Inkluderer pr. person pr. nat:
- 3-retters middag (køkkenchefens valg)
- Overnatning
- Morgenbuffet
4,77519378051624 af 5 stjerner
Inkluderer pr. person pr. nat:
Klik på "Se kalender og priser"-knappen for at vælge datoer og se udvalget af værelser.
Se kalender og priser: Ophold med halvpensionPurhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.
Præstevejen 6, 8990 Fårup
Vis kort
Ankomst 15.03.25
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Arrival on Fridays only
Inkluderer pr. person pr. ophold:
Minumum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Minimum 3 dage / 2 nætter
Inkluderer pr. person pr. nat:
Inkluderer pr. person pr. nat:
Ankomst søndage i februar 2025
Inkluderer per person:
8,06 km
Slottet har kun åbent for offentligheden i løbet af året i forbindelse med forskellige arrangementer og udstillinger. Der kan dog aftales gruppeundvisninger for 10-15 personer ved forudgående henvendelse.
Der afholdes løbende udstillinger, guidede ture og øvrige arrangementer på slottet arrangeret af Fussingø-gruppen - følg med i deres kalenderen her.
Slotsparken er åben for offentligheden året rundt, og i Fussingø Skov er der gode muligheder for vandreture. Nyd f.eks. den meget smukke udsigt fra Thomasbakke eller se Fussing vandmølle. Ved Fussing Sø er der endvidere en mindre, offentlig badeplads med gode bademuligheder. Samtidig er der ved Søen en fin græsplæne med bænke og borde, drikkevand og toiletter (kun i sommerhalvåret), hvilket indbyder til en hyggelig dag med venner og familie. Læs mere om Fussingø Skov og omgivelserne her.
10,66 km
Kongehøjen er en af de flotteste og bedst bevarede stenaldergrave vi har i Danmark og er virkelig sit navn værdig.
Udgravninger i 1961 og den efterfølgende restaurering af langdyssen viste, at den er bygget i Tragtbægerkulturen i midten af bondestenalderen omkring 3.200 f. K. Den er således rejst længe før Danmark i vikingetiden blev et egentligt kongerige. Det særligt imponerende ved langdyssen er den næsten intakte randstenskæde (1) med i alt 62 sten langs højens fod, samt de to meget velbevarede gravkamre som højen skjuler. En del af forklaringen på at dyssen er så velbevaret ligger i, at den blev frivilligt fredet allerede i 1892, og måske også i at det ifølge folketroen kunne gå folk meget ilde, hvis de brød stenkredsen omkring dyssen eller på anden vis forgreb sig på den.
Læs mere her
11,24 km
Fyrkat Ringborg, en imponerende vikingeborg beliggende i det smukke landskab i Himmerland, er nu blevet optaget på UNESCOs verdensarvliste. Denne historiske befæstning, der stammer tilbage fra vikingetiden, hvor Harald Blåtand herskede, repræsenterer en væsentlig del af Danmarks kulturelle arv og fortæller en fascinerende historie om fortidens samfund.
Fyrkat Ringborg blev bygget i det 10. århundrede og er kendt for sin imponerende arkitektur og strategiske beliggenhed. Borgens cirkulære form og velbevarede jordvolde vidner om en dygtig konstruktion og ingeniørmæssig kunnen, som var karakteristisk for vikingernes tid.
På UNESCOs verdensarvliste anerkendes Fyrkat Ringborg for sin betydning som et centrum for vikingesamfundets politiske og sociale liv. Den fungerede som en magtfuld kongeborg og et sted, hvor beslutninger af betydning for samfundet blev truffet.
UNESCOs anerkendelse fremhæver ikke kun Danmarks historie, men sætter også fokus på vikingetidens betydning på verdensplan. Det er en ære og en glæde at se Fyrkat Ringborg optaget på UNESCOs verdensarvliste, hvor den kan inspirere og uddanne kommende generationer om vores fælles historiske arv.
Besøgende i dag kan opleve Fyrkat Ringborg og gå på opdagelse i fortidens levn, og ved Stormandens gård længere henne ad Fyrkatvej kan I se historien komme til live, når der fra maj-september + efterårsferien er fyldt med vikinger, der viser vikingelivet, sysler, kamp og meget mere.
Kom helt tæt på Harald Blåtand og vikingetiden med en guidet rundvisning på Fyrkat ringborg. Oplev, hvad en ringborg egentlig er, og få indblik i livet for de mennesker, der engang boede her. Hør de spændende historier om, hvordan ringborgen blev bygget, og hvad man indtil videre har lært om dens betydning.
