æ Beeshus - Ny Spøttrup

æ Beeshus - Ny Spøttrup

Heden 19

7860 Spøttrup

Telefon: 21 39 41 89

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

æ Beeshus

Et Beeshus var en lille læstald, hvor kreaturerne kunne søge ly, når insekterne bed. Når de løber afsted i samlet flok, siger man på jysk at de "bisser". Deraf navnet Beeshus. I dag er kun få bevaret. En af dem er er en del af den fredede studegård Ny Spøttrup på Salling. Gården blev bygget i 1870 af Spøttrup Borgs ejer, Niels Brejnholt, der stammede fra en berømst slægt af studehandlere og studeavlere.

i 2013 tog gårdens ejer Marianne Lindsmann initiativ til at redde æ Beeshus fra ruin. Med støtte fra en række fonde er den historiske bygning blevet renovceret og bevaret som en del af historien om studeavlen og studehandlerne på Salling og Mors, ja hele Vestjylland i 1800-tallet.

I 2014 blev æ Beeshus åbnet for gæster. Der er skilte fra Heden. Man kan gå, cykle eller køre i bil dertil. Der er borde, bænke, og besøget er gratis. Men det er ikke et gratis shelter til overnatning. Desuden skal æ Beeshus bruges i forbindelse med de øvrige aktiviteter på Ny Spøttrup. Gårdens ejer arrangerer rundvisninger og foredrag på studegården og samarbejder med lokale foreninger og ildsjæle om kurser og arrangementer, der bl.a. byder på naturoplevelser og naturforståelse, kunst og musik. Da Rødding er Æblets By, vil æbler indgå som tema i mange af aktiviteterne.

I nærheden ligger Ginnerup Plantage med jættestuen, og ved Nymølle er der badestrand samt toiletter og shelter med bålplads til fri afbenyttelse.

Hoteller i nærheden af æ Beeshus - Ny Spøttrup

 • Hotel Pinenhus

  6,95 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  7,66 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Tambohus Kro & Badehotel

  14,6 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Grand Hotel Struer

  25,31 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Thinggaard

  25,39 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Hotel Thisted

  30,99 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  38,44 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • St. Binderup Kro

  44,38 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Palads Hotel Viborg

  44,44 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  59,36 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel