Nytårsophold på Purhus Kro

4,77874563221628 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. ophold:

  • Eftermiddagskaffe og hjemmebag
  • Kl. 18.00 bobler og dronningens nytårstale
  • 5-retters luksus menu inkl. fri øl, vand og husets vine, kaffe og avec
  • Kl. 24.00 fyrværkeri, champagne og kransekage
  • Natmad
  • Overnatning
  • Brunch med lune retter og en lille en

Ingen musik og dans men hjemlig hygge og god stemning

Mere om Purhus Kro

Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

Præstevejen 6, 8990 Fårup
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Handicapvenligt
  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Lufthavn: 70 km
  • Tog: 14 km
  • Busstop: 100 m
  • Badestrand: 44 km
  • Fiskeri: 0,5 m
  • Golf: 14 km
  • 18 Værelser

Andre ophold påPurhus Kro

Attraktioner i nærheden af Nytårsophold

  • Foto: Destination Himmerland

    Den Italienske Have

    6,62 km

    Den Italienske Have er privatejet af Benny, som lever og ånder for hans elskede have. Her kan du finde op imod 500 forskellige stauder, 500 stendysseplanter, 75 rhododendron, 40 forskellige åkander, 40 azalier samt alpinaplanter.

    I Den Italienske Have desuden findes store hvide skulpturer, 5 store vandbassiner med springvand, guldfisk og åkander.

    Mange forskelligartede sommerblomster, og tonstunge sten med skulpturer pryder endvidere haven.

    Der er rundvisning i Stuehusets rokokoprægede stuer, som er møbleret med engelske, tyske, franske og italienske møbler. Der er nye som gamle ting, og flere antikke ting. 

    Der drikkes kaffe i haven, og der er en stor spisesal til 65 personer, hvor man kan nyde medbragt mad. Her tilhørende gæstetoiletter, og haven er tilgængelig for kørestole.

    Den Italienske Have er kun åben efter aftale (1. maj-1. september). Entré kr. 80,- inkl. rundvisning.

    For at besøge stedet skal der ringes på forhånd til Benny Knudsen på tlf. 98 55 50 69. 


    Referencer
    Den Italienske Have besøges hver sommer af flere tusinde mennesker, deraf omkring 100 foreninger fra hele landet. Haven og huset er blevet vist frem i 25 år, fx er:

    - Den Italienske Have blev vist i TV2 Østjylland i 1995 og 2004
    - i TV Nord i 1996
    - i Pandrup TV 2003
    - Søren Ryge udsendelse i 2004 og 2021
    - TV Øst Aalborg i augsut 2004
    - TV-usendelsen "Hvad er det værd" på DR1 i 2005
    - Aalborg Syd 2005
    - Stor Radioudsendelse med Margit Brandt for år tilbage
    - Der har været artikler i mange af landets blade og aviser de sidste år.

    Læs mere : Den Italienske Have
  • Foto: Fussingø Slot

    Fussingø Slot

    8,06 km

    Slottet har kun åbent for offentligheden i løbet af året i forbindelse med forskellige arrangementer og udstillinger. Der kan dog aftales gruppeundvisninger for 10-15 personer ved forudgående henvendelse.

    Der afholdes løbende udstillinger, guidede ture og øvrige arrangementer på slottet arrangeret af Fussingø-gruppen - følg med i deres kalenderen her.

    Smukke omgivelser

    Slotsparken er åben for offentligheden året rundt, og i Fussingø Skov er der gode muligheder for vandreture. Nyd f.eks. den meget smukke udsigt fra Thomasbakke eller se Fussing vandmølle. Ved Fussing Sø er der endvidere en mindre, offentlig badeplads med gode bademuligheder. Samtidig er der ved Søen en fin græsplæne med bænke og borde, drikkevand og toiletter (kun i sommerhalvåret), hvilket indbyder til en hyggelig dag med venner og familie. Læs mere om Fussingø Skov og omgivelserne her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #fussingøslot #visitranders #visitaarhusregion

    Læs mere : Fussingø Slot
  • Foto: Destination Himmerland

    Kongehøjen ved Voldstedlund

    10,66 km

    Kongehøjen er en af de flotteste og bedst bevarede stenaldergrave vi har i Danmark og er virkelig sit navn værdig.