Rundvisningen foregår på dansk og finder sted alle åbningsdage kl. 11 og 14. Turen varer 30 minutter. Læs mere her.
I perioden 8. juli til 4. august vil der også være en daglig engelsk rundvisning kl. 12.30.
Har du entrébillet, er rundvisningen gratis - dette gælder for både de danske og engelske rundvisninger.
11,47 km
På GASmuseet kan du opleve en levende omgang danmarkshistorie. Flotte udstillinger om gas, energi og hverdagsliv. Sjove oplevelser for hele familien!
I GASmuseets spændende udstillinger kan du mærke historien med alle sanser - og du kan fx. låne en iPad og gå på opdagelse i GASmuseets arkiver.
Se hvad gas og energi har betydet for livet før og nu. Genoplev 1950’erne 1960’erne og 1970’erne i særudstillingen “Da farmor var ung".
I GASmuseets science-rum kan børn og barnlige sjæle lege med ild, gas og energi. Det lugter lidt, men det er mega sjovt og næsten ikke farligt...
Åbningstider 2024
I maj og juni er der åbent følgende søndage kl. 10.00-15.30
I juli og august er der åbent:
Er I en gruppe kan I booke et besøg på GASmuseet alle dage hele året. Kontakt GASmuseet på gas2gas@gasmuseet.dk eller ring på tlf. 5371 5120
Læs mere om udstillingerne på www.gasmuseet.dk
12,25 km
Stisystemer i Dyrehaven gør det muligt at gå korte og lange ture, hvor dyrene forstyrres så lidt som muligt.
Det er især vigtigt at have respekt for dyrene i oktober-november, hvor der er parringstid, samt juni-juli, hvor der er små kalve som moderen passer meget på.
Hunde er ikke tilladt i dyrehaven.
#randersdyrehave #visitranders #visitaarhusregion
12,76 km
I Randers Naturcenter kan du nyde en grøn dag med mange naturoplevelser og aktiviteter. Udendørs er der spisesteder, bålsteder med tilgængeligt brænde og så kan du møde forskellige dyr som får, geder, høns, kaniner, mus og duer.
Naturcentret er også base for områdets naturvejeledere, som står for naturformidlingen samt diverse arrangementer.
Naturcentret er åbent på hverdage og udvalgte lørdage.
Læs mere om Randers Naturcenter her.
Gudenåparken er ikke inddæmmet, hvilket betyder, at Gudenåen oversvømmer området jævnligt. Dette giver vækstbetingelser for en fugtkrævende vegetation, som ikke findes på tørre og inddæmmede arealer.
Går man ad de smalle naturstier, kan man blive helt væk i den tætte og høje vegetation, og man får oplevelsen af at være i en jungleagtig natur.
Gudenåparkens bredt anlagte stier er perfekte til lange spadsere-, løbe- og cykelture.
Gudenåparken er åben døgnet rundt.
13,38 km
I det tropiske klima med lianer, kæmpe vandfald, fantastiske planter og masser af fritlevende dyr føler man sig hensat til en verden langt væk hjemmefra.
Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra det mangfoldige dyreliv, der findes her. I trækronerne over dig springer aber rundt og leger, mens flagermus og dovendyr får sig et lille hvil. I skovbunden arbejder bladskærermyrerne utrætteligt med at slæbe tunge bladstykker ned i deres bo, alt imens søkøerne svømmer roligt rundt, og komodovaranerne daser på en solbeskinnet plet.
I Sydamerika kan du f.eks. møde de små, frække aber eller dovendyret, der gemmer sig i den tætte og frodige jungle. I Asien kan du opleve verdens største øgle, Komodovaranen og høre gibbonabernes skønsang, mens du i Afrika kan komme helt tæt på lemuerne eller den flittige væverfugl, som bygger kunstfærdige reder.
I Randers Regnskov kan du opleve den danske istid. Det er slutningen af den sidste istid og den flere kilometer tykke gletsjer, som har dækket det meste af Danmark i årtusinder er nu ved at smelte bort. Tilbage er kun gigantiske klumper af dødis i landskabet.
I Istiden, kan du gå på opdagelse i dødislandskabet og se, hvad der gemmer sig i isen, lege i rensdyrjægerens lejr, møde de finurlige præriehunde og opleve et af nordens absolutte toprovdyr på klos hold, jærven.
