Weekend-Break på Hotel Svanen Billund

4,02150536872326 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. nat:

 • Aperitif & appetizer kl 18:30
 • 3-retters menu kl 19:00
 • Vine ad libitum fra buffet (fra kl 19:00-22:00)
 • Overnatning
 • Morgenmad

Mere om Hotel Svanen Billund

Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

Nordmarksvej 8, 7190 Billund
Vis kort

Hotellets faciliteter

 • Handicapvenligt
 • Gratis internet
 • Ladestik til el-bil
 • Gratis parkering
 • Restaurant
 • Lufthavn: 3 km
 • Tog: 25 km
 • Busstop: 20 m
 • Badestrand: 25 km
 • Fiskeri: 10 km
 • Golf: 5 km

Andre ophold påHotel Svanen Billund

Attraktioner i nærheden af Weekend-Break

 • Foto: Lalandia

  Sandskulpturpark - Oplev den fascinerende sandskulptur park i Billund

  0,53 km

  Helt tæt på
  Internationale kunstnere har blandt andet skabt kæmpe løver, elefanter og gorillaer i sandet, og nu er det muligt for nysgerrige sjæle at komme helt tæt på de vilde dyr. Den smukke sandskulpturpark er på størrelse med en fodboldbane, og er oplagt til dejlige oplevelser med hele familien.

  En tur på savannen
  Kom indenfor og hils på de vilde dyr – det er umuligt ikke at lade sig fascinere af skulpturernes flotte detaljer. Undervejs på gåturen i parken kan man blive klogere på dyrene; hvad vejer eksempelvis et næsehorn?

  Sandkunst i børnehøjde
  Får børnene lyst til at gøre de dygtige sandskulptører kunsten efter, kan de prøve kræfter med at trylle sandkorn om til figurer, vejledt af sandkyndige medarbejdere i Lalandia.

  Læs mere : Sandskulpturpark - Oplev den fascinerende sandskulptur park i Billund
 • Foto: Lalandia

  Lalandia i Billund - Sjovt badeland i Billund

  0,63 km

  Super ferieoplevelser for hele familien i Lalandia Billund 
  Velkommen til en verden fuld af leg i Skandinavien største ferie- og oplevelsescenter. Nyd det tropiske klima i den gigantiske Aquadome med vandaktiviteter i alle afskygninger og masser af sjov for både store og små. Få fart og spænding i Twister, Tornadoen og Octopus Racer vandrutschebanerne, og nyd badelivet, mens de mindste fornøjer sig med de mange vandaktiviteter i børneområderne og aktivitetsbassinerne. 

  Tag familien med på opdagelse i den imponerende arkade, hvor himlen altid er blå. Her føler man sig hensat til et sted langt sydpå og bag de flotte sydlandske husfacader gemmer sig hyggelige og børnevenlige restauranter, spændende butikker og masser af underholdning for hele familien, bl.a.: Monky Tonky Land, minigolf, bowlingcenter, sportshal, fitnesscenter og Winter World med skibakke, skøjtebane, klatrevæg og meget andet. I Lalandia finder I rammerne for en vellykket ferie for alle – uanset vind og vejr.

  Book et ophold og slip familiehyggen løs i et moderne feriehus. Vi har feriehuse fra 4 til 8 personer, som alle har egen terrasse og parkeringsplads. Alle ophold i Lalandia er inkl. adgang til Aquadome, Monky Tonky Land, børneunderholdning og slutrengøring.  

  Læs mere om vores tilbud og find din Lalandia-ferie på www.lalandia.dk - Så er legen i gang!

  Se information om priser og åbningstider for Lalandia Aquadome.

  Se åbningstider for aktiviteter, restauranter og butikker i Lalandia.

