte bronzesvin i Firenze, som Pietro Tacca støbte i 1639 til Marcato Nuovo. Det originale svin var skabt ud fra en marmorskulptur, som blev fundet i jorden i Rom i 1550. I Firenze er svinet et lykkedyr, og det skulle eftersigende bringe lykke at gnide svinets tryne og kaste en mønt i bassinet. Fra svinets mund løber vand ned i vandbassinet med frøer, snoge, firben og en skildpadde. Der findes også kopier af bronzesvinet i Holland, Sydney i Australien og på Vancouver Island i Canada.

    Efter at have besøgt Firenze og set originalen skrev H. C. Andersen eventyret ”Svinet i Florens”.

    I Holstebro har Hardernes Y’s Men’s Club fundet inspiration i ovenstående og lavet en ønskebrønd ved Metalsvinet på Brotorvet. Ved at kaste en mønt i brønden støtter du et godt formål. Til forskel fra de fleste andre ønskebrønde, er der garanti for, at ønsker bliver opfyldt! Hvis man ikke får sit eget ønske opfyldt, medvirker man til, at kræftramte børn får et ønske opfyldt.

    Du kan få fortællingen om kunstværket på de gratis byvandringer med guide til kunsten i Holstebro, som finder sted onsdage i juli og august. Turene starter kl. 11.00 ved ”Kvinde på Kærre” ved Det Gamle Rådhus i Nørregade og varer ca. halvanden time. Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

     

     

    Læs mere : Metalsvinet
  • Foto: Destination Nordvestkysten

    Gæstgivergården Phønix - Bygningsværk

    0,14 km

    I 1904 blev den gamle gæstgivergård i Holstebro opkøbt af Niels Chr. Breinholt og bygget om til den bygning, der står der i dag.

    I en prioritetsvurdering fra 1905 står der bl.a.: "25 alen lang, 15 alen dyb, 1 etage med frontspids, 1½ stens mur, 16 fag i tagværket, dækket med cementtagsten til gaden og teglsten til gaarden. Indrettet til 2 lejligheder. Fra gaden er der indgang til restauranten. Et baghus opført for ca. 10 aar siden, 37 alen lang, 12 alen bred, 1 etage, 1 stens mur, 24 fag i tagværket. Teglstenstag" Her er der 1 lejlighed, et værelse, køkken, stald og vognport, et værelse, tørverum og 3 retirader. Gården er brolagt. Alt vel vedligeholdt. I alt 8 kakkelovne, 3 komfurer og 2 grukedler, en pumpe og afløb til kloak."

    Ved en senere vurdering i 1921 skrives: "... pga. sin store gaardsplads særlig besøgt af et stort landbopublikum". I 1927 kan læses: "En af byens ældste Gjæstgivergaarde med beliggenhed til hovedgaden Sønderland. Huset er til dels nyopført". (Kilde: Her var engang - Henrik Hoffmeyer)

    Her kan du læse Dagbladet Holstebro-Struer artikel om Phønix.

    I dag fungerer Giestgivergaarden Phønix som en historisk restaurant i det gamle Holstebro. I 1868 åbnede beværtningen, som gæstgiveri for støberiet, med en masse tørstige støberiarbejdere, som lå̊ lige på den anden side af gaden. I dag kan man nyde en lækker middag i de hyggelige gamle lokaler med samme hyggelige atmosfære, som dengang.

     

    Læs mere : Gæstgivergården Phønix - Bygningsværk
  • Foto: Destination Nordvestkysten

    Trylleklippen

    0,17 km

    Trylleklippen fra 1994 er skabt af GAIA DESIGN. Klippen er ikke en "rigtig" klippe. Den er en illusion skabt i fiberbeton, som du kan gå på opdagelse i.

    Læs mere : Trylleklippen
  • Foto: Destination Nordvestkysten

    Holstebro Kirke

    0,34 km

    En del af inventaret fra den gamle kirke blev flyttet med over i den nye, blandt andet den sjældne og seværdige nederlandske Mariatavle fra begydelsen af 1500-tallet.