    Udgravninger i 1961 og den efterfølgende restaurering af langdyssen viste, at den er bygget i Tragtbægerkulturen i midten af bondestenalderen omkring 3.200 f. K. Den er således rejst længe før Danmark i vikingetiden blev et egentligt kongerige. Det særligt imponerende ved langdyssen er den næsten intakte randstenskæde (1) med i alt 62 sten langs højens fod, samt de to meget velbevarede gravkamre som højen skjuler. En del af forklaringen på at dyssen er så velbevaret ligger i, at den blev frivilligt fredet allerede i 1892, og måske også i at det ifølge folketroen kunne gå folk meget ilde, hvis de brød stenkredsen omkring dyssen eller på anden vis forgreb sig på den.

    Læs mere her

    Læs mere : Kongehøjen ved Voldstedlund
  • Foto: Rene Skou, AddMotion.dk

    Fyrkat Ringborg UNESCOs arv

    11,24 km

    Fyrkat Ringborg

    Fyrkat Ringborg er blevet anerkendt på Verdensarvslisten i selskab med Danmarks 4 andre ringborge - herunder Aggersborg, der også ligger i Himmerland.
     
    Fyrkat ringborgen er en del af Fyrkat Vikingemuseum, der hører under Nordjyske Museer.

    Fyrkat Ringborg, en imponerende vikingeborg beliggende i det smukke landskab i Himmerland, er nu blevet optaget på UNESCOs verdensarvliste. Denne historiske befæstning, der stammer tilbage fra vikingetiden, hvor Harald Blåtand herskede, repræsenterer en væsentlig del af Danmarks kulturelle arv og fortæller en fascinerende historie om fortidens samfund.

    Fyrkat Ringborg blev bygget i det 10. århundrede og er kendt for sin imponerende arkitektur og strategiske beliggenhed. Borgens cirkulære form og velbevarede jordvolde vidner om en dygtig konstruktion og ingeniørmæssig kunnen, som var karakteristisk for vikingernes tid.

    På UNESCOs verdensarvliste anerkendes Fyrkat Ringborg for sin betydning som et centrum for vikingesamfundets politiske og sociale liv. Den fungerede som en magtfuld kongeborg og et sted, hvor beslutninger af betydning for samfundet blev truffet.

    UNESCOs anerkendelse fremhæver ikke kun Danmarks historie, men sætter også fokus på vikingetidens betydning på verdensplan. Det er en ære og en glæde at se Fyrkat Ringborg optaget på UNESCOs verdensarvliste, hvor den kan inspirere og uddanne kommende generationer om vores fælles historiske arv.

    Besøgende i dag kan opleve Fyrkat Ringborg og gå på opdagelse i fortidens levn, og ved Stormandens gård længere henne ad Fyrkatvej kan I se historien komme til live, når der fra maj-september + efterårsferien er fyldt med vikinger, der viser vikingelivet, sysler, kamp og meget mere.

     

    Guidet rundvisning

    Kom helt tæt på Harald Blåtand og vikingetiden med en guidet rundvisning på Fyrkat ringborg. Oplev, hvad en ringborg egentlig er, og få indblik i livet for de mennesker, der engang boede her. Hør de spændende historier om, hvordan ringborgen blev bygget, og hvad man indtil videre har lært om dens betydning.

    Rundvisningen foregår på dansk og finder sted alle åbningsdage kl. 11 og 14. Turen varer 30 minutter. Læs mere her.