TIDSREJSEN tager dig med på en rejse gennem landskab fra landets fødsel til nu! Oplev hyænesletten og neanderthalerlejren fra før sidste istid og leg i mammuttræerne på elefantkirkegården. Klap husdyrene på stenalderbopladsen, og stå ansigt til ansigt med den europæiske los ved stendyssen. Følg naturstien til offermosen fra jernalderen og få en forfriskning ved bondegårdslegepladsen.
Tidsrejsen guider dig også ud til helt konkrete lokaliteter i Randers, hvor du kan opleve spor fra fortidens og fremtidens Danmark.
Gå på opdagelse i en mørk, underjordisk grotte, hvor du kan møde kæmpestore anakondaer, fugleedderkopper og hundredvis af kakerlakker, alt imens flagermusene flakser omkring ørerne på dig. Kraniegrotten er desuden et gammelt gravsted inspireret af Talgua-grotten i Honduras, hvor man i 1990’erne fandt mere end 200 sirligt stablede knogler og kranier, som med tiden var blevet dækket af et glitrende lag kalk-krystaller.
Hulen menes at have været et helligt gravkammer for en ukendt civilisation, der levede i området før Mayaerne, for ca. 3000 år siden.
Følg med i Regnskovens øvrige åbningstider lige her.
13,73 km
Når du går på opdagelse i denne verden af salt, vil du opleve en attraktion med interessante fakta og sjove aktiviteter.
Tag fx simulator-elevatoren ned i den mørke saltmine eller besøg Sydemesteren i Sydehytten og oplev på nærmeste hånd, hvordan sydesaltet bliver lavet.
På Saltcentret kan du tilmed se verdens største samling af saltkar i udstillingen, hvor over 1000 forskellige saltkar er præsenteret.
Få ”Salt på hjernen” i det varme saltbad, også kaldet ”Det Døde Hav”. Det høje saltindhold i det ca. 39 grader varme saltvandsbassin vil give jer en ekstra afslappende følelse i jeres ferie og gøre jer klar til mange flere gode oplevelser i Mariagerfjord-området.
Efter badet kan I nyde et lækkert måltid på Café Salt. Caféen byder på flere lækre frokostretter som bl.a. sandwich, lækre salater og meget mere. Nyd evt. jeres frokost på terrassen udenfor, der ligger perfekt placeret lige ved Danmarks smukkeste fjord.
Selv på en regnvejrsdag, kan I sidde i tørvejr ude på terrassen. Her er der nemlig fire drivhuse, hvor I kan nyde maden og udsigten til vandet - i læ for det danske sommervejr.
Afslut besøget med en tur i saltshoppen, hvor I bl.a. kan købe de berømte Mariager kryddersalte. I butikken finder I også både saltkar, krystalsæbe, saltlamper m.m. samt skønne gaveartikler til hver en festlig lejlighed.
Saltshoppen findes også online, så kan du altid bestille salt hjem - fx til en dejlig værtindegave. Gå til Saltshoppen her.
Mariager Turistinformation finder I på Mariager Saltcenter. Her er der en masse lækkert ferieinspiration i form af fysisk materiale, samt gode råd og fifs fra personalet - så I er klar til en skøn ferie i Himmerland.
Foruden brochure, magasiner og aviser fra flere af områdets attraktioner, aktører, spisesteder og overnatningssteder, kan I bl.a. finde kort og foldere over flere af områdets mange vandrestier og cykelruter, hvis I ønsker at opleve den enestående natur ved Danmarks smukkeste fjord - Mariager Fjord.
Find åbningstider og læs mere om mulighederne på www.saltcenter.dk
Lige uden for døren finder I også Turbåden Svanen og Mariager - Handest Veteranjernbane.
Ligesom den skønne vandrerute Mariager Rundt på ca. 11 km går lige forbi Mariager Saltcenter.
Det er nemt at komme rundt i Himmerland og resten af Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk.
15,7 km
Verdenskortet holder vinterlukket fra d. 20 oktober. De åbner op igen til påske.
Oplev hele verden i miniudgave med søer, floder, bjerge og flag. Udbredt som et atlas ligger Verdenskortet ved bredden af Klejtrup Sø. Her er du omgivet af fugle, klappedyr, skøn natur og dejlige legearealer for børn.
Spis i caféen eller nyd den medbragte mad i parken. Sejl en tur på Stillehavet - en oplevelse børn elsker. Leg på den nye naturlegeplads. Tag på skattejagt rundt i parken eller bliv klogere på FN's 17 verdensmål og leg rundt i det nye område 'Det grønne hjørne'.
