Nymindegab Kro, Nørre Nebel

Lækker gastronomi på kroen i klitterne ved Vesterhavet

Nymindegab Kro, Nørre Nebel

Lækker gastronomi på kroen i klitterne ved Vesterhavet

Gæsteanmeldelser
3076 anmeldelser
Læs seneste anmeldelser

Booking

Ankomst
{{ ctrl.state.searchParams.arrival | date:'dd-MM-yyyy' }}
Ankomst
Afrejse
{{ ctrl.state.searchParams.departure | date:'dd-MM-yyyy' }}
Afrejse
Antal børn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} barn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} børn
Antal børn
Du kan først tilføje børn, når der er minimum 2 voksne.
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].name }}
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].strapline }}
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].longDesc }}
Ingen ledige opholdstyper
{{ ctrl.state.roomOptions[ctrl.state.searchParams.room].name }}
{{ ctrl.state.roomOptions[ctrl.state.searchParams.room].longDesc }}
Ingen ledige værelser
{{ ctrl.formError }}
Angiv ankomst/afrejse og antal voksne for at fuldføre booking
Den valgte kombination er ikke mulig

Beskrivelse

På klittens top længst mod vest i Jylland ligger Nymindegab Kro i bogstaveligste forstand på kanten af Vesterhavet. Kroen var oprindelig en firelænget gård, hvor der blev etableret udskænkning og servering af mad midt i 1800-tallet. Den vestjyske natur med hav og fjord tiltrak mange malere og andre kunstnere, og Nymindegab var faktisk i en periode en slags vestjysk Skagen. En af de første malere var den unge Laurits Tuxen, der kom her fra 1879, og komponisten Carl Nielsen skrev i Nymindegab noget af musikken til operaen Maskerade.

Desværre brændte kroen både i 1936 og 1943, og den kro, som står her i dag, er gennemrenoveret fra kælder til kvist. I 2002 blev der bygget en helt ny værelsesfløj til, og i 2006 blev der etableret topmoderne kursus- og konferencefaciliteter. Nymindegab Kro frister med en pragtfuld restaurant, hvorfra man har en betagende udsigt over klitterne, havet og den høje vestjyske himmel. Menukortet udskiftes løbende, men der er altid kreativt sammensatte menuer, som er tilberedt fra bunden med sæsonens bedste råvarer. Et særligt tilbud er restaurantens hverdagforkælelse, der består af 1 glas champagne plus en 5-retters gourmetmenu, der pirrer både syns-, smags- og lugtesansen. I det hele taget er kroens mål at give gæsterne store gastronomiske oplevelser i uformelle omgivelser.

Betagende udsigt over klitterne fra restauranten

Neden for de høje klitter strækker sandstranden sig milevidt og indbyder til leg og badeliv på varme sommerdage og friske spadsereture på andre årstider, hvor Vesterhavet måske viser sig fra sin barske side.

Værd at vide

33 moderne værelser og 10 lejligheder 800 meter fra Vesterhavet. Weekendophold og gourmetophold. Det er let at holde aktiv ferie i området: Man kan spille golf, windsurfe, fiske, ride og kigge på fugle, tage madpakken med på en cykeltur eller ro en tur i kano på Ringkøbing Fjord.