    I perioden 8. juli til 4. august vil der også være en daglig engelsk rundvisning kl. 12.30.
    Har du entrébillet, er rundvisningen gratis - dette gælder for både de danske og engelske rundvisninger. 

    Læs mere : Fyrkat Ringborg UNESCOs arv
  • Foto: Destination Himmerland

    GASmuseet

    11,47 km

    På GASmuseet kan du opleve en levende omgang danmarkshistorie. Flotte udstillinger om gas, energi og hverdagsliv. Sjove oplevelser for hele familien! 

    I GASmuseets spændende udstillinger kan du mærke historien med alle sanser - og du kan fx. låne en iPad og gå på opdagelse i GASmuseets arkiver.

    Se hvad gas og energi har betydet for livet før og nu. Genoplev 1950’erne 1960’erne og 1970’erne i særudstillingen “Da farmor var ung".

    I GASmuseets science-rum kan børn og barnlige sjæle lege med ild, gas og energi. Det lugter lidt, men det er mega sjovt og næsten ikke farligt... 

    Åbningstider 2024

    I maj og juni er der åbent følgende søndage kl. 10.00-15.30

    • 5. maj
    • 19. maj
    • 2. juni
    • 16. juni

    I juli og august er der åbent:

    • Tirsdag-søndag kl. 10.00-15.30 i perioden uge 27-33 (fra 2. juli-18.august) Lukket alle mandage

    Er I en gruppe kan I booke et besøg på GASmuseet alle dage hele året. Kontakt GASmuseet på gas2gas@gasmuseet.dk eller ring på tlf. 5371 5120

    Læs mere om udstillingerne på www.gasmuseet.dk

    Læs mere : GASmuseet
  • Foto: Destination Himmerland

    Hvalen i Hobro og Mariager Fjord

    11,61 km

    Hobro hvalen kom til Mariager Fjord

    Tirsdag 27. november kom en uventet turist til byen. En sejhval, som det viste sig at være, svømmede om formiddagen rundt i den indre del af Mariager Fjord og det særprægede syn kom bag på mange.

    Der gik dog ikke længe før hvalen kom lidt på afveje. Ved middagstid gik der meldinger om, at hvalen var kommet lidt for tæt på land – og det viste sig at den var strandet ved… ja, faktisk ved Nedre Strandvej.

    Naturstyrelsen kom hurtigt til stedet - ligesom mange lokale borgere, der alle skulle have et glimt af det sjældne syn. Hvor tit ser man lige en hval i danske farvande? Og så endda i en fjord? Og kunne den reddes?

     

    ”Hvalen skal redes”

    Beredskabsplanen for havpattedyr siger, at sådanne dyr ikke skal hjælpes. De søger for det meste mod lavere vande for at dø, og erfaringen viser, at selvom man får dem fri, så vil de på et senere tidspunkt igen strande et sted.

    En vurdering fra en lokal vildtkonsulent fra Naturstyrelsen var da også, at hvalen måtte være syg, og derfor ville man ikke bruge kræfter på at få hvalen ud igen, idet man både kunne skade og stresse den. Naturen måtte gå sin gang.

    Dette ville flere Hobro-borgere dog ikke finde sig i, og en modig kvinde tog sagen i egen hånd. Kun iført badedragt hoppede hun på en kold novemberdag ned til den tonstunge hval og begyndte at skubbe den fri. Dumdristigt, ville nogle mene, men det skulle vise sig at være en heltemodig indsats og umagen værd. To mænd gjorde hende selskab i den kolde fjord og med hjælp fra flere på land, der hjalp til med at flytte en stor båd, som hvalen var kommet lidt i klemme ved, lykkedes det dem at få hvalen fri så den kunne igen svømme frit i Danmarks Smukkeste Fjord.

    Først så det ud til, at hvalen svømmede den rigtige vej. Man kunne lige ane nogle ”pust” og vandsprøjt ovre ved Blåkilde-området - ved den sydlige del af fjorden.