   

  Læs mere : Lalandia i Billund - Sjovt badeland i Billund
 • Foto: LEGOLAND

  LEGOLAND Billund - Tag i Legoland og hav en fantastisk oplevelses fyldt dag i Billund

  0,85 km

  Hop ombord i LEGO® Canoe, og gør dig klar til et hvirvlende vandfald for enden af vildmarksturen, eller kast dig ud fra ørneklippen 11 meter over jorden i susende fart forbi præriens vilde LEGO® dyr i Flying Eagle. Ta' på glatis med pingvinerne, og mærk kroppen bæve i den kuldegysende forlystelse Polar X-plorer, hvor isen knækker under dig, så du falder 5 meter ned!

  Skal pulsen lidt ned, kan du udforske LEGOLAND fra oven i LEGOTOP® eller opleve den store verden i miniformat bygget af mere end 20 millioner LEGO® klodser i Miniland i hjertet af LEGOLAND®.

  Vi glæder os til sug i maven sammen med dig – selvfølgelig trygt og sikkert!

  Læs mere : LEGOLAND Billund - Tag i Legoland og hav en fantastisk oplevelses fyldt dag i Billund
 • Foto: LEGO House

  LEGO® House - Tag på verdens bedste legeplads i Billund

  1,41 km

  LEGO® House er verdens bedste legeaftale for hele familien – voksne, indre legebørn og ægte børn. Her kan du slippe fantasien løs blandt millioner LEGO klodser. Byg dine egne kreationer og se dem komme til live. Kør om kap med din familie og se, hvilket LEGO køretøj der er hurtigst. Og spis i én af de LEGO inspirerede restauranter, når du bliver sulten.

  LEGO House har seks Oplevelseszoner, et hyggeligt LEGO Square og lækre udendørs legepladser. Start verdens bedste legeaftale ved Tree of Creativity. Det er 15,68 meter højt! Og gå så videre til Masterpiece Gallery og se nogle af de mest crazy LEGO mesterværker, inden du fortsætter ind i Oplevelseszonerne.

  Lad kreativiteten trone i Rød Zone

  Wooosh! Forestil dig et mægtigt vandfald af LEGO klodser. Et ocean af farver. Hvad ville du bygge? I Rød Zone klikker kreativiteten med leg og fantasi. Skab et unikt mesterværk eller løs seje udfordringer med de søde Play Agents. Du kommer ikke til at mangle LEGO klodser. Bare byg løs.

  Skab historier i din tone i Grøn Zone

  And action! Vil du være helt i din egen film? Så kig forbi Grøn Zone og skyd årets blockbuster. Du kan også udforske vores LEGO verdener og opdage skjulte historier. Eller hvad med at bygge din egen unikke LEGO minifigur og smække den på forsiden af et magasin? 

  Oplev leg og logik klone i Blå Zone

  Har du nogensinde prøvet at kode din egen biavler-robot? Nej vel, men det lyder da meget fedt, ik? Du kan også bygge din egen racerbil og teste den på banen – hvilken er mon hurtigst? Eller lege byarkitekt for en dag. I Blå Zone gearer vi op for både leg og logik.  

  Lad fantasien krone i Gul Zone

  Kan en fisk ha’ arme? Eller hjul? I Gul Zone er du boss. Byg et LEGO havdyr frit efter din fantasi og slip det løs i akvariet. Eller byg en LEGO blomst og plant den på engen. Kan en fisk ha’ arme? Eller hjul? I Gul Zone er du chefen. Byg et LEGO havdyr og slip det løs i akvariet. Eller byg en LEGO blomst og plant den på engen. Du kan også bygge din helt egen LEGO figur og bringe den til live på en digital dansescene

  Læs mere : LEGO® House - Tag på verdens bedste legeplads i Billund
 • Foto: WOW park Billund

  WOW PARK Billund - Fantastisk oplevelse i Billund

  1,65 km

  WOW PARK Billund

  Den vildeste lege- og forlystelsespark i skoven

  Velkommen i WOW PARK – en kæmpestor lege- og forlystelsespark i skoven.

  Her kan familien boltre sig sammen hele dagen – i trækronerne, i skovbunden, under jorden og med vandleg i sikre og smukke rammer.

  Her er masser af plads, frisk luft, højt til himlen og fuglefløjt – på et stort naturareal svarende til mere end 40 fodboldbaner.