Se priser og åbningstider her.
25,87 km
Find din indre klovn frem, balancér tallerkner på en pind, eller dyk ned i 200 års dansk cirkushistorie. I Cirkus Miehes gamle vinterkvarter i Rold bydes publikum indenfor i en magisk verden, hvor man både kan opleve det glamourøse liv i og det noget hårdere liv uden for manegen.
Cirkusvogne, glitrende dragter, gamle plakater og cirkusgenstande er udstillet, og i et særligt område er redskaber og kostumer til rådighed, så publikum selv kan lege artister. Umiddelbart ved siden af museet ligger det mere end 100 år gamle 12-kantede ridehus – bygget i træ og med rigtig manege.
På nordmus.dk kan man læse mere om arrangementer og muligheden for at holde børnefødselsdag på museet, som også har en fin lille butik med alt, hvad et vaskeægte cirkushjerte kan begære.
Se åbningstider mm. her.
31,57 km
Bunkeren
Der er ikke tale om et militært anlæg, men bunkeren skulle derimod huse regeringen, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig – i alt ca. 350 personer. Det var herfra, at Danmark skulle ledes gennem en krisesituation. Bunkeren var sidste bastion, og faldt REGAN Vest, så faldt Danmark – og dermed det danske demokrati.
Maskinmestervillaen
Indgangen til selv bunkeren er skjult mellem træerne i skoven, men foran den og ud mod vejen ligger en gul murstensvilla, som også var med til at skjule bunkerens indgang. Her boede maskinmesteren med sin familie. Det var ham, der havde det daglige tilsyn med bunkeren.
Villaen er indrettet, som den kunne have se ud i 1980, da der boede en familie med far, mor og to børn. Som en del af museumsoplevelsen kan du selv gå på opdagelse i deres hjem, og på skærme kan du høre de enkelte familiemedlemmer fortælle om deres hverdag under den kolde krig.
Udstillingsbygningen
Foruden bunkeren og den gule villa består Koldkrigsmuseet REGAN Vest også af en nyopført velkomst- og udstillingsbygning, hvor du blandt andet finder en udstillingen, der fortæller om den kolde krig, det danske beredskab i krisesituationer samt om bunkerens konstruktion og samtid.
Endelig er der mulighed for publikum at vandre ad nye stier på selve kridtbakken oven over bunkeranlægget. En tur, der giver en god fornemmelse af bunkeranlæggets størrelse og funktion. Allerede nu kan man komme med på guide vandreture i området, hvor man også får et smugkig ind i den karakteristiske indgangstunnel til bunkeranlægget.
Vil du vide mere
Hvis du vil læse mere om REGAN Vest kan du besøge Nordjyske Museers hjemmeside.
Du kan med fordel tilmelde dig Nordjyske Museers nyhedsbrev eller følge den officielle Facebookside, for løbende information.
11,98 km
Bramslev Bakker er et fredet område på ca. 300 ha. Der er adgang ad afmærkede stier.
Det fredet område ligger ned til Mariager Fjord. Udsigten over fjorden fra p-pladsen ved Bramslev Bakker er en af Nordjyllands mest imponerende. De stejle skrænter er en brat afbrydelse af det mere jævne, højtliggende landbrugsland, der omgiver fjorden.
Fjorden er en såkaldt tunneldal, hvis udformning blev endelig afsluttet af kolossale smeltevandsstrømme under isen for 20.000 år siden. Undersøgelser tyder dog på, at her lå en dal allerede i tertiærtiden for over 1 mio. år siden, og at denne dal er blevet uddybet af den fremtrængende is.
I Bramslev Bakker er der flere afmærkede vandreruter - læs bl.a. om PANORAMA-ruten.
Neden for Bramslev Bakker er en skøn strand, som er tildelt Hvidt Flag. Her kan bades fra vandkanten og badebroen. Det Hvide Flag er en erstatning for det Blå Flag, og er stadig et tegn på et godt badested med rent vand - det betyder også, at hunde er velkomne.
Ved badebroen ligger Turbåden Svanen til hele sommeren igennem.
Foroven af Bramslev Bakker ligger Bramslev Bakker Camping, Hotel BramslevGaard og Bramslev Bakker Restaurant, hvor en god kop kaffe eller måske aftensmaden kan nydes med en pragtfuld udsigt over bakkerne og fjorden.