    Men hvalen havde altså ikke fået nok af Hobro. Kort tid efter redningsaktionen svømmede hvalen nemlig direkte over til det Maritime Kulturcenter og ind i havnebassinet i Hobro igen.

     

    Hobro hvalen – et majestætisk besøg

    Hvalen forlængede sit ophold i Hobro med hele 10 dage og blev et tilløbsstykke uden lige. Alle dage stimlede folk sammen på havnen for at se det prægtige dyr. Flere gange troede man, at man kunne forudsige, hvor den ville dukke op i vandoverfladen, men den drilske hval fandt hele tiden en ny rute inde i havnen og begejstringen var stor  hver gang hvalen dukkede op i vandoverfladen for at trække luft.

    Og til natureksperternes undren, så hvalen hver dag ud til at være frisk og fuld af energi. Den blev ved med at svømme rundt i havnebassinet og viste ingen tegn på sygdom.

     

    En sej hval

    I flere dage troede man, at hvalen var en vågehval, da disse bl.a. lever af fisk og gerne sild og der her angiveligt skulle være føde nok til hvalen. Takket være en række nærfotos viste sig imidlertid at være en sejhval, hvilket virkelig er en sjældenhed i Danmark. Sidst en sejhval blev set i Danmark var i 1980, hvor en sejhval strandede ved Nordals – og man fristes til at sige, at lokaliteten Als åbenbart tiltrækker sejhvaler.

    Den første hval svømmede til øen Als i Sønderjylland og måske havde Hobro-hvalen også denne destination i tankerne. Hobrohvalen valgte i hvert fald at dreje skarpt til højre ude i Kattegat, da den nåede byen Als, ved udmundingen af Mariager Fjord. Om hvalen bare gerne ville til Als eller om den blot passerede Als Odde for at opleve Danmarks Smukkeste Fjord vides ikke. Men et pudsigt sammentræf er det da.  

     

    Hvalen på land

    2018 hvalen nåede at svømme rundt i Hobro Havn i 10 dage, inden den fredag 7. december blev fundet strandet og død ved Ørnedalsbugten ved Hobro.

    To dage senere blev den 8 tons tunge hval så med hjælp fra både dykkere og skibe fragtet ind til Hobro.

    Planen var at træskibet Jagten Valkyrien skulle have hvalen på slæb ind til Hobro Havn, hvor en kran så skulle løfte denl op på land. Det hele gik som det skulle og tusindvis af mennesker stimlede atter, for at overvære begivenheden. Skibstømrerhusets tag og trappe var proppet til randen med folk, og langs hele havnekanten stod folk klar til at se det prægtige syn, det er når en hval skal fragtes på land.

    Sidst, der var samlet så mange mennesker på havnen, var da Skoleskibet Danmark tidligere på året besøgte Hobro Havn – samt i 2017, da Dronning Margrethe lagde til kaj med Kongeskibet Dannebrog.

    Og majestætisk og smukt så det da også ud, da Valkyrien kom sejlende ind ad Mariager Fjord med den berømte hval fastgjort på venstre side af træskibet. Der var en fin og værdig måde at gøre det på, for den hval, som de sidste par uger har betydet en hel del for mange borgere i både Hobro og resten af Danmark. 

    Det lykkedes at få hvalen på land, og alle der deltog i aktionen blev takket af de fremmødte borgere med klapsalver og respekt.

    Hvalen blev lagt på en presenning ved Hobro Værft og alle der havde lyst, kunne i de efterfølgende dage få lov til at ”tage afsked” med Hobrohvalen og tilmed få den enestående mulighed det var at røre ved en ægte hval inden den tirsdag 11. december skulle obduceres og dissekeres.

     

    Det blev en dreng

    Tirsdag morgen kl. 10:00 gik flere eksperter i gang med at skære hvalen op foran et publikum, der begejstret kiggede på.