  GIGANTEN – den VILDESTE nyhed i WOW PARK Billund.

  I Skandinaviens højeste fritfalds-rutsjetårn - GIGANTEN - kan de modigste af jer tage LYNET – parkens nye 20 m. fritfalds-rutsjebane eller en af de 2 andre seje rutsjebaner. Hele familien kan opleve den fantastiske udsigt fra tårnets top i 25 meters højde.

   

  Prøv de 3 vilde rutsjebaner!

  · LYNET – Ram din topfart i frit fald fra 20 meters højde

  · SPIRALEN – Snur amok i den vildeste skov

  · SKOVRACEREN - Kæmp om den hurtigste tid med dine venner. Hvem kommer først?

   

  Er du klar til et kæmpe sug i maven? Drøn ned i dybet med fuld fart - hvis du altså tør!

  Trætoplegehuse, rutsjebaner og hængebroer i 14 meters højde!

  Har du nogensinde leget helt oppe i trækronerne? Rutsjet ned i fuld fart? Løbet fra træ til træ i sjove hængebroer? Prøv det i WOW PARK, som er fyldt med leg og spænding i højden! Prøv også vores 40 meter lange kælkebakke oppe fra tårnet – du kan sagtens kælke, selvom det er sommer.

  Hoppenet i træerne, sjove svævebaner og vilde kæmpeslynger

  Hop løs blandt kæmpebolde i et af de store net på op til 300 m2 højt oppe i træerne, giv den gas i en af de mange svævebaner – og tag en slynge-battle med mor eller far i kæmpeslyngerne!

  Underjordiske huler og store labyrinter

  I WOW PARKs underjordiske univers kan du kravle på eventyr og finde små legehuler i de mange snoede gange. Oven over udfordres hele familien til at finde vej gennem de smukke pilelabyrinter og den kryptiske kæmpelabyrint.

  Vandets Verden

  Man bliver aldrig for gammel til at lege med vand! I Vandets Verden kan du tippe tønderne og få vandet til at løbe hele vejen ned af vandbjerget i små floder og vandfald.

  Lege, konkurrencer og spil

  Vind kampen med mor og far i en af WOW PARKS mange battle-fields. I kan spille fodboldpool, gå på line, spille gamle vikingespil og hygge jer i vores legeområde for de mindste.

  Søde klappegeder

  Læg vejen forbi de søde klappegeder og hils på gamle Villy, frække Frida og lille Mads. Gederne er tamme, og de er vilde med at få lidt græs serveret fra din hånd!

  Håndværk og krea-workshops

  Byg løs og skab finurlige figurer sammen! Fold kreativiteten ud i WOW PARKs Byg&Krea-værksted med værktøj, træ, lim og sjove materialer.

  Lækkert spisested, picnic, grill og bålhygge

  Når sulten – eller lækkersulten – melder sig, kan I besøge det finurlige og børnevenlige spisested Madladen, hvor den kæmpestore sommerfugl, dreje-rundt-træet, og andre overraskelser venter. I kan også lave en hyggelig picnic i skoven blandt alle aktiviteterne eller grille ved Skovhuset. I Hængekøje Lunden og ved bålstederne kan I hygge jer med popcorn, skumfiduser og snobrød.

  En fantastisk dag til en god pris

  Vi har masser af plads på de store udendørs arealer, så der er mulighed for god afstand til de andre gæster.

  Når først entréen er betalt, er aktiviteterne i WOW PARK gratis – også parkeringen. I kan derfor få en fantastisk dag for hele familien til en god pris – og vælger I at købe et årskort, bliver prisen selvfølgelig endnu mere fordelagtig.

  Glæd jer til en sjov dag med masser af fart, bevægelse, hygge og natur – sammen – både store og små!

  Vi ses!

  Læs mere : WOW PARK Billund - Fantastisk oplevelse i Billund
 • Foto: VisitVejle

  Randbøldalmuseet

  9,24 km

  Jyllands første industrilandsby
  Oplev museets permanente udstilling om Randbøldals historie. I udstillingen får man hele historien om den industrielle produktion i Randbøldal fra 1732 til 1983.