    Af nyere islæt kan nævnes Lystræet, hvor andagtssøgende kan tænde et lys, Arne Haugen Sørensens "Abrahams prøvelse", samt et krucifiks af Niels Helledie.

    Kirken har et Frobenius-orgel fra 1957/1982 på 45 stemmer og et klokkespil med 48 klokker.

    I vejbelægningen øst for kirkens korsarm markerer mindepladen "Den Gamle Kirke" det sted, hvor middelalderens alter stod. Pladen er af svensk granit og udført af Erik Heide i 2007.

    Læs mere : Holstebro Kirke
  • Foto: Destination Nordvestkysten

    Holstebro Museum

    0,38 km

    Det kulturhistoriske museum i Holstebro fortæller Danmarks historie på vestjysk.

    Museet er genåbnet med 14 udstillinger – 14 fortællinger, man selv kan gå i opdagelse i. Alle fortællingerne er knyttet til Holstebroegnen. Udstillingerne gør dig klogere på sammenhænge mellem det vestjyske og verdenen. For eksempel handler en af udstillingerne om den tidlige stenalder på egnen og i større perspektiv.

    Det Eventyrlige Loft er navnet på den nye permanente udstilling. Her bliver du overrasket og udfordret af den imponerende collage. Museet byder på sanselige oplevelser, og du kan interagere både analogt og digitalt. Samtidig er der også plads til den traditionelle museumsoplevelse, hvor du kan fordybe dig i emnerne.

    En vigtig del af Holstebros lokalhistorie handler om handel, tobaksindustri og jernstøberi. Disse emner fordyber museet sig også i. Et helt rum er dedikeret til jernstøberiets fabrikshistorie, som går helt tilbage til 1862 i Holstebro. Her fortæller 11 personer historien, og du kan høre lyde fra fabrikken, som befandt du dig midt i hverdagen på fabrikken. På den måde formidles industriens fortid og nutid på museet.

    En hverdag på trods-udstillingen fortæller om besættelsen under 2. verdenskrig, modstandskampen og dagliglivet.

    Holstebro Museum har tematiske særudstillinger, som kan ses i to år. Udstillingernes emner går på tværs af tiden. Det kan f.eks. være tro på tværs af tiden fra ældste stenalder og til i dag. Museumsgæsten bliver konfronteret med, om han/hun tror. Således bliver historiske emner aktuelle og tager del i debatten. 

    Læs mere : Holstebro Museum
  • Foto: Holstebro Kommune

    Det Gamle Rådhus

    0,39 km

    Det Gamle Rådhus er opført i 1846 efter tegning af arkitekt Nebelong. Stenene fra Nørre Vosborg Teglværk blev sejlet på hestetrukne pramme op ad Storå. Ved den festlige indvielse af rådhuset skulle en kanonsalut affyres, men den ulyksagelige kanon eksploderede og den ansvarlige for affyringen omkom.

    Bygningen fungerede blandt andet som ting- og arresthus. Bygningen blev fredet i 1960 og er sammen med Bomhuset og Nyboes Gaard de eneste fredede bygninger i Holstebro by.

    Udsmykning i trappeopgang er udført i 1957 af kunstneren Albert Emiel - lokalt kendt som Albert Emil Christensen. Freskomalerierne "Markedsdage i Holstebro" viser scener fra livet i Holstebro, hvor industrien afløste landbruget som det vigtigste erhverv.

    På hver sin side af indgangsdøren ses de to mindeplader, som Holstebro modtog i 1966 og 1980, da byen blev udpeget til Årets By. Desuden ses en mindeplade fra 2006, da Holstebro blev kåret som Danmarks Flotteste Handelsby samt en mindeplade fra Kulturarvstyrelsen.

    Ved kommunesammenlægningen i 1970 blev byrådet udvidet fra 15 til 21 medlemmer, og antallet af pladser i Byrådssalen blev udvidet. Byrådssalen står som da den blev brugt frem til 1986, hvor det nye rådhus blev taget i brug.

    Om sommeren i uge 27 - 32 er der turistinformation ved Rådhuset. Det er også herfra, de gratis guidede byrundture om onsdagen i juli og august starter.

     

     

     

     

     

    Læs mere : Det Gamle Rådhus