    Undervejs fortalte eksperterne om flere af hvalens organer og viste dem frem til de fremmødte, der både bestod af skoleklasser og andre nysgerrige borgere.

    Under obduceringen viste det sig, at sejhvalen var af hankøn og at der formentlig er tale om en ret ung hval – en nærmere aldersbestemmelse vil finde sted, når flere af delene bliver undersøgt på Aarhus Universitetshospital.

    Hvalen var med sine 7,7 meter langt fra i nærheden af en fuldvoksen sejhval, der normalt er 12-14 meter lang.

    Tilmed kan meget tyde på, at hvalen har haft en hjertefejl, og en hjertelæge, der var til stede, kunne konstater, at den havde en forsnævring på en hovedpulsåre. Om dette var dødsårsagen vides ikke endnu. Der skal nu forskes i de mange organer og dele, som eksperterne udskar, og forhåbentlig kan man komme tættere på den præcise dødsårsag, samt blive klogere på sejhvaler i det hele taget.

    Skelettet er nu kørt til Statens Naturhistoriske Museum i København, hvor det skal renses og udstilles.

    Forhåbentlig kan vi i fremtiden låne skelettet af den afdøde Hobro-hval, så det kan blive udstillet i det område, hvor den valgte at ende sine dage.

    Vi håber i hvert fald på at se Hobro-hvalen i Hobro igen.

    Læs mere : Hvalen i Hobro og Mariager Fjord
  • Foto: Jakob Lerche

    Randers Dyrehave

    12,25 km

    Randers Dyrehave

    Stisystemer i Dyrehaven gør det muligt at gå korte og lange ture, hvor dyrene forstyrres så lidt som muligt.

    Det er især vigtigt at have respekt for dyrene i oktober-november, hvor der er parringstid, samt juni-juli, hvor der er små kalve som moderen passer meget på.

    Hunde er ikke tilladt i dyrehaven. 

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #randersdyrehave #visitranders #visitaarhusregion

     

     

     

    Læs mere : Randers Dyrehave
  • Foto: VisitAarhus

    Randers Naturcenter og Gudenåparken

    12,76 km

    Randers Naturcenter

    I Randers Naturcenter kan du nyde en grøn dag med mange naturoplevelser og aktiviteter. Udendørs er der spisesteder, bålsteder med tilgængeligt brænde og så kan du møde forskellige dyr som får, geder, høns, kaniner, mus og duer. 

    Naturcentret er også base for områdets naturvejeledere, som står for naturformidlingen samt diverse arrangementer.

    Naturcentret er åbent på hverdage og udvalgte lørdage.

    Læs mere om Randers Naturcenter her.

    Gudenåparken

    Gudenåparken er ikke inddæmmet, hvilket betyder, at Gudenåen oversvømmer området jævnligt. Dette giver vækstbetingelser for en fugtkrævende vegetation, som ikke findes på tørre og inddæmmede arealer.

    Går man ad de smalle naturstier, kan man blive helt væk i den tætte og høje vegetation, og man får oplevelsen af at være i en jungleagtig natur.

    Gudenåparkens bredt anlagte stier er perfekte til lange spadsere-, løbe- og cykelture.

    Gudenåparken er åben døgnet rundt. 

    Læs mere om Gudenåparken her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #randersnaturcenter #gudenåparken #visitranders

    Læs mere : Randers Naturcenter og Gudenåparken
  • Foto: Randers Regnskov

    Randers Regnskov

    13,38 km

    Et sandt jungleeventyr venter på dig

    I det tropiske klima med lianer, kæmpe vandfald, fantastiske planter og masser af fritlevende dyr føler man sig hensat til en verden langt væk hjemmefra.

    Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra det mangfoldige dyreliv, der findes her. I trækronerne over dig springer aber rundt og leger, mens flagermus og dovendyr får sig et lille hvil. I skovbunden arbejder bladskærermyrerne utrætteligt med at slæbe tunge bladstykker ned i deres bo, alt imens søkøerne svømmer roligt rundt, og komodovaranerne daser på en solbeskinnet plet.