  Hør, hvordan et ubeboet bondeland på kanten af heden blev til Jyllands første industrilandsby, hvordan Randbøldal gik fra papirfabrik til klædefabrik i 1846, og hvem der havde størst indflydelse på udviklingen

  Leg med vand
  I de udendørs vandeksperimenter kan man få føling med det, der er grundlaget for hele eventyret i Randbøldal, nemlig vandkraften.

  Her kan børn og voksne prøve at vinde over vandets tyngde og hæve vandet med enkle og historiske teknikker som Arkimedes’ skrue, brøndvinde, vippebrønd, trædemølle og et helt slusesystem.

  Vandeksperimenterne er lukket i vinterhalvåret, når museet er sæsonlukket.

  Åbent i væve- og papirværkstederne
  I værkstederne er det muligt at prøve de gamle håndværk under kyndig vejledning af de frivillige, når der er arrangementer. Se hvornår værkstederne er åbne på vejlemuseerne.dk/randbøldalmuseet

  Læs mere : Randbøldalmuseet
 • Foto: Destination Trekantområdet

  Vorbasse - Lille by tæt på Billund

  11,3 km

  Lille by, stor historie
  Sådan bør Vorbasse præsenteres. For Vorbasses historie er noget helt specielt i dansk, ja endda i nordeuropæisk sammenhæng. Mens vi for andres byers vedkommende kun kan gætte på hvordan deres forhistorie har været, så er Vorbasses kortlagt ved de største udgravninger der nogensinde er foretaget i Danmark.

  Her har boet mennesker siden 300-tallet. Der har været 8 landsbyer, som har ligget inden for et snævert område i løbet af 11-1200 år. Siden ca. år 1100 har Vorbasse så haft sin nuværende placering. Alt det ved vi takket være de udgravninger der fandt sted 1974 – 1987. Aldrig nogensinde har der i Danmark været så omfattende udgravninger, og det vil næppe blive gentaget. Denne kontinuerlige historie er så enestående, at den er genstand for studier over hele Europa. 

  Vorbasse har siden middelalderen haft et marked, som i dag er blandt landets største. I en lang forlænget weekend kan der snildt komme en kvart million mennesker til Vorbasse. Her kan der handles, pranges og købes i den helt store stil. Det var her legendariske ”professor” Labri kaldte landsbyens gadekær Vorbasse Krigshavn. I dag kan man helt passende se et krigsskib, om end i mindre størrelse flyde rundt i det smukt renoverede gadekær. 

  Vorbasse kan byde på en stor og meget populær campingplads, en stor skole, svømmehal, kro og en hal.

  Læs mere : Vorbasse - Lille by tæt på Billund
 • Foto: Elliott Hope Studio

  Engelsholm Slot

  11,75 km

  Engelsholm slots historie

  Renæssanceslottet Engelsholm er smukt beliggende ved bredden af Engelsholm Sø, omgivet af skov og park. Slottet er opført af Knud Brahe - Tycho Brahes bror - i 1592. Den meget regulære bygning er i grundplanen rektangulær med kvadratiske tårne med løgkupler indfældet i hvert hjørne.

  Inspirationen blev hentet fra slottet Ancy-le-Franc i Bourgogne i Frankrig. I 1730erne påbegyndte Gerhard de Lichtenberg en omfattende restaurering og ombygning af slottet. Han tilføjede bl.a. de særprægede løgkupler, opførte en stor trelænget avlsgård og anlagde parken i fransk stil. Slottet indeholder stadig inventar med malede kinesiske scenerier fra ombygningen.

  Gerhard de Lichtenberg satte også sit præg på den nærliggende Nørup Kirke, der hørte til Engelsholm Slot fra 1586 til 1935. Den romanske kirke er rigt udsmykket med inventar i barok stil og, ligesom slottet, forsynet med løgformede kupler.

  Slottet brændte i 1952, men blev straks restaureret i sin oprindelige skikkelse.

  Engelsholms slots nyere historie

  Engelsholm Slot har siden 1940 været drevet som højskole og ejes i dag af den selvejende institution "Engelsholm Højskole". Der er ikke offentlig adgang til slottet, det kan dog beses udefra fra den sydlige del af parken. Udover de øvrige tilbygninger, hvor der afholdes jævnligt bl.a. klassiske koncerter med offentlig adgang. Klik på link og læs mere- Engelsholm slot arrangemneter | Musik & Kultur

  Omgivelser ved slottet

  Slottet ligger i smukke omgivelser ved bredden af Engelsholm Sø, omgivet af skov og park. Slottesparken blev antagelige anlagt af Knud Brahe i årene efter det blev opført og hermed som en urte- og rosenhave.

  Udover byde haven i parken på symmetrisk anlagte bede, plæner og damme, klippede træer og buske samt terrænforskydninger i form af volde og trappeforløb. Parken er i dag på 6 hektar. De bærende elementer i parken på Engelsholm er terrasserne med de klippede træer og voldgraven. Slottet på en slotsholm i en voldgrav på kanten af en større sø er endvidere noget helt særligt for Engelsholm. Parken er åben for publikum året rundt. For at vide mere om slotsparken: Klik på link og læs mere om Engelsholm Slotspark

  Vandreruter i nærheden

  Omkring slottet er der en smuk vandrerute på 5 km, der fører dig omkring i den skønne skov og forbi Engelsholm slot.

  Udover kan du også finde andre vandreruter og cykelruter i området på Vejle kommunes hjemmside:

  Læs mere : Engelsholm Slot
 • Foto: Eliza Danesi

  Egtvedpigens Grav

  14,56 km

  Egtvedpigen blev fundet torsdag den 24. februar 1921. Gårdejer Peter Platz ved at fjerne de sidste rester af en gravhøj på sin mark, da han stødte på en kraftig tilhugget egestamme.

  Nationalmuseet stod for udgravningen, og derfor blev egetræskisten efterfølgende transporteret til København. Da man åbnede den, fandt man øverst et koskind. Under det lå et vævet tæppe af brun uld, og under tæppet lå den døde selv, en 160 cm høj ung pige, hvis halvlange hår næsten skjulte ansigtet og en lille bronzeørering.

  Pigen blev siden kendt som Egtvedpigen.

  Bælteplade af bronze og snoreskørt
  Hun lå på ryggen, og huden var velbevaret, men ingen knogler var tilbage. Hun var iført en bluse af brun uld og om hvert håndled en bronzering. Under blusen kunne man ane den ikoniske bælteplade af bronze. Et skørt af snoede brune uldsnore var viklet to gange om livet.

  Ved venstre skinneben lå en tøjbylt med de brændte knogler af et 5-6-årigt barn. Ved fødderne stod en spand af birkebark med resterne af en slags honningsødet øl.

  En blomstrende røllike i kisten fortalte, at begravelsen havde fundet sted i sommerhalvåret. Pigen var død i en alder af ca. 16-18 år

  Egtvedpigens Verden: Nyt oplevelsescenter undervejs
  Vejlemuseerne er i fuld gang med at realisere et stort nyt museumsprojekt, der skal fortælle den spændende historie om Egtvedpigen. Lige der, hvor hun blev stedt til hvile en sommerdag for 3.500 år siden.

  Læs mere om Egtvedpigens verden på Vejlemuseernes hjemmeside: vejlemuseerne.dk/om-os/nyheder/egtvedpigens-verden/

  Hele det originale Egtved-fund er udstillet på Nationalmuseet i København. Så du skal altså til hovedstaden for at se Egtvedpigen selv.

  Læs mere : Egtvedpigens Grav
 • Foto: Anette Sofia Svejstrup

  Engsøen - Smuk sø lidt uden for Billund

  14,85 km

  Ud i naturen - Grindsted Engsø
  Grindsted Engsø er en kunstig sø anlagt i 1971-1972 i et tidligere engområde i Grindsted Ådal mellem Søndre Ringvej og Morsbøl Skolevej i den vestlige del af byen. Søen er stor, ca. 30 ha, og én af de 4-5 største søer i det tidligere Ribe Amt.