    Mød dyr fra Sydamerika, Asien og Afrika

    I Sydamerika kan du f.eks. møde de små, frække aber eller dovendyret, der gemmer sig i den tætte og frodige jungle. I Asien kan du opleve verdens største øgle, Komodovaranen og høre gibbonabernes skønsang, mens du i Afrika kan komme helt tæt på lemuerne eller den flittige væverfugl, som bygger kunstfærdige reder.

    Istiden

    I Randers Regnskov kan du opleve den danske istid. Det er slutningen af den sidste istid og den flere kilometer tykke gletsjer, som har dækket det meste af Danmark i årtusinder er nu ved at smelte bort. Tilbage er kun gigantiske klumper af dødis i landskabet.

    I Istiden, kan du gå på opdagelse i dødislandskabet og se, hvad der gemmer sig i isen, lege i rensdyrjægerens lejr, møde de finurlige præriehunde og opleve et af nordens absolutte toprovdyr på klos hold, jærven.

    Tidsrejsen

    TIDSREJSEN tager dig med på en rejse gennem landskab fra landets fødsel til nu! Oplev hyænesletten og neanderthalerlejren fra før sidste istid og leg i mammuttræerne på elefantkirkegården. Klap husdyrene på stenalderbopladsen, og stå ansigt til ansigt med den europæiske los ved stendyssen. Følg naturstien til offermosen fra jernalderen og få en forfriskning ved bondegårdslegepladsen.

    Tidsrejsen guider dig også ud til helt konkrete lokaliteter i Randers, hvor du kan opleve spor fra fortidens og fremtidens Danmark.

    Gå på opdagelse i Kraniegrotten

    Gå på opdagelse i en mørk, underjordisk grotte, hvor du kan møde kæmpestore anakondaer, fugleedderkopper og hundredvis af kakerlakker, alt imens flagermusene flakser omkring ørerne på dig. Kraniegrotten er desuden et gammelt gravsted inspireret af Talgua-grotten i Honduras, hvor man i 1990’erne fandt mere end 200 sirligt stablede knogler og kranier, som med tiden var blevet dækket af et glitrende lag kalk-krystaller.

    Hulen menes at have været et helligt gravkammer for en ukendt civilisation, der levede i området før Mayaerne, for ca. 3000 år siden.

    Følg med i Regnskovens øvrige åbningstider lige her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #randersregnskov #visitranders #visitaarhusregion

    Læs mere : Randers Regnskov
  • Foto: Mariager Saltcenter

    Mariager Saltcenter

    13,73 km

    Når du går på opdagelse i denne verden af salt, vil du opleve en attraktion med interessante fakta og sjove aktiviteter.

    Tag fx simulator-elevatoren ned i den mørke saltmine eller besøg Sydemesteren i Sydehytten og oplev på nærmeste hånd, hvordan sydesaltet bliver lavet.  

    På Saltcentret kan du tilmed se verdens største samling af saltkar i udstillingen, hvor over 1000 forskellige saltkar er præsenteret.

    ”Det Døde Hav”

    Få ”Salt på hjernen” i det varme saltbad, også kaldet ”Det Døde Hav”. Det høje saltindhold i det ca. 39 grader varme saltvandsbassin vil give jer en ekstra afslappende følelse i jeres ferie og gøre jer klar til mange flere gode oplevelser i Mariagerfjord-området.  

    Café Salt

    Efter badet kan I nyde et lækkert måltid på Café Salt. Caféen byder på flere lækre frokostretter som bl.a. sandwich, lækre salater og meget mere. Nyd evt. jeres frokost på terrassen udenfor, der ligger perfekt placeret lige ved Danmarks smukkeste fjord.

    Selv på en regnvejrsdag, kan I sidde i tørvejr ude på terrassen. Her er der nemlig fire drivhuse, hvor I kan nyde maden og udsigten til vandet - i læ for det danske sommervejr. 