  Engsøen er et populært område for motionister af alle slags. Der er et fint net af vandre- og løbstier rundt om søen og videre ud langs Grindsted Å.

  Badning i Grindsted Engsø er ikke tilladt. Dette er besluttet i samråd med daværende embedslægeinstitution blandt andet på grund af sedimentets indhold af kviksølv.

  Læs mere : Engsøen - Smuk sø lidt uden for Billund
 • Foto: Givskud ZOO

  GIVSKUD ZOO

  16,53 km

  Glæd jer til en spændende safarioplevelse, hvor I enten kan udforske savannerne i jeres egen bil eller tage med safaribussen på en tur gennem GIVSKUD ZOO og komme helt tæt på giraffer, zebraer, antiloper og løver. I kan også gå på opdagelse til fods ad op til 6 km lange vandrestier og opleve gorillaer, næsehorn, kæmpeoddere og Europas største pingvinanlæg, hvor de livlige humboldtpingviner vralter rundt på land og nærmest flyver gennem vandet.

  I GIVSKUD ZOO finder I også Europas største anlæg med brillebjørne, hvor I kan opleve brillebjørnetvillingerne, der kom til verden i begyndelsen af 2023. Under vandresafarien kan I også tage en modig rejse millioner af år tilbage i tiden og stå ansigt til ansigt med dinosaurer i naturlig størrelse, inklusive den frygtindgydende Tyrannosaurus Rex og den 40 meter lange Argentinosaurus!

  I kan også blive klogere på natur, miljø og livets gang med parkens lærerige særudstillinger såsom PlastikPlaneten, Inspiratorium, Verdensmålsparken og Dødens Hytte.

  Medbring en madpakke eller bestil mad på en af parkens restauranter og slap af med de allermindste i Babycare Center, mens børnene har det sjovt på legepladserne. Der er også legeredskaber til børn med funktionsnedsættelse.

  Forbered jeres besøg ved at downloade den gratis audioguide til safarituren, se dagens program og prøv lærerige quizzer. Der er oplevelser nok til hele familien.

  GIVSKUD ZOO ligger kun 70 km fra Varde samt 20 km fra Billund og Vejle.

  Læs mere : GIVSKUD ZOO
 • Foto: VisitVejle

  Vejle Ådal

  19,26 km

  Vejle Ådal, der er den største af områdets tunneldale, byder på fantastiske naturoplevelser og kulturhistoriske højdepunkter, og kaldes da også Danmarks Naturpark. Vejle Ådal byder på mange vandre- og cykelstier.

  Den mest kendte er Bindeballestien, der følger den nedlagte Vandelbanes spor fra Vejle igennem Vejle Ådal til Bindeballe ved Hærvejen. 

  Til Vejle Ådals mosaik af seværdigheder hører: Den gammeldags landhandel og købmandsmuseum, Bindeballe Købmandsgård - Randbøldalmuseet med bl.a. vandeksperimentarium - Frederikshåb Møllepark - Egtvedpigens Grav fra bronzealderen - Ravningbroen fra vikingetiden -  Robert Jacobsens og Jean Clareboudts imponerende skulpturer i Tørskind Grusgrav - Vork Bakker, samt Randbøl Hede og Frederikshåb Plantage. Fra toppen af Runkenbjerg er der en fantastisk udsigt over Ådalen. 

  Et besøg værd er også den gamle barokkirke i Nørup og området omkring Engelsholm Slot og sø. 

  I Vejle Ådal er der også flere gode spise- og overnatningssteder.

  Den største by i Vejle Ådal er Egtved. Byen er primært vokset op omkring anlæggelsen af den smalsporede Kolding-Egtved Jernbane, der var i drift fra 1898 til 1930. Fra at være en lille landsby udviklede Egtved sig hurtigt til en lidt større stationsby. Egtved Museum fortæller egnens historie.

  Læs mere : Vejle Ådal