    Besøg Saltshoppen

    Afslut besøget med en tur i saltshoppen, hvor I bl.a. kan købe de berømte Mariager kryddersalte. I butikken finder I også både saltkar, krystalsæbe, saltlamper m.m. samt skønne gaveartikler til hver en festlig lejlighed. 

    Saltshoppen findes også online, så kan du altid bestille salt hjem - fx til en dejlig værtindegave. Gå til Saltshoppen her.

    Turistinformation på Mariager Saltcenter

    Mariager Turistinformation finder I på Mariager Saltcenter. Her er der en masse lækkert ferieinspiration i form af fysisk materiale, samt gode råd og fifs fra personalet - så I er klar til en skøn ferie i Himmerland.

    Foruden brochure, magasiner og aviser fra flere af områdets attraktioner, aktører, spisesteder og overnatningssteder, kan I bl.a. finde kort og foldere over flere af områdets mange vandrestier og cykelruter, hvis I ønsker at opleve den enestående natur ved Danmarks smukkeste fjord - Mariager Fjord. 


    Find åbningstider og læs mere om mulighederne på www.saltcenter.dk  
      
      
    Lige uden for døren finder I også Turbåden Svanen og Mariager - Handest Veteranjernbane.

    Ligesom den skønne vandrerute Mariager Rundt på ca. 11 km går lige forbi Mariager Saltcenter.

     

    Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

    Det er nemt at komme rundt i Himmerland og resten af Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk

    Læs mere : Mariager Saltcenter
  • Foto: Verdenskortet

    Verdenskortet ved Klejtrup Sø

    15,7 km

    Oplev hele verden i miniudgave med søer, floder, bjerge og flag. Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af Klejtrup Sø. Her er du omgivet af fugle, klappedyr, skøn natur og dejlige legearealer for børn. 

    Spis i caféen eller nyd den medbragte mad i parken. Sejl en tur på Stillehavet - en oplevelse børn elsker. Leg på den nye naturlegeplads. Tag på skattejagt rundt i parken eller bliv klogere på FN's 17 verdensmål og leg rundt i det nye område 'Det grønne hjørne'.

    Vidste du det om Verdenskortet?

    • Verdenskortet er bygget af dansk-amerikaneren Søren Poulsen i årerne 1944-69, og startede med fundet af en stor sten formet som Jylland
    • Kortet måler 45x90 m
    • 1 breddegrad på 111 km svarer til 27 cm på kortet
    • For bedre at se den rette afstand mellem landene, er den nordlige halvkugle markeret 2 steder, da en rund kugle er vanskelig at flade ud
    • Ækvator er markeret med røde pæle.

    Se priser og åbningstider her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #verdenskortet #visitviborg #visitaarhusregion

    Læs mere : Verdenskortet ved Klejtrup Sø
  • Foto: Destination Himmerland

    Cirkusmuseet i Rold

    25,87 km

    Find din indre klovn frem, balancér tallerkner på en pind, eller dyk ned i 200 års dansk cirkushistorie. I Cirkus Miehes gamle vinterkvarter i Rold bydes publikum indenfor i en magisk verden, hvor man både kan opleve det glamourøse liv i og det noget hårdere liv uden for manegen.

    Cirkusvogne, glitrende dragter, gamle plakater og cirkusgenstande er udstillet, og i et særligt område er redskaber og kostumer til rådighed, så publikum selv kan lege artister. Umiddelbart ved siden af museet ligger det mere end 100 år gamle 12-kantede ridehus – bygget i træ og med rigtig manege.

    nordmus.dk kan man læse mere om arrangementer og muligheden for at holde børnefødselsdag på museet, som også har en fin lille butik med alt, hvad et vaskeægte cirkushjerte kan begære.

     

    Se åbningstider mm. her.

    Læs mere : Cirkusmuseet